Ik heb nog een flink aantal rode bieten. We eten er wel eens stamppot van, salade met een appeltje en/of wat witlof of op ouderwetse manier gekookt.
Maar ik wilde er wel eens wat anders. Hoe maken jullie rode biet klaar? Mag verse zijn, maar ook wel een recept met biet uit een pot. (komt op het zelfde neer)
Anoniem
Geplaatst: 09-01-04 17:14
Ik vind het erg lekker met een gesnipperd uitje en spekjes erdoor en dan het allerliefst met gebakken aardappeltjes. Maar helaas eet Dick het niet (dat is echt het enige dat ik er met geen stok ingeslagen krijg, valt bij hem onder de categorie varkensvoer ) en maak ik het dus nooit...
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-04 18:00
Sonja, eet je het dan warm of koud?
Anoniem
Geplaatst: 09-01-04 18:10
Kan allebei. Kan nog steeds niet kiezen wat het lekkerst is!
Nerwen
Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03
Geplaatst: 09-01-04 18:45
Rode biet met appeltjes. Ik lust het niet, maar m'n moeder wel en die eet het dan zou, warm.
Banjer
Lid Nieuwsredactie
Berichten: 48392
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint
Geplaatst: 13-01-04 23:25
ik eet zelf altijd "Koude Kroten Salade".....
je neemt een bakje gekookte en geraspte krootjes bij AH vandaan, een bakje eiersalade, augurkjes, evt. zilveruitjes, extra tubetje mayonaise (euroshopper zaanse mayo is het lekkerst... ), evt. nog 1 of 2 eieren extra koken (redelijk hard).....
Alles in een bak gooien, goed roeren tot er een lekker smeuig geheel ontstaat... en smullen maar!!
Smakelijk!!!
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 17-01-04 08:29
Pot bieten warmen met een flinke lepel mosterd erdoor.
De combinatie biet - rauwe ui (gesnipperd) vind ik ook lekker.
Voor de vega is biet met witte bonen En dan bijv. kerrierijst erbij en kropsla.
jacqueline
Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn
Geplaatst: 17-01-04 12:39
Ik heb altijd verse bieten.....ik lust het niet uit een pot Ik rasp de biet altijd dan doe ik er wat azijn in en dan warm maken en tot slot nog een uitje er doorheen.........mjamie, lekker met aardappen, en een speklapje.....en vooral dikke jus
Monster
Berichten: 9515
Geregistreerd: 04-01-04
Geplaatst: 17-01-04 13:41
m`n moeder heeft altijd zo`n apperaat, dat ze die bieten dus in plakkies krijgt, beetje opwarmen, en dan vinden wij het heeeeeeerlijk!!!
Apple
Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand
Geplaatst: 17-01-04 18:50
Russische Borsjt van maken . Erg lekker .
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 18-01-04 00:21
Receppie, Apple?
Apple
Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand
Geplaatst: 18-01-04 00:32
Mijn recept komt uit Kookschrift 2 van Joop Braakhekke (met wat persoonlijke aanpassingen).
Belangrijkste is rode biet. Verder maakt het niet uit wat je erin gooit. Witte kool is altijd ok, preitje, uitje, winterwortel. Voor de niet vego's: rundvlees, spekblokjes, rookworst. Schijnt zelfs nog mogelijk te zijn er kip in te gooien.
Het is zo'n soort Russische plattelandssoep waar gewoon alles wat er op dat moment op het land groeide ingegooid werd.
Tips: - peper toevoegen - deel van de bietjes achterhouden, fijn raspen en mengen met wat azijn. Daarna toevoegen aan de soep. Krijg je hele mooie rode soep van .
Sterre
Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland
Geplaatst: 18-01-04 00:43
Eehh... aan de paarden voeren ! Sorry, rode bietjes is samen met rode kool, het enige wat ik nog niet uit beleefdheid eet *brr * !
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 13:14
Sterre, daar zijn we mee gestopt. Aangezien al onze paarden witte neuzen hebben..... En na zo'n biet bijzonder voor *** liepen met een roze neus. De geit mag er af en toe wel eentje hebben, die heeft dan bijna tot aan haar ogen een roze kop