Wat is nu een lekker recept voor gevulde eieren? Ik heb op smulweb gezocht, maar krijg een hele hoop verschillende recepten. Ik wil gewoon een simpel recept, zonder vlees erin graag. Wie weet wat?
Tamara
Berichten: 10443
Geregistreerd: 20-07-01
Geplaatst: 29-12-03 13:15
Heel simpel:
Eitje koken, pellen en dan in de lengte door midden snijden. Eigeel eruit halen en in een schaaltje of iets dergelijks fijnmaken. Mengen met een klodder mayonaise (moet je ff uitproberen hoe veel dat moet zijn) en wat peper en zout naar smaak. Dan heb je een klonterige massa, die kun je terugscheppen in de 2 helftjes van het ei. Eventueel nog iets van peterselie of selderie of wat dan ook erboven op, en klaar! Als je ze nog ff in de koelkast legt voor je ze serveert, zijn ze nog lekkerder.
Siempie
Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk
Geplaatst: 29-12-03 13:36
Ik gebruik hetzelfde recept als tamara maar ik doe er ook nog een beetje ketchup doorheen. Soms wat maggi ofzo. Net waar ik zin in heb.
Kitty
Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst: 29-12-03 14:08
Net als Tamara maar dan in plaats van peper en zout doe ik er kerriepoeder door. Ook een beetje fijn gesnipperde uitjes en bieslook.
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-03 14:10
Ok, bedankt allemaal!!! Dit is een simpel recept waar ik wat aan heb!
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 29-12-03 14:37
Zoals bovenstaand maak ik ze ook. Met peper, zout, kerrie. Soms doe ik ook wel maggi erin of paprikapoeder. Wat het ook lekker pittig maakt is een klein beetje sambal of chili-poeder.
Mireille
Berichten: 41893
Geregistreerd: 06-01-03
Geplaatst: 29-12-03 16:53
Inderdaad net zo als dat van *Tamara* maar alleen doe ik er dan nog heel fijn gesneden ui tussen. Flink veel peper en wat paprika en kerrie poeder en dan terug in het ei. Heerlijk
Anoniem
Geplaatst: 01-01-04 17:07
Doe bij die klonterige ei/mayonaise massa ook nog wat fijngesneden peterselie. Is ook erg lekker, en staat wat fleuriger.
Banjer
Lid Nieuwsredactie
Berichten: 48387
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint
Geplaatst: 01-01-04 22:16
hetzelfde als Tamara... maar met toevoeging van (veel, heel veel) kerriepoeder....
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 01-01-04 22:43
SmithsGirl schreef:
hetzelfde als Tamara... maar met toevoeging van (veel, heel veel) kerriepoeder....
Same here . En wat bieslook ook
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 02-01-04 13:08
Met oud-en-nieuw heb ik gevulde eieren gemaakt met garnalen. Bakje garnalen mengen met eigeel, flinke klodder mayo en een beetje cayennepeper. Ik had het al eens eerder gedaan, maar toen (netjes volgens recept) de garnalen met een vork geprakt. Maar toen bleven er naar mijn smaak te grote stukken in zitten. Deze keer heb ik het aan de staafmixer overgelaten... Smaakte goed en was ook niet moeilijk.
Anoniem
Geplaatst: 02-01-04 23:00
Oke mijn recept. * Ei hard koken * door de midden * Eigeel eruit Doe het eigeel in een diep bord. Doe daar een lekker klodden mayo door. Prak dat goed doormekaar heen. Doe er wat zout, peper, knoflook (KLEIN beetje) en ketjap (zoet) doorheen. Goed prakken met een vorkje (niet in een keukenmachine want dan heb je soep). Doe het hele goedje in een spuitzak en vul je eitjes weer. Pas met de spuitzak op dat je niet te hard knijpt anders kun je je muren opnieuw schilderen
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 02-01-04 23:43
Heel fijngesneden prei erdoor kan ook, en denk ook eens aan die strooiarama (aromat) van knorr in plaats van zout !
Caira
Berichten: 26061
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl
Geplaatst: 03-01-04 11:20
Ik doe door het eigeel, mayonaise, curry en ketchup en dan nog peper en zout! errug mjammie
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-04 17:03
Ik heb ze gemaakt met mayo, btje ketchup, bieslook en kerrie poeder. Alles in de keukenmachine, in de spuitzak en weer terug in de eieren. Het was heerlijk!!!
FlairS
Berichten: 4755
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo
Geplaatst: 03-01-04 17:05
Om het goed stevig te maken kun je er wat (room)boter doorheen mengen.