hij staat nu in de oven, ben erg benieuwd. Het bestaat uit kippenlevertjes, speklappen, kruiden, hamblokjes, ei en slagroom en zag er tamelijk ranzig uit net in de keukenmachine. Iemand ervaring?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 30-12-03 22:14
Ik heb zelf nog geen paté gemaakt... Maar wel al zien maken... En het ziet er niet te (vr)eten uit voor het klaar is, maar eens het uit de oven komt is het normaalgezien heerlijk...
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-03 22:26
ik houd je op de hoogte
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 00:28
hij is klaar, staat nu af te koelen. Ik weet nog niet wat ik er van moet vinden
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 31-12-03 02:01
En nu? Weet je al wat je ervan vind?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 31-12-03 09:06
*ook nieuwsgierig is*
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132045
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 31-12-03 10:26
Vertel, vertel !
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 10:48
we gaan hem vbanmiddag proberen denk ik, nu heeft mijn maag daar nog niet zo'n zin in. U hoort nog van me
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 31-12-03 14:27
Wij horen van u! (Don't call us, we call you)
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 14:30
dat dacht ik dus toen ik dat berichtje zat te typen
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 31-12-03 16:13
Ik heb wel een schaal waar je het in moet maken, telt dat ook? Ben benieuwd!
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 16:24
kijk, die had ik dus niet. Maar een ovenschaal ging ook wel
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 31-12-03 18:30
en ondertussen al geproefd?
Ik zit nu ff te relaxen, heb gisteren van 15.00-21.00 in de keuken gestaan en vandaag de hele dag... Als ze het strax niet lekker vinden zet ik iedereen terug buiten
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 18:40
nog niet, ik ben eerlijk gezegd moed aan het verzamelen Houd nl niet zo van lever, en zo rook het wel toen ik het uit de oven haalde
Natalie, buiten zetten met het nummer van de pizzaboer en alles lekker zelf opeten
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132045
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 01-01-04 15:34
En Lielle, heb je het overleefd ?
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 15:36
ja, hij is wel lekker maar ik ben er nog niet helemaal tevreden over. Nog eens een keer proberen denk ik
Anoniem
Geplaatst: 01-01-04 17:03
Nou, respect daarvoor hoor. Wij hebben wel zo'n vorm liggen, maar gelukkig maakt mn moeder ze niet meer, ik ben sowieso al geen fan van paté's, en dan zijn zelfgemaakte vaak nog smeriger
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 22:22
deze heeft een wat te sterke leversmaak, dus volgende keer probeer ik een ander recept. Ben nl dol op pate!
KiWiKo
Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight
Geplaatst: 01-01-04 22:30
wil je het recept delen lielle............ ik denk dat Gijs dat ook wel eens wil proberen
Ben zo blij met mn keukenprins
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 22:45
wil ik best doen, maar als je de allerhande van december hebt, daar staat het in. Kippenlevertjespaté' Als je die niet hebt, typ ik het wel over.
KiWiKo
Berichten: 51672
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight
Geplaatst: 01-01-04 22:47
okee dank je wel ....... allerhande van december kom ik wel aan.....
Lijkt me wel een happening, als ik zo jouw verslag lees
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 22:54
een tip, ga niet kijken naar het rauwe mengsel. Daar wordt je eetlust niet beter van
Apple
Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand
Geplaatst: 01-01-04 23:00
Lielle, dat is dan wel heel dapper, kippenlevertjespate maken terwijl je eigenlijk niet van lever houdt .
Had je dan niet beter kunnen beginnen met roompate, champignonpate of cranberrypate oid?
(risico bij pate's is ook dat ze te droog en te leverachtig kunnen worden, geloof dat je dan vetter spek moet gebruiken).
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 23:04
ik weet dat er in iedere pate lever zit, dus vandaar dat ik daar verder niet naar gekeken heb Misschien was dit gewoon een beetje veel. Er zat idd veel spek in (speklappen), er kwamen ook liters vet vanaf daarna