licht kerstdessert

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
bakkabouter

Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België

licht kerstdessert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-12-03 18:25

Ik heb in het andere topic gekeken,maar vond niks waarvan ik echt dacht jà,dat ga ik maken.
Ik zoek dus iets dat niet te zwaar is,en waarvoor ik ook geen uren in de keuken hoef te staan.

isabelle

Berichten: 3447
Geregistreerd: 28-08-02
Woonplaats: terneuzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 21:35

je neemt een folder van een of andere zaak, je bestekd wat je lust, ring daar gaat de bel, je heeft de euris af enb smullen maar en 1 voordeel, je staat echt niet lang in de keuken!!!

nee ff serieus
voor diners sta je altijd alng in de keuken!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 21:57

Maya schreef:
* Bladerdeegdriehoekjes maken, bakken, door de midden snijden, vullen met beetje gebakken appelschijfjes met wat kaneel, vanilleijsbolletje erop, en deksel erop. Is heerlijk, en redelijk licht te verteren.

Dit is snel en simpel. Bij mij vonden ze het erg leuk en origineel Lachen

Verders.... snel en makkelijk te bereiden + niet te zwaar op de maag?
* Pudding? Eventjes bereiden, de koelkast moet harder werken dan jij.
* IJstaart, koop je kant en klaar, men neme een mes, en hoppekee...
* Gewone bakken ijs, en coupes voor iedereen maken, steek er een parapluutje in, leg er wat fruit op, en het lijkt of je er werk van hebt gemaakt.
* Vlaflip Clown
* Koffie met bonbons of met een stukje taart.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 22:15

Baklavel?

bakkabouter

Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-12-03 22:28

die bladerdeegdriehoekjes lijken me een goed idee
en jennygirl,wat is baklavel?

bakkabouter

Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-12-03 22:29

isabelle schreef:
je neemt een folder van een of andere zaak, je bestekd wat je lust, ring daar gaat de bel, je heeft de euris af enb smullen maar en 1 voordeel, je staat echt niet lang in de keuken!!!

nee ff serieus
voor diners sta je altijd alng in de keuken!!


het is ook niet m'n bedoeling een heel diner te bereiden (dat doet m'n moeder wel)
alleen wou ik m'n goede wil eens laten zien toen m'n moeder zeurde dat ze met de feestdagen zooo veel moest doen en heb ik gezegt dat ik het dessert wel zal maken,en m'n vader en m'n zus doen de rest

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 23:00

Baklavel is een grieks/ turks toetje.
Je maakt het van filodeeg (uit het vriesvak van de supermarkt), noten, boter en honing. Het zijn laagjes deeg, heel dun besmeerd met boter, gehakte noten ertussen en honing erover.
Het is mierzoet, maar heel erg lekker en niet zwaar.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 23:36

16 plakjes filodeeg, 2 kopjes fijgesneden amandelen, walnoten of pistachenoten (of mengsel ervan), (zachte of gesmolten) boter, theelepel kaneel, 1/2 kopje suiker, 1 kopje honing, theelepel kruidnagelpoeder en invetkwast.

Meng 1 eetlepel kaneel, 1/2 kopje suiker en de amandelen. Vet een oven schaal met boter in en leg er een paar met boter ingevette vellen filodeeg in, leg nu een laagje van het mengsel er in, weer wat (ingevette) filodeeg en weer wat van het mengsel enz. enz. als laatste met een paar vellen afdekken (6-8 vellen) en met een mes er ruitjes in snijden, (niet er helemaal doorheen snijden, alleen dat het te zien is) met een beetje water besprenkelen, en in niet te hete oven (175 graden) ong 1 uur bakken (of als het eerder bruin en knapperig is, kan het er eerder uit. Hangt van je oven af). Maak ondertussen een siroop door in een pan 2 kopjes water en 3 kopjes suiker, 1 kopje honing, een theelepeltje kruidnagel en wat kaneel, en dit ongeveer 15 minuten hart laten koken. Als de baklava uit de oven komt de siroop erover gieten en even laten staan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 23:57

Is dat geen regelrechte moordaanslag op je vullingen? Mijn familie heeft vrij gevoeligge gebitten Scheve mond Het klinkt wel erg lekker Lachen

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 10:08

Het is erg zoet, dat is waar! Maar voor een stukje, met wat koffie/thee, moet het kunnen Haha!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 10:38

[offtopic] In Griekenland (of in iig op het eiland waar mijn zus woont) was het traditie dat je, als je ging trouwen, een aantal weken iedere zondag of zaterdag voor je schoonouders kwam koken. Je moest dan als vrouw laten zien wat je in huis had, zeg maar. Als laatste moest je standaard de baklava maken, maar dan niet met filo uit de vriezer, maar door zelf filo te maken. Dat is dus erg moeilijk, steeds uitrollen, bemelen (dacht ik), dubel vouwen en weer heel dun uitrollen, zonder dat er gaten in vallen. Tegenwoordig is het maken van baklava een heel stuk makkerlijker Knipoog [/offtopic]