Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt.
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 03-12-03 16:36
In de laatste Allerhande (van Appie Heijn ) staat een recept voor borstplaat. Misschien heb je daar wat aan?
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 03-12-03 17:41
langer laten koken, dan is nl nog niet al het water verdampt.
Annetje
Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02
Geplaatst: 03-12-03 18:17
wat is dat dan?
angelfire
Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Geplaatst: 03-12-03 18:18
Wat is het recept? Wil het ook nog wel een keer maken.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 03-12-03 21:50
Hier staat een recept voor borstplaat. Zoek even op borstplaat en je vindt er zo meer. Heb helaas geen beproeft recept
Anoniem
Geplaatst: 04-12-03 15:24
Yootha schreef:
Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt.
Ik denk dat je het dan langer en/of zachter moet laten pruttelen, dan wordt het vanzelf dikker. Rustig laten inkoken, dus met heeeeel veel geduld..... Ik lust trouwens ook mislukte borstplaat, dus als je in de buurt komt....
Yootha
Berichten: 6524
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-03 17:37
Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.
Tartuffo
Berichten: 1630
Geregistreerd: 30-06-03
Woonplaats: Hier aan de kust....
Geplaatst: 04-12-03 19:54
Is ook lekker..... Mijn vriend deed een keer speculaas maken maar die werd niet bruin. Wist hij veel dat die bruin wordt al ie afkoelt.. resultaat... we konden elkaar de kop inslaan met speculaas die had ie gewoon om bruin te laten worden een half uur langer in de over gelaten hahahaha......
Acilon
Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen
Geplaatst: 04-12-03 20:03
een wat?? hemeltje, wij belgen zijn echt wel barbaren op het vlak van lekkernijen...
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 04-12-03 20:06
Neu, wij zijn geen barbaren op het vlak van lekkernijen... Wij hebben gewoon andere lekkernijen die de Nederlanders niet kennen... en omgekeerd dan, want ik vraag me dus ook al de hele sinterklaasperiode af wat taai-taai en borstplaat nu in hemelsnaam zijn en hoe ze smaken...
Als iemand zich geroepen voelt een stuk langs te brengen, altijd welkom
Anoniem
Geplaatst: 04-12-03 21:14
Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?
sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01
Geplaatst: 04-12-03 21:47
Sonja schreef:
:)) Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?
Goed idee
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 04-12-03 21:50
Count me in (weet ik eindelijk wat die dingen allemaal zijn en hoe ze smaken... ) -->begint nu al diep te denken over een bijdrage in het lekkers wat Belgiƫ wel heeft voor Sinterklaas en Nederland niet...
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 04-12-03 22:15
Ik wil ook komen
Ik ga meteen de Allerhande nog eens zoeken. Jullie hebben het altijd over Borstplaat, nu wil ik wel weten hoe het smaakt
greetje
Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01
Geplaatst: 04-12-03 23:52
Yootha schreef:
Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.
Ja smaak is prima Yootha maar je had er een hamer bij moeten leveren
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 08-12-03 12:38
te weinig room gebruikt?
Ga anders eens naar een banketbakker en vraag naar een borstplaat recept!
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 08-12-03 12:43
trouwens het gaat heel precies met de temperatuur, dus misschien is die te hoog geweest? De massa mag niet warmer worden dan 92 graden Reamur. (hier heb je wel een speciale thermometer voor nodig, dus even naar de kookwinkel!)
Poging 2?
Yootha
Berichten: 6524
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-03 17:09
We gaan het van het weekend denk ik nog maar eens proberen. Maar 92 graden, dus dan mag het net niet koken? En ik had er 1 dl room ingedaan.
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 09-12-03 10:07
ehhh die 92 graden is in Reamur, hoeveel dat in Celcius zou ik niet weten. IIG wel hoger dan 100 graden celcius, want suiker is heter dan water als het kookt. Ik zal eens kijken of ik het kan omrekenen.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 09-12-03 10:59
Ik heb het even omgerekend (of ja, heb het een programmatje latern doen ): 92 degree Reaumur = 115 degree Celsius
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 09-12-03 11:38
oh kijk daar kom je al een heel eind mee! Ik zou als ik jou was toch even naar een kookwinkel gaan en zo'n Reamur thermometer halen. Als je de massa namelijk tot 93 graden Reamur verwarmt, (dus maar 1 graadje verschil) wordt het inderdaad keihard. het luistert heel erg nauw!
Ben benieuwd, het moet toch ooit lukken!!!
lieke2
Berichten: 2127
Geregistreerd: 12-12-02
Geplaatst: 11-12-03 11:41
volgens onze 'lokale' kok, kun je borstplaat het beste hard laten worden in de oven, op de allerlaagste stand... klopt dit? ik het het laatst de hele nacht op het aanrecht laten staan, maar het werd maar niet hard! (overigens zo ook goed te eten)
Renske_
Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL
Geplaatst: 12-12-03 02:48
mijn oma maakte altijd superlekkere borstplaat! echt heeeeeerlijk!!
heb helaas het recept niet, en kan het haar ook niet vragen ze is namelijk heel erg dement aan het worden, verstopte al haar recepten en andere dingen, zo hebben we tussen het linegoed een handgeschreven receptenboekje, met haar eigen recepten erin teruggevonden en een envelop met 900 euro
5 nieuw bestelde vloerkleden op de zolder, en ze heeft overal vloerbedekking dus geen kleden nodig
en ze herkent me meestal niet meer, ze is nu opgenomen in een verzorgingstehuis, en we zijn haar spullen nu aan t opruimen(alweer envelop met 600 euro tegengekomen, waarom ze dat verstopte??) maar nog geen recept voor borstplaat, helaas!