Ik vroeg me af of je aardappels in kan vriezen. Ik denk zelf van niet ivm met het zetmeel ofzo. Mijn bedoeling is bijv gekookte aardappels dan in te vriezen zodat je ze in de magnetron kan pleuren. Of het lekker zal zijn is dan ook weer de vraag!
Maud_82
Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt
Geplaatst: 04-12-03 11:59
Ik vries wel eens rauwe aardappels in, die ik dan later in de frituur gooi. Superlekker is het niet hoor, en of het slecht is -> nooit van gehoord...
Belsje
Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 04-12-03 14:40
Gekookte aardappels kan je wel opbakken of frituren.
Gewoon opwarmen lukt ook, maar zelf vind ik dat walgelijk ... ik lust sowieso geen aardappels, tenzij ik echt niets anders krijg.
Gewoon een keertje proberen
mobick
Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk
Geplaatst: 04-12-03 14:41
ik weet het niet maar ik weet wel dat je stampot kan invriezen en daar zitten toch ook aardappels in?
La_Vie
Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)
Geplaatst: 04-12-03 14:43
Volgens mij kan het wel. Mijn moeder doet het ook weleens. Maar meestal bakt ze de aardappelen als ze ingevroren zijn geweest.
Zonnetje81
Berichten: 18674
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-03 15:45
Ja zoiets maar in iedergeval dat als ik alleen thuis ben ik ze niet meer hoef te schillen en dat 1x in een grote partij kan doen. Ik zit in februari een maand alleen thuis vandaar! En heb wel meer te doen hahaha.
masja
Berichten: 4026
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo
Geplaatst: 04-12-03 15:47
Is geen rare vraag hoor. Als je het niet weet, dat weet je het niet. Is neit raar ofzo. Ik vries wel eens aardappels in. Ik kook meestal voor 2 dagen aardappels, omdat mijn vriend en ik niet altijd samen kunnen eten. Ik gooi ze dan alleen neit in de magnetron maar ik bak ze daarna meestal. Maar invriezen kan prima hoor.
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132045
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 04-12-03 16:37
'k Heb het even aan mijn vader gevraagd, die is nogal "van het invriezen" Hij zegt dat het prima kan. Ongekookte aardappels krijgen een vreemde bijsmaak, maar gekookte aardappels schijn je in te kunnen vriezen terwijl de smaak redelijk behouden blijft.
Zonnetje81
Berichten: 18674
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-03 18:17
Owke fijn dat ik dat weet!! Dan hoef ik ze alleen nog maar te bakken als ik laat thuis ben van school als ik alleen ben. Want dan nog schillen en koken vantevoren is niet alles, soms gaat dat nog mis en zijn ze klef.
SkyMarian
Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 05-12-03 00:25
wat je ook kan doen is met kleine aardappelen ze juist niet schillen. Ze in een afgedekte schaaltje in de magnetron zetten en onderop een keukenpapiertje doen. Vervolgens 3 minuten in de magnetron doen (halverwege de aardappeltjes even keren). Het vocht wat er vrij komt zorgt ervoor dat de aardappeltjes "gekookt" worden. Dit is smakelijker dan invriezen en minder vet dan opbakken. je kunt ze als ze klaar zijn gewoon uitlepelen zoals een gepofte aardappel. Denk er wel om dat je niet al te grote aardappelen neemt. De magnetron kan ze dan niet verwarmen/ garen.