Iemand tips voor zelfgemaakte taarten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 20:07

Wat dacht je van spekulaastaart? Heb ik ook wel eens gemaakt en die viel erg in de smaak.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl



Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 22:42

Boehoe, ik kan het recept voor mijn speculaastaart nergens vinden. Huilen Sorry. Hij lijkt in ieder geval niets op de recepten die op het internet staan. Het was meer een soort van speculaascake, horizontaal door midden gesneden, met een laag chocolade tussen de twee plakken, en ook van buiten zat er een laag chocolade omheen.

Misschien maakt dit recept wat goed:
Pure chocoladevlaai
deeg: 125 gr boter, 2 eetl poedersuiker, 1 ei, zakje vanillesuiker, 200 gr bloem, mespunt zout
vulling: 250 gr pure chocolade, 2 eieren, 4 eidooiers, 3 eetl poedersuiker, 200 gr boter in blokjes

Oven voorverwarmen op 180 graden. Boter, bloem en suiker mixen tot romige massa, eieren en vanillesuiker toevoegen. Tot grote bol kneden en 20 minuten laten rijzen in de koelkast.
Vlaaivorm van 30 cm diameter invetten en met bloem bestrooien. Deelbol uitrollen tot een lap van 1/2 cm dik en vlaaivorm hiermee bekleden. Rond stuk bakpapier op het deeg en daarop droge bonen. Bak de vlaaibodem voor 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en het papier en weer de oven in, voor 5 a 10 minuten (totdat de bodem gaar is). Laat afkoelen.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg eieren, dooiers & suiker toe. Mix de massa tot het volume 4 keer is toegenomen. Meng de boter door dit mengels, maar zorg dat het volume niet afneemt. Verdeel de vulling over de bodem en bak 10 minuten in de oven. Zet het na het afkoelen nog een uur in de koelkast. Heel machtig, maar lekker voor de chocolade liefhebber.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 100 bezoekers