Ik heb voor een recept voor borstplaat room nodig, alleen kon ik het niet vinden. Er stond wel een heleboel slagroom dat je zelf nog moest kloppen. Is dit hetzelfde als gewone room?
Carlaa
Berichten: 2867
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 01-12-03 15:11
Ik dacht van niet. Slagroom is namelijk ook weer heel wat anders dan koksroom...
Ik hoop voor je dat een expert snel je topic bekijkt en uitsluitsel kan geven... Bortplaat, mmmm.....
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 01-12-03 15:32
Ik pak eigenlijk wel altijd ongeklopte slagroom als ik room nodig heb, zo niet weten wat anders. Eens kijken wat vanDale zegt:
room (de ~ (m.)) 1 het vette gedeelte van de melk => crème
slag·room (de ~ (m.)) 1 vette room die stijf geklopt kan worden => crème fraîche
Zou op zich dus best hetzelfde kunnen zijn.
Plop
Berichten: 53
Geregistreerd: 15-01-03
Geplaatst: 01-12-03 16:45
room is eigenlijk de basis van slagroom. Je kan dit gewoon kopen in de supermarkt
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 01-12-03 18:49
Als ik slagroom klop, doe ik dat ook met het pakje room wat ik voor andere dingen gebruik... Dus ik denk niet dat het kwaad kan om slagroom-room te gebruiken i.p.v. koksroom...
Jady
Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp
Geplaatst: 01-12-03 18:54
Room is vloeibaar, toch?
Yootha
Berichten: 6524
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-03 20:27
Ja maar het is voor borstplaat en ik weet niet of je daar ook gewone slagroom voor kunt gebruiken.
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 01-12-03 22:04
Ik zie ook wel eens slagroom staan in een recept, neem aan dat ze niet de spuitbus versie bedoelen Welke dan?
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 01-12-03 22:16
Yootha wij gebruikten in de bakkerij altijd gewone ongeslagen slagroom voor borstplaat. Ik meen dat het met het vetpercentage te maken heeft, hoe vetter de vloeistof, hoe beter je lucht erin kan slaan en hoe beter ook de lucht vastgehouden wordt. Dus ik denk dat slagroom vetter is dan gewone room.
Persoonlijk zou ik dus voor ongezoete ongeslagen slagroom gaan.
En mayo.... zo'n spuitbus noemen ze ook wel "topping" Omdat het volgens mij niks met room van een koe te maken heeft... Kunstmatige troep is dat!!
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 01-12-03 22:19
Oh Wat moet ik dan hebben? Je kan het toch wel gewoon in de supermarkt halen?
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 01-12-03 23:15
Gewoon, de ongeslagen slagroom uit het koelvak, Mayo. En als je het dan dik moet hebben ipv vloeibaar, dan moet je het even opkloppen. Een mixer is daar handig bij, alhoewel ik het ook een keer met de hand gedaan heb (wat een werk )
Sjimmy
Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01
Geplaatst: 01-12-03 23:16
staat meestal bij de melk in het koelvak, in van die bekertjes waar je vroeger schoolmelk in kreeg. Als je zoete slagroom wil (net als uit zo'n spuitbus) zal je er nog wel wat suiker door moeten doen. Verder is deze échte slagroom véél lekkerder dan die uit een spuitbus.
Met zo'n handslagroomklopper gaat het prima Wmijn. Krijg je spierballen van
Met de mixer is het zo gefixed.
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 01-12-03 23:27
ahhhhhhh jullie weten toch hopelijk wel dat melk van koeien komt ipv van uit pakken he!! Slagroom hoort niet in een spuitbus! Slagroom moet je kloppen tot je arm er bijna afvalt! DAT is pas slagroom!
(en voor borstplaat moet het ongeklopt zijn...)
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 01-12-03 23:36
Maudy, don't panic! We weten dat we moeten kloppen En inderdaad is dat pas lekkere slagroom die je precies zo dik kan maken (en zoet) als je zelf wilt.
Sjimmy, alles wat ik had om mee te kloppen waren 2 vorken... we hebben het per toerbeurt gedaan
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 02-12-03 00:07
Precies, zelfgeklopte is veeeeeeeeeel lekkerder, lekker met chocolademelk (niet anderom natuurlijk).
Voor borstplaat kan je idd slagroom gebruiken, maar voor wordt er ook nog wat koffiemelk doorgedaan.
Verhit de suiker, de melk en de room in een pan met dikke bodem. Zodra het suiker zich tegen de rand van de pan afzet, neem je op een theelepel een druppel van het mengsel en dat hou je in een bakje met koud water. Als dat zijn vorm behoudt, roer je de boter erdoor en blijf je roeren tot de massa ondoorzichtig en taai wordt. Dompel de borstplaatvormen in koud water en zet ze op het bakpapier. Giet de vormen vol met het mengsel en maak ze los als de borstplaat volledig afgekoeld is.
Voor chocolade: eetlepel cacao erdoor Voor koffie: eetlepel poederkoffie Voor citroen en sinaasappel: lepel rasp door de suiker. Maar wat voor rasp bedoelen ze daar precies mee? Rasp van de schil of van het binnenste?
Sjimmy
Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01
Geplaatst: 02-12-03 16:22
Wmijn schreef:
Sjimmy, alles wat ik had om mee te kloppen waren 2 vorken... we hebben het per toerbeurt gedaan
Sja
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 03-12-03 20:20
yootha dat moet rasp van de schil zijn. Als je het binnenste doet krijg je sap en dat spettert verschrikkelijk in je borstplaat als het heet is! Pas op daarmee! Wel leuk dat je het wilt proberen.
Wmijn: thank god!! Ik schrok al helemaal!
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 04-12-03 07:40
Mag ik voor rasp biologisch fruit aanbevelen? Want geraspte bestrijdingsmiddelen en glansmiddel...