lekkere courgettes

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

lekkere courgettes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 23:33

Voor degenen die courgettes een beetje slappe prut vinden Lachen

Snij een courgette in de lengte in hele smalle plakjes. Bak die in een grillpan op hoog vuur. Zodat ze flinke donkere ruitjes vertonen. Doe ze opeen schaal, maar vooral niet stapelen want dan worden ze klef. Doe er dan wat vers gemalen zeezout en zwarte peper overheen. wat druppels citroen en een scheutje olijfolie. Even een paar minuutjes in laten trekken en smullen maar.

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 01:38

ik ben gewoon weg van courgettes dus ik ga het zeker eens proberen!!!!.
Wat ook heel lekker is, snij de courgetten in fijn dunne plakjes dep ze voor het bakken in bloem.echt lekker je kunt ze ook gewoon in hele dunne plakes bakken totdat ze crocant zijn.

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 12:57

Ik doe regelmatig courgettes in de lasagne. Lekker !!!

tip: als je courgette over hebt, kun je ze ook in de vriezer leggen. Wanneer je ze eruit haalt moet je ze wel vrij snel klaarmaken, want als ze direct ontdooien wordt het van die slappe prut.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 13:02

Ik vind er zo weinig smaak aan zitten Verward (zal het wel fout doen ofzo Haha! )

Ik heb ze al eens op de manier van Katrien gehad bij een italiaan, maar vond er nog steeds niks aan....
Moet je die dingen leren eten ofzo?

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 16:04

Ik vind courgettes zo ontzettend goor! weet nie waarom maar ik zal ze ook nooit meer eten. flauw he Bloos

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 16:18

Jammer dat we geen grilpan hebben, want het klinkt lekker! Vingers aflikken

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132005
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 21:03

Sonja schreef:
Ik vind er zo weinig smaak aan zitten Verward (zal het wel fout doen ofzo Haha! )

Ik heb ze al eens op de manier van Katrien gehad bij een italiaan, maar vond er nog steeds niks aan....
Moet je die dingen leren eten ofzo?


Mee eens !
Als je er niets aan toevoegt zijn het smaakloze dingen.

Ik maak ze weleens klaar in de grillpan, en dan op het laatst een beetje soyasaus er overheen en wat geroosterd sesamzaad.

Het recept van Katrien ga ik ook eens proberen

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 21:10

Ik doe met courgetten meestal net hetzelfde als met aubergines...
Als je ze geschild/in reepjes/blokjes/... gesneden hebt, overstrooien met zout en zo een half uurtje ofzo in de koelkast laten staan... Courgettes opnieuw even afspoelen, droogdeppen en dan klaarmaken zoals je ze wou klaarmaken... Dan vind ik ze best wel lekker...

Gevulde courgettes zijn trouwens heerlijk Vingers aflikken

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 00:30

courgette of aubergines
kruiden met knoflook(smaakt overal goed bij)peper, zout

of met cajun kruiden
of met chilli kruiden
of met knof en kerrie
of met knof en wat je maar wilt, maar vooral die knof

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 13:00

in de spagetie zijn ze ook overheerlijk *LOL*

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-03 23:06

Doormidden snijden, uithollen .....gehakt,paprika,ui,knoflook,tomaat,rest courgette enz(wat je verder er nog in wil) bakken(kruidjes naar smaak erbij).
Heel die handel weer in de uitgeholde courgette doen,geraspte kaas erover in de oven .....en smullen maar Vingers aflikken

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 16:31

Ik heb daar ook iets voor...

Courgette in de wok pan, uitje erbij, olie. op hoog vuur zetten. Dan doe je er flink wat provencaalse kruiden bij, en tot slot nog een beetje versgemalen peper. Je moet ze natuurlijk niet te lang laten staan op het pitje, dan worden ze zacht.. Maar dat ik ook erg lekker

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 18:23

Ik heb zelf altijd een courgette ind e tuin. Ik gooi het werkelijk overal doorheen, pasta, rijst, overschotels, stoofschotels, who cares!
Er zit nite veel smaak aan, dus het kan gewoon overal doorheen.

Ik maak ook weleens gevulde courgette. Met flink sterk gekruid gehakt en extra knoflook. Beetje kaas erover, lekker!