De titel spreekt eigenlijk al voor zich: Hoe maak je zo'n lekkere donkerbruine bospaddestoelensaus ?
Anoniem
Geplaatst: 10-11-03 17:50
Door eerst je paddenstoelen te bakken in de koekenpan, dan de paddestoelen er weer uit en in dezelfde pan (dus ook zonder eerst schoon te maken) een roux te maken (dus met boter, bloem en room) en dan de paddenstoelen er weer in te doen en alles zachtjes te laten pruttelen. Lekker beetje (zee)zout erdoor, vers gemalen peper en wat vers geknipte peterselie. Evt. een teentje knof. Yummie, is het al etenstijd?
Anoniem
Geplaatst: 10-11-03 17:51
O ja en van mij mag er ook nog wel een scheutje rode wijn of port in, daar wordt het ook bepaald niet viezer van
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 10-11-03 18:48
Wat ook lekker is bij het recept van Sonja, is op het laatst parmezaanse kaas erdoor heen roeren.
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132037
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-03 21:21
Mjammie, dat klinkt lekker Sonja ! Nog een vraagje: wat voor room kun je daar het beste voor gebruiken ?
Anoniem
Geplaatst: 11-11-03 15:21
Koksroom, zit in een pakje op de zuivelafdeling
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 12-11-03 12:06
Ohw damn wat klinkt dat lekker! iddd met kaas maak je het wel helemaal af. Beetje oude kaas is ook wel een goed idee!
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132037
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 20:22
Mjammie, ik ben er al helemaal klaar voor hoor ! Bedankt voor de goede tips. Komend weekend ga ik het zeker uitproberen