Ja hoor, hier komt ie:
200 gram ongebleekte (bruine) amandelen
215 gram bloem
100 gram suiker
1/2 theelepel bicarbonate of soda
2 eieren, licht geklopt
1 eiwit, licht geklopt
snufje zout
snufje safraan/ of een paar draadjes (als je het hebt, alleen voor de kleur)
- Oven voorverwarmen 190 graden
- Amandelen roosteren door ze 15 minuutjes in de oven te zetten (op een plaat of in een schaal)
- Als de amandelen een beetje zijn afgekoeld verpulver je ong 55 gram in een keukenmachine (oid).
- Hak de resterende amandelen tot redelijk kleine stukjes
- Doe de bloem, suiker, zout, safraan, soda en verpulverde amandelen in een kom en roer het door elkaar
- Voeg de 2 eieren toe en roer totdat het een mengsel vormt
- Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond
- Kneed de rest van de amandelen erdoor heen
- Verdeel het deeg in drie rollen van ong 2.5 cm doorsnede
- Beetje afborstelen met eiwit (voor de glans) en in de oven voor 20 minuten
- Met een scherp mes plakjes van ong 1 cm dik snijden en de koekjes (een beetje uitgespreid over een bakplaat of schaal) terug de oven in.
- 25 minuutjes bakken en klaar zijn ze.