Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Benodigd: 175 gr. boter, 300 gr. suiker, 1 ei, zout, 350 gr. bloem (kijk bij de bereiding voor de benodigdheden bij de verschillende variaties).
Bereiding: Maak een deeg van 175 gr. boter, 300 gr. suiker, 1 ei, zout, 350 gr. bloem. Hiervan een rol vormen, deze in 3/4 cm. dikke plakjes snijden en die 10-15 minuten bakken bij 175 c.
Variatie:
- Karamelkoekjes: 100 gr. gehakte roomkaramels door het deeg kneden. Een rol vormen, door amandelschaafsel rollen, snijden en bakken.
- Hazelnoot kandijkoekjes: 75 gr. bloem vervangen door 100 gr. gemalen hazelnoten, koekjes van rol snijden, bestrooien met fijne witte kandij, aandrukken en bakken.
- Vijgenkoekjes: 30 balletjes van 150 gr. fijngehakte vijgen, 50 gr. suiker en 50 gr. kokos kneden, tussen 2 dunne koekjes drukken, bakken.
- Chocoladekoekjes: 100 gr. gehakte pure chocolade door deeg kneden. Koekjes in gesmolten melkchocolade dippen.
- Moutkoekjes: 100gr. bloem vervangen door 150 gr. Snelkook havermout, licht basterdsuiker gebruiken en 75gr. rozijnen en 1 eetlepel koekkruiden erdoor mengen.
- Jamkoekjes: 2 theelepels kaneel door deeg, dunnere koekjes van rol snijden, helft met frambozenjam bestrijken, uit helft rondjes of bloemvormpjes steken, op elkaar leggen en bakken