Ik heb er maar even het kookboek bijgepakt daarin worden de volgende gerechten als typisch Belgisch genoemd:
Stoemp saucisse
In bier gestoofde lamslappen
Kalfsmignongebraad met witbier en rode bessengelei
Gentse hutspot
Varkensgebraad met spruitjes
Vlaamse stoofkarbonaden
Kalfsvlees met uiensaus
Varkensgebraad met ui en mosterd
Frikadellenkoek met kriekensoep
Runderstoofpot met spek, Hasseltse graanjenever, knoflook en sjalotten
Hazenpeper op zijn Brussels
Hertenbiefstukjes met gepocheerde peer in kriekbier
Wildzwijnkoteletjes met gekarameliseerd fruit
Hazerug met wilde paddestoelen
Konijn met pruimen
Fazant met witlof in geuze
Kippenbout met jeneverjus
Eendenborstfilets met appeltjes en veenbessen
Parelhoen op Ardense wijze
Piepkuiken met dragon
Gentse waterzooi met kip
Duif met trappist
Mechelse koekoek met asperges
Paling in 't groen
Tong à la meunière
Waterzooi van vis met groene asperges
Gebakken pladijs met yoghurtprei
Kabeljauw op vlaamse wijze
Rogvleugel met bruine boter met kappertjes
Antwerpse mosselen met roomsaus
Tomaat met grijze garnalen
Ardense forel
Gepocheerde zeetong met garnalen en mosselen
Asperges à la flamande
'Cassoulet' van asperges
Prei met vinaigrette en grijze garnalen
Witlofsalade
Witloof au gratin
Mechelse bloemkool met grijze garnalen
Vlaamse quiche met witlof en prei
Brusselse aardappelen met ui
Schorseneren met melksaus
Vlaamse spruiten met beurre noisette en kruiden
Pfoe, nu even mijn vingertjes in het ijs leggen....
If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.