Hoe zit het nou met die bos die vaak nog aan de knol van de knolselderij zit. Weggooien of niet ? Ik weet dat selderij een tweejarige plant is die in het tweede jaar de knol produceert (of zoiets) maar is dan de bladselderij die eraan zit nog te gebruiken... wat doen jullie ermee ?
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 23-09-03 05:50
(Mits niet verlept:) gebruiken natuurlijk!
Lekker in je soep, als stampje met een pittige kerriesaus, of als basis voor een pesto-variant.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 23-09-03 21:06
Lageveld, wat maak jij met de knolselderij? Ik weet dat mijn moeder me het wel eens voorgeschoteld heeft, maar echt een succes vond ik het niet, dacht ik.
leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02
Geplaatst: 23-09-03 21:51
knolselderpuree, of gewoon gestoofde blokjes knolselder, of maken met een ietwat zurige saus en gehaktballetjes, jummieeeee
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 23:33
Ik gebruik het voornamelijk voor in de erwtensoep. Had toevallig wat ingeslagen op de markt en dat vries ik dan in. Heb ik tenminste een voorraadje als de tijd weer daar is
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 24-09-03 04:09
- Plakken bakken of gepaneerd frituren. - Van heel fijne reepjes/julienne (evt. geblancheerd) selleriesalade maken. - Heel fijne reepjes frituren voor een smakelijke garnering*. - Sellerie-frieten als bijgerecht.