wie kent er een lekker vegetarische resept.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

wie kent er een lekker vegetarische resept.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-03 14:37

Ik ben eens op zoek naar wat lekkere vegetarische resepten.
Heb wel een klein vegetarische kook boek hier thuis staan, maar hoe meer recepten hoe beter ne OK dan!
Dus mensen die iets weten!!
want ik hou wel eens van wat afwisseling

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 14:59

Lekker snel: Rijst met pikkepoelie:

(Zilvervlies)rijst koken.

Voor de pikkepoelie fruit je een pak bami/nasi-groenten
met paprikapoeder (+ knof) en warmt daarna een grote pot
witte bonen in tomatensaus mee.

Lekker met (komkommer)salade erbij.

Andere pikkepoelie:

soepgroenten, veel kerriepoeder (probeer ook eens Indiase
of Surinaamse), bruine bonen.

Verder zijn allerlei varianten mogelijk met linzen, kikkererwten,
kidneybeans, zwarte bonen, 'gigantes' enz.

Vingers aflikken Vingers aflikken Vingers aflikken

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 15:13

Ik heb een heel leuk klein boekje van de Vegetarische keuken.

Heb daar eens een heerlijk recept uitgehaald:

Kruidenflensjes met paddenstoelenragout

Voor 2-3 personen

Ik bak eigenlijk altijd een dunne pannenkoek, omdat ik geen normaal recept voor flensjes kon vinden en deze in het boekje was raar Clown

Maar goed, een dunne pannenkoek dus of flensjes Lachen

De vulling:

2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, uitgeperst
250 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
3 lente-uitjes, in schuine stukjes
1 eetlepel bloem
2 dl melk
50 gr geraspte parmezaanse kaas

Verhit in een hapjespan de olie voor de vulling en bak hierin de knoflook met de champignons en de lete-ui al omscheppend 5 minuten
Roer de bloem erdoor en bak die 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de melk toe en breng alles aan de kook.
Laat de saus al roerend 1 minuut koken. Roer de parmezaanse kaas erdoor en breng de ragout pittig op smaak met peper en een beetje zout (niet teveel)

Verdeel de ragout over de flensjes en vouw de flensjes dubbel.

Lekker met een frisse salade erbij met tomaat Vork

Het lijkt alsof de saus er ontzettend ranzig uitziet, maar dat hoort Haha! Hij is echt verukkelijk en enorm vullend!

Eet smakelijk

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 17:06

Een lekker recept van de AH kaartjes:
AH.nl schreef:
Roerbaknoedels met lychees
hoofdgerecht, 4 personen
· 4 eetlepels zonnebloemolie
· 2 pakken tofu roerbak pittig gekruid (a 180 g, Biologisch)
· 1 zak Chinese groentemix (400 g)
· 1 blik lychees (565 g)
· 6 eetlepels zoete chilisaus (fles a 250 ml)
· 2 pakken straight to wok new noodles (a 300 g)

10 minuten bereidingstijd

Bereiding

In wok olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten roerbakken. Groentemix toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Lychees laten uitlekken. Chilisaus en lychees door groentemengsel scheppen. Noedels in vergiet leggen en kokend water erover gieten. Noedels door groentemengsel scheppen en gerecht door en door verwarmen. Lekker met kroepoek.

Bevat per eenpersoonsportie
energie 705 kCal - eiwit 27 g
vet 35 g - koolhydraten 69 g


Overigens gebruik ik gewoon normale noodles, die zijn een stuk goedkoper en net zo lekker. Gewoon op het laatst toevoegen, samen metde saus en lychees

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 17:57

En weten de Appie Happies niet dat kroepoek niet vega is? Bloos!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 18:01

De kroepoek is niet het onderdeel van het recept maar een aanvullig naar eigen inzicht Knipoog

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 22:03

Wat is in hemelsnaam: pikkepoelie.
Ik blijf lachen om die naam!
Ik heb laatst een vega lasagna geplaatst en een vega jambalaya.
Ik zal ze even zoeken...
[VT] Jambalayummie
[VT] La-la-la-LASAGNA!!

Op www.delia.co.uk staan heel veel lekkere vega recepten.
Als je iets specifieks zoekt met bepaalde ingredienten moet je het maar even laten weten. Ik heb nogal wat vega boeken hier staan.

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 22:20

Wmijn schreef:
De kroepoek is niet het onderdeel van het recept maar een aanvullig naar eigen inzicht Knipoog


Bloos! Bloos! Weet Wmijn dan niet dat kroepoek niet vega is? Haha!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 22:51

Nope Haha! Heb het overigens wel zo van de AH site gekopieerd. Niet alle vega gerechten zijn alleen voor vega's, toch? Dus dan mag er beest iets niet-vega's bij Knipoog . Maar, voor de netheid had de AH dat best mogen vermelden. Ik zou een vega-tje toch zo kroepoek voor geschoteld hebben Haha!
(sorry voor de enigsinds offtopic actie... Scheve mond)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 23:06

pannekoeken uit het koelvak vullen met ontdooide diepvriesspinazie, rozijnen en feta. je kunt de rozijnen ook vervangen door studentenhaver. Eventjes opwarmen in de magnetron!
Heel snel, heel lekker.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 23:09

dit eet ik graag op de avond:

vul de bodem van een magnetronschaal met champignons, broccoli en prei. Giet er pastasaus overheen met verse bascillicum [van het aanrecht]. Afdekken met geraspte kaas. 5 min. in de magnetron op half vermogen. Smullen maar. Je kunt er volkoren pasta of zilvervliesrijst bij eten.

Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-03 13:41

Mijn favoriet (gemakkelijk te maken en is bij iedereen die ik het al voorgeschoteld heb in de smaak gevallen):

Citaat:
PERENSPAGHETTI

(4 personen)

Oven: 200 graden
Bakken: ca. 10 minuten

350 gr volkoren spaghetti
bosje peterselie, fijngesneden
ca. 6 zachte handperen
4 dl slankroom
2 theel kerrie
300 gr geraspte pitte kaas
pijnboompitten


Spaghetti gaar koken.
Laat de room en kerrie in een pannetje warm worden.
Voeg peterselie en de kaas toe.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in plakjes
Doe de spaghetti in een ingevette ovenschaal, leg de peren dakpansgewijs erop.
Giet de saus erover en bestrooi met wat pijnboompitten.
Laat het gerecht zo'n 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden.

(vanop www.vegplek.net)