Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
AH.nl schreef:Roerbaknoedels met lychees
hoofdgerecht, 4 personen
· 4 eetlepels zonnebloemolie
· 2 pakken tofu roerbak pittig gekruid (a 180 g, Biologisch)
· 1 zak Chinese groentemix (400 g)
· 1 blik lychees (565 g)
· 6 eetlepels zoete chilisaus (fles a 250 ml)
· 2 pakken straight to wok new noodles (a 300 g)
10 minuten bereidingstijd
Bereiding
In wok olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten roerbakken. Groentemix toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Lychees laten uitlekken. Chilisaus en lychees door groentemengsel scheppen. Noedels in vergiet leggen en kokend water erover gieten. Noedels door groentemengsel scheppen en gerecht door en door verwarmen. Lekker met kroepoek.
Bevat per eenpersoonsportie
energie 705 kCal - eiwit 27 g
vet 35 g - koolhydraten 69 g
Citaat:PERENSPAGHETTI
(4 personen)
Oven: 200 graden
Bakken: ca. 10 minuten
350 gr volkoren spaghetti
bosje peterselie, fijngesneden
ca. 6 zachte handperen
4 dl slankroom
2 theel kerrie
300 gr geraspte pitte kaas
pijnboompitten
Spaghetti gaar koken.
Laat de room en kerrie in een pannetje warm worden.
Voeg peterselie en de kaas toe.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in plakjes
Doe de spaghetti in een ingevette ovenschaal, leg de peren dakpansgewijs erop.
Giet de saus erover en bestrooi met wat pijnboompitten.
Laat het gerecht zo'n 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden.