als je weinig zin hebt om te koken, maar toch goed wilt eten:
men neme (bij ons ruim voldoende voor twee personen): 500 gram prei, 250 gram aardappelen, 1 bakje creme fraiche, stokbrood (lekkerst is bruin) en gerookte vis.
alles wat kleiner maken en in 1 pan gooien. 1 liter bouillon erbij (dus gewoon 1 liter water en de daarbij benodigde bouillonblokjes). naar smaak peper en zout toevoegen. Dit alles een half uurtje laten koken tot de aardappelen goed gaar zijn. Alles fijn maken met de staafmixer, de creme fraiche erbij doen (mengen gaat het makkelijkst met de staafmixer). je kan de soep serveren met een plukje peterselie erop.
stokbroodje afbakken en serveren met de gerookte vis (ik had makreel)
En lekker eten!
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 22-08-03 00:33
Klinkt niet slecht, even uitgeprint en ikga het eens proberen.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 22-08-03 09:22
Of het echte maaltijdsoepen zijn weet ik niet, maar in ieder geval wel heel lekker...
SOUPE AU PISTOU
Benodigdheden
- 2 uien - 1 prei - 3 takjes verse peterselie - 1 takje rozemarijn - 1 takje verse tijm - 1 takje verse majoraan - 0.6 dl olijfolie - 1 laurierblaadje - 375g pompoen (in kleine blokjes) - 250g aardappel (in kleine blokjes) - 1 wortel (in de lenge doormidden en in dunne schijfjes) - 2 kleine courgettes (in schijfjes) - 1 tl zout - 2 l water of groentebouillon - 100g tuinbonen - 75g doperwten - 2 tomaten (ontveld, grof gehakt) - 50g schelpjespasta
Pistou - 15g verse basilicumblaadjes - 2 grote teentjes knoflook (uit de pers) - ½ tl zwarte peper - 3 el versgeraspte parmezaanse kaas - 0.8 dl olijfolie
Bereidingswijze
- De uien en prei dun snijden. Peterselie rozemarijn, tijm en majoraan met keukengaren samenbinden. De olie in een pan met zware bodem verhitten. Ui en prei toevoegen. Op een laag vuur in ongeveer 10 minuten laten fruiten. - Het bosje kruiden, laurierblaadje, pompoen, aardappel, wortel, courgette, zout en water of bouillong toevoegen. De groenten afgedekt 10 minuten zacht koken, tot ze bijna gaar zijn - Tuinbonen, erwten, tomaat en pasta toevoegen. Afdekken en 15 minuten laten koken, of tot alles gaar is (indien nodig meer water toevoegen). Kruiden en laurierblaadje verwijderen
Pistou - Basilicum, knoflook, peper en kaas in de keukenmachine in 20 seconden fijnhakken. Langzaam al draaiende, de olie toevoegen. In de koelkast zetten. - De soep verwarmen en serveren met een lepel pistou erop
MINESTRONE
Benodigdheden
- 250g witte bonen - 2 el olie - 2 uien (gehakt) - 2 teentjes knoflook (uit de pers) - 4 tomaten (ontveld en gehakt) - 3 el gehakte peterselie - 2 l groentebouillon - 4 el rode wijn - 1 wortel (gehakt) - 1 knolselderij (gehakt) - 2 aardappelen (gehakt) - 1 stengel bleekselderij (gehakt) - 3 el tomatenpuree - 1 courgette (in schijfjes) - 60g sperziebonen (in stukjes) - 80g elleboogmacaroni - zout en peper - geschaafde parmezaanse kaas (om te serveren)
Bereidingswijze
- Week de witte bonen een nacht in water ; giet af. Kook ze 15 minuten in kokend water ; afgieten. Verhit de olie in een pan. Ui en knoflook toevoegen en glazig fruiten. - Tomaat, peterselie, bonen, bouillon en wijn toevoegen. Afgedekt 2 uur op laag vuur laten sudderen. - Voeg wortel, selderij, aardappel, bleekselderij en tomatenpuree toe en laat alles 15-20 minuten zacht koken - Voeg courgette, boontjes en macaroni toe. Laat groenten en pasta met het deksel op de pan in 10-15 minuten zachtjes gaar koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met geraspte parmezaanse kaas
Heerlijk met stokbrood en kruidenboter
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 24-08-03 13:24
Supersnelrecept voor minestrone:
Water opzetten met groenteboullionblokje(s), voorgesneden soepgroente, knoflook, gehakte uien en pasta naar keuze. Als de pasta gaar is een pot/blik witte bonen in tomatensaus toevoegen + evt. wat rode wijn.
Doorwarmen en serveren met geraspte Parmezaanse kaas