Ik heb op school VAP (Verwerking Agrarische Produkten) dan gaan we meestal koken of iets maken. En vandaag waren het pannenkoeken, ze zijn allemaal gelukt en ze waren lekker, we hadden er een 7 voor.
En wat is ons geheime recept?! Er toch lekker geen zout bij doen terwijl het wel op de verpakking staat
EvaC
Berichten: 4446
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 19-06-03 16:40
Precies, gewoon je kont tegen de krib gooien Doe ik ook altijd...goed hoor van het cijfer.
angelfire
Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Geplaatst: 19-06-03 16:54
Doe ik ook altijd met een vriendin als je koekjes/taart maken. Doen we citroensap en meer suiker erbij enzo. Ohja en veel vanille suiker!
Tin
Berichten: 3715
Geregistreerd: 29-04-02
Geplaatst: 19-06-03 16:59
Wat leuk dat je daar een cijfer voor krijgt! Ik heb koken op school maar daar krijg ik volgensmij geen cijfer voor.
Charaz
Berichten: 24287
Geregistreerd: 12-04-02
Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 17:28
ja, we hebben ook al cakejes, pizza, broodjes, speculaas, peppernoten, yoghurt en nog een aantal dingen gemaakt en elke keer een cijfer
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 22-06-03 14:54
Leuk hoor! Maar hoe maak je zelf yoghurt?
Anoniem
Geplaatst: 24-06-03 13:47
Yoghurt groeit toch bij de Appie in het zuivelkoelvak?
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 26-06-03 00:58
noemen ze dat nog steeds VAP, ..............humor!! heb je ook al iets op zuur moeten maken was ook lachen , trouwens wist je dat yoghurt vrij vaak groen is als die op school gemaakt word
wabisabi
Berichten: 5008
Geregistreerd: 17-03-02
Geplaatst: 26-06-03 10:27
Ik had met verzorging in de 1e een 9 voor mijn pannekoek
Marije_jiplover
Berichten: 25316
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...
Geplaatst: 02-07-03 09:59
Yoghurt zelf maken: neem een lieter melk, voeg daar een eetlepel yoghurt aan toe en zet het op een warme plaats weg gedurende twee dagen (wel af en toe omroeren). Dan gaat de yoghurt-cultuur uit de schep yoghurt de rest van de melk ook omtoveren in yoghurt. Daarna wel weer in de koelkast zetten, voor je het gaat opeten!
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 03-07-03 15:08
oke, maar waar komt dan die eerste eetlepel yoghurt vandaan?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-07-03 18:14
Kinta schreef:
oke, maar waar komt dan die eerste eetlepel yoghurt vandaan?
Uit het koelvak bij de Appie
Marije_jiplover
Berichten: 25316
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...
Geplaatst: 07-07-03 10:53
Ja precies, uit een pak uit het koelvak van je supermarkt! Het gaat er nl om dat je de bacteriecultuut hebt, die van melk yoghurt maakt en die zit dus in yoghurt zelf. Dat is de makkelijkste manier om eraan te komen. Wil je nu zlef yoghurt blijven maken, dan moet je er voor zorgen dat je iedere keer voordat je de yoghurt opmaakt, alweer een eetlepel gebruikt hebt voor de nieuwe voorraad.
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 07-07-03 17:49
ja maar het allerallereerste yoghurtje dan? toen er nog geen eetlepels yoghurt waren om te gebruiken voor de volgende keer? (lastig he?)
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 07-07-03 17:49
ja maar het allerallereerste yoghurtje dan? toen er nog geen eetlepels yoghurt waren om te gebruiken voor de volgende keer? (lastig he?)
Anjatjeuh
Berichten: 3598
Geregistreerd: 18-03-03
Woonplaats: Leuven, België
Geplaatst: 07-07-03 23:19
Ik ben de beste pannekoekenbakker van de hele wereld! Geleerd van mn oma die vroeger een crèmerie had *voelt haar nek steeds dikker worden*
Marije_jiplover
Berichten: 25316
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...
Geplaatst: 08-07-03 18:43
Kinta schreef:
ja maar het allerallereerste yoghurtje dan? toen er nog geen eetlepels yoghurt waren om te gebruiken voor de volgende keer? (lastig he?)
Er is ooit iemand die die betreffende bacteriestam 'ontdekt' heeft. Het kan dus ook zonder yoghurt, als je maar de goede bacterie hebt. Zo is de allereerste yoghurt dus waarschijnlijk ook ontstaan.
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 08-07-03 19:11
oke, bedankt!!
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 11-07-03 16:03
Zo'n vakken hebben wij nou niet
Ik las eerst ook ergens dat iemand websites bouwen had. Dat lijkt me het einde! Dan wordt school toch nog een beetje leuk!
Maar gefeliciteerd met je cijfer!
Tin
Berichten: 3715
Geregistreerd: 29-04-02
Geplaatst: 12-07-03 16:43
Ik dacht zelf dat ik geen cijfer kreeg voor koken bij ons op school..maar ik had toch mooi een 8!
jacje
Berichten: 2557
Geregistreerd: 12-11-02
Woonplaats: Helmond
Geplaatst: 13-07-03 20:09
Ik doe er soms zout bij en soms niet maar ik proef voor de rest helemaal geen verschil.