Weet iemand dat? Ik heb zin in appelmoes en we hebben niks meer.. We hebben wel nog appels, maar hoe moet dat
leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02
Geplaatst: 21-06-03 17:34
hoort op voedertijd appels schillen en in kleinere stukken snijden in een glazen schaal doen ofzo, deksel er op (maar niet volledig afgesloten, zodat de druk wegkan) en in de magnetron af en toe er uit halen en omroeren en suiker toevoegen naar gelang je zelf wil
Macario
Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01
Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-03 17:39
Sorry dat ik het op de verkeerde plaats heb gezet. Ik wist nieteens dat voedertijd bestond
Bedankt!
Liesje4ever
Berichten: 1423
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst: 21-06-03 18:33
In de magnetron? M'n moeder (ja ik kook niet hoor ) doet het altijd gewoon op het fornuis in een pannetje... naja, de magnetron zal wel sneller gaan
Macario
Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01
Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-03 18:36
Hij is nu al op Maar ik had ook niet zoveel gedaan. Ik zal het ook een keer proberen in een pannetje
marfiek
Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande
Geplaatst: 21-06-03 20:28
macario schreef:
Hij is nu al op Maar ik had ook niet zoveel gedaan. Ik zal het ook een keer proberen in een pannetje
smaakte het?
Macario
Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01
Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-03 21:24
Mwah, ik ga het zometeen nog een keer proberen (met hulp van mijn moeder )
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 22-06-03 16:24
Lekker is om er een kaneelstukje bij te doen, of als je dat neit hebt een beetje kaneel poeder. Een kruidnageltje geeft ook een beetje een bite aan de appelmoes.
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 22-06-03 17:16
Niet alle appels zijn geschikt om moes van te maken trouwens... ik heb me wel eens dood staan ergeren boven een pan, omdat die ****-appels niet uit elkaar wilden vallen... Bleek ik een verkeerd soort te hebben. Goudreinetten doen het altijd goed, als ik een Elstar over heb, gooi ik die er ook bij. Inderdaad: in stukjes snijden en met een klein laagje water (1 cm) zachtjes opzetten. Dan relaxed in de kamer gaan zitten. Als je uit de keuken "bloeb-bloeb" hoort, is het goed. Wel hard naar de keuken rennen hoor, als je te laat bent, zit het tegen de afzuigkap... Dan doorroeren met een beetje suiker en kaneelpoeder.
Anoniem
Geplaatst: 22-06-03 20:47
In de magnetron krijg je alles tot moes hoor, maakt niet uit wat voor soort Ik doe er nooit suiker in trouwens, ik hou niet van zoet. Ik vind het het lekkerst om twee zoete en twee zure appels te gebruiken, en een snufje kaneelpoeder. Vijf minuutjes op de hoogste stand van de magnetron, dan even met de pureestamper de gewenste grofheid maken (compote is met stukjes, vind ik het lekkerste), even laten afkoelen en smikkelen maar! Lekker bij de spinazie, of bij de rode kool, of bij gebakken aardappeltjes!