Zou het toch niet doen...
Kijk als je het de eerste keer kookt zet wat nitraat zich al om in nitriet. Voordat je de tweede keer gaat koken is het nitriet gehalte al verhoogd. Als je dan weer gaat opwarmen, slaat de balans door in een verhoogd nitrietgehalte, en dat is giftig. Dat je nog niet doodbent, kan aan de gegeten hoeveelheden liggen. Een gezond mens zal er wat ziek van worden, maar de zwakkeren onder ons krijgen serieus problemen.
Industrieel verwerkte groente, zoals de potjes van Hak of de diepvries van Iglo...dat proces is niet te vergelijken met in de huishoudelijke pot koken. Het proces duurt slechts luttle seconden, vele malen sneller dan je thuis doet. De nitraatomzetting krijgt dus vele malen minder kans. Vandaar dat dan idd nog een keer opwarmen niet zo heel schadelijk is, sterker nog, het proces is zo snel, dat het minstens net zo gezond is als vers gekookt thuis, en mischien wel gezonder.
Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?