De Hollandaisesaus zelf maken, is veel lekkerder dan zo uit de supermarkt gehaald...
Ingrediënten:
- 2 tot 3 eierdooiers
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels water
- zout
- 150g boter
Bereidingswijze:(manier 1)
- Roer au bain marie de eierdooiers met het citroensap, water en zout tot
een romige massa
- Neem uit de bain-marie en roer er stilaan de boter onder
- Plaats zo nodig opnieuw even in bain-marie om op te warmen
(manier 2)
- Roer eierdooiers, water en kruiden romig
- Zet dit au bain marie
- Verdeel de boter in blokjes, van klein naar groot
- Voeg aan het eiermengsel, dat au bain-marie blijft, één voor één de
blokjes boter toe van klein naar groot (d.w.z. voeg een klein klontje
boter toe en roer tot het gesmolten is, dan het volgende blokje, en dit
tot alle boter gebruikt is)
- Neem de kom uit de bain-marie
- Voeg citroensap toe en breng op smaak
- Zet de kom weer au bain-marie en blijf nu het geheel luchtig kloppen tot
de emulsie gevormd is
Accept what is, let go of what was, have faith in what will be