Aspergerecepten gezocht.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Aspergerecepten gezocht.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-04-03 12:47

Ik ga vanavond eens proberen asperges te maken Vork , heb het echter nog nooit gedaan en heb ook echt geen flauw idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Wie heeft er lekkere (makkelijke) recepten voor me ?


als het niet lukt heeft Remy vanavond veel geluk... Lachen

Missy

Berichten: 6518
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-03 23:09

Ik weet geen recepten, maar in de libelle worden volgens mij allemaal recepten met asperges ingezameld en in het blad gezet. Misschien dat dat je een handje helpt?

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-03 23:19

Kijk eens in die boekjes die bij de meeste supermarkten op de groente afdeling liggen, of achterop pakjes van asperge sauzen, daar staat meestal ook wel iets op Lachen

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 01:50

In elk geval niet te zuinig zijn met schillen. Een mond vol draden is niet fijn. Van de schillen is een fijne bouillon te trekken.
Daarna gewoon koken in water met een beetje zout. Eten met gesmolten boter, (gerookte) ham en verkruimelde hardgekookte eieren.
Dit is een basisrecept en van daaruit kun je zelf wel door fantaseren.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 08:38

toevoeging aan lageveld: ongeveer 15 minuten koken en even inprikken om te zien of ze gaar zijn. Verder niets aan toe te voegen (behalve dat ik ontdekt heb dat het ook erg lekker is met hollandaise saus).

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 08:49

Lielle schreef:
Verder niets aan toe te voegen (behalve dat ik ontdekt heb dat het ook erg lekker is met hollandaise saus).


hollandaise saus is echt niet aan te slepen in de meeste supermarkten (tenminste hier in de regio niet) in het asperge seizoen, en ik heb (toen ik nog in de supermarkt werkte) veel mensen vaak teleur moeten stellen dat ze op een later tijdstip nog maar een keer terug moesten komen..

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 10:06

De Hollandaisesaus zelf maken, is veel lekkerder dan zo uit de supermarkt gehaald...

Ingrediënten:
- 2 tot 3 eierdooiers
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels water
- zout
- 150g boter

Bereidingswijze:(manier 1)
- Roer au bain marie de eierdooiers met het citroensap, water en zout tot
een romige massa
- Neem uit de bain-marie en roer er stilaan de boter onder
- Plaats zo nodig opnieuw even in bain-marie om op te warmen

(manier 2)
- Roer eierdooiers, water en kruiden romig
- Zet dit au bain marie
- Verdeel de boter in blokjes, van klein naar groot
- Voeg aan het eiermengsel, dat au bain-marie blijft, één voor één de
blokjes boter toe van klein naar groot (d.w.z. voeg een klein klontje
boter toe en roer tot het gesmolten is, dan het volgende blokje, en dit
tot alle boter gebruikt is)
- Neem de kom uit de bain-marie
- Voeg citroensap toe en breng op smaak
- Zet de kom weer au bain-marie en blijf nu het geheel luchtig kloppen tot
de emulsie gevormd is

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 10:09

dat ga ik eens proberen Natalie, al moet ik zeggen dat die uit een pakje eigenlijk best wel smaakte Bloos

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 10:17

Die uit een pakje zijn ook wel lekker... Maar de zelfgemaakte vind ik zelf nog lekkerder. Haha!

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-04-03 14:51

Nou, ik heb ze gisteravond gemaakt op de manier die in het kookboek stond (de simpelste manier) en ze waren errug lekker !

Meer asperge-recepten zijn welkom hoor !!

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-03 15:50


Maaike_
Berichten: 464
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Wereldstad Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-03 20:00

Paar gekookte eitjes verkruimelen en reepjes ham maken, beetje gesmolten boter eroverheen... Heerlijk!!

Siempie

Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-03 22:04

Ik heb vanavond nog asperges gemaakt:
- asperges 15/20 minuten koken ( we hebben trouwens asperges uit de diepvries van de aldi, op die manier kunnen we het ook 's winters eten)
- lekkere aardappels erbij
- ongeveer 100 gram ham per persoon per plakje opgerold
- ipv asperge/hollandaise saus gebruiken we roomsaus ook erg lekker
- een gevuld eitje erbij, eitje 8 minuten laten koken--> pellen --> door de lengte snijden--> eigeel eruithalen en in een kommetje fijn prakken met een beetje mayo,ketchup,zout,peper,kerrie ( net wat je maar lekker vind) en weer in het eitje leggen.

Eet smakelijk

CharazJarig

Berichten: 24282
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 17:38

In de nieuwe 'Lekker doen!' stond ook een recept met asperges ik zal het even overtypen:

Tagliatelle met asperges en gerookte kip:
voor 4 personen:

Kook 500 gram witte asperges (geschild en zonder de bittere puntjes) in 15 minuten beetgaar. Breng 3 deciliter gezeefde tomaten met wat zout en een snufje cheyennepeper aan de kook, voeg de asperges en 200 gram gerookte kipfilet toe en laat alles even pruttelen. Kook 400 gram tagliatelle (goed uitlekken) en serveer deze met saus. Garneren met gehakte bieslook.

nog even leuk om te weten:
Deze heerlijke maaltijd kost alles bij elkaar zo'n €4,50

lailapri

Berichten: 22120
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-03 21:43

Stonden laatst in het foldertje van de super allemaal asperge resepten. Misschien hebben wij hem nog wel liggen.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 02:35

Siempie schreef:
Ik heb vanavond nog asperges gemaakt:
- asperges 15/20 minuten koken ( we hebben trouwens asperges uit de diepvries van de aldi, op die manier kunnen we het ook 's winters eten)
- lekkere aardappels erbij
- ongeveer 100 gram ham per persoon per plakje opgerold
- ipv asperge/hollandaise saus gebruiken we roomsaus ook erg lekker
- een gevuld eitje erbij, eitje 8 minuten laten koken--> pellen --> door de lengte snijden--> eigeel eruithalen en in een kommetje fijn prakken met een beetje mayo,ketchup,zout,peper,kerrie ( net wat je maar lekker vind) en weer in het eitje leggen.

Eet smakelijk


De simpelste recepten bij asperges zijn nog steeds het beste. Ei, ham, gesmolten (room)boter erbij.
Maar zijn die dingen van de aldi echt goed te pruimen ? Ik heb ze vaak zien liggen en ben dol op asperges (in het seizoen) maar heb ze eigenlijk nog nooit gekocht. Wel een keer uit van die potten, maar dat was een afknapper.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 02:46


Annechien

Berichten: 2783
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 09:22

http://www.ah.nl Wij hebben laatst asperges met roerei gegeten en hiervan afgehaald en was erg lekker en voor herhaling vatbaar!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 10:54

Heel erg lekker:

Pasta met ham en asperges
Voor 2 personen, bereidingstijd is ca. een half uur

Ingrediënten:

250 gram verse asperges (je kan ook wel uit een potje gebruiken, maar als ze vers te krijgen zijn is dat veel lekkerder natuurlijk, dan ga je verder vanaf stap 4)
60 gr gekookte ham (ik doe gewoon altijd wat achter- of schouderham die je normaal op de boterham doet)
25 gr boter
2 dl slagroom
125 gr pasta (bij voorkeur Penne)

1. Asperges schillen met een dunschiller waarbij je ongeveer 5 cm onder de punt begint. Ongeveer 2,5 cm van de onderkant afsnijden.
2. De ham in reepjes snijden van ca. 1,5 cm breed.
3. Pan water met wat zout aan de kook brengen. Asperges er in stoppen en ongeveer 2 minuten laten koken. Dan afgieten en af laten koelen.
4. Asperges in stukken van 5 cm snijden, de punten heel laten.
5. Boter in braadpan verhitten en de ham en asperges hierin kort koken om het vocht te laten verdampen; vervolgens de slagroom toevoegen. De saus aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken, tot de slagroom wat dikker is geworden.
6. Intussen de pasta met wat zout en een eetlepel olie in ruim water in 10-12 minuten (of wat er op de verpakking staat) gaar koken.
7. De pasta afgieten, onder hete kraan afspoelen en in een vergiet uit laten lekken. Dan de pasta in de braadpan met de saus mikken. Het geheel goed door elkaar roeren.
8. Opscheppen en desgewenst geraspte parmezaanse kaas er over strooien

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-06-03 15:00

Wilde alleen nog even zeggen dat ik het recept van Katrien geprobeerd heb, en dat het errug lekker smaakte !! Vork

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-03 17:11

uuhm even off-topic, heb je al eens geroken hoe je urine ruikt als je asperges hebt gegeten, dan ga je dus echt van je graad af Scheve mond

Siempie

Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-03 19:14

Wanneer je nog steeds op zoek bent naar meer recepten je hier een recpetenboekje kunt bestellen

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 14:46

Ik vond dat ik voor dit stamppottenland maar eens een (vega) aspergestamp moest creëren:

Nodig:
- Evenveel (kruimige) middelgrote aardappelen als asperges
- groentebouillonblokje
- zakje(s) geraspte kaas
- (zout), peper, fijngehakte peterselie
- (boter)

Bereiding:

- asperges schillen, toppen bewaren en apart koken
- de rest van de asperges in blokjes van ca. 2 cm snijden
- middelgrote aardappelen schillen en in 4en snijden
- aardappelen, blokjes asperges ca. 20 min. in water met bouillonblokje
koken
- afgieten en stampen met peterselie + zakjes kaas (+ evt. iets van
kookvocht) tot kaas geheel vermengd en gesmolten is
- gare aspergetoppen erdoor scheppen

Liefhebbers van een kuiltje kunnen daar gesmolten boter in doen (geen calorieën tellen! Haha! )
en
voor carnivoren zijn pittig gekruide balletjes gehakt er lekker bij.

( Kwijl - bezoek vertrok zonder vingers... Verward )

N.B. Nu de (witte) aspergetijd voorbij is, kun je ook groene gebruiken.

.