hoe maak je een lekker ei?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

hoe maak je een lekker ei?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 12:32

ik wil altijd iets speciaals. ik houd namelijk niet van een gewoon gebakken ei.

wie heeft er heerlijke recepten?

x yvon

Nicole85

Berichten: 6697
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 12:35

Roerei met stukjes tomaat en kaas. Dat vind ik heel lekker en dan beetje peper en zout erbij. Eet smakelijk Vingers aflikken !

Samantha_

Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 12:46

of kaas er over heen! dan smelt het lekker!

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 15:50

Me vader maakte vroeger zo m'n kluts ei:

Beetje melk in een pannetje doen met de ei(eren), roeren
Je kan ook een beetje knoflook 'saus' (dat kon je eerst bij de basismarkt kopen ofzo, tis niet echt saus, eerder gesmakte knoflook met iets erdoor)
Dan als het klaar is, melk beetje afgieten
Nu is klutsei tenminste niet zo droog, lekker sappig, is echt lekker Vingers aflikken
Heb ik trouwens lang niet meer gehad

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 15:53

Met kerriepoeder en wat mais erdoorheen geklutst is een gebakken ei (of drie voor een goede omelet) ook erg lekker. Vork

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 16:08

met spek en kaas Haha!
of een roerei met tuinkruiden en wat knoflookpoeder

essie79

Berichten: 3539
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 16:25

eerst een plakje ham, dan eitje breken, een beetje peper, iets meer zout, dan een plakje kaas en flink wat kerrie poeder.
Gas kun je best aardig hoog zetten en op het laatst kun je er nog een beetje peterselie overheen gooien, maar da's meer voor de leukigheid.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 17:16

o angelfire wat jij zegt dat lus ik dus echt niet een nat ei. iewiewiew. daar ga ik echt van over mijn nek.

dat met die kerrie dat zal ik morgen is even proberen en ook met kaas,spek en ham lijkt me erg lekker!!

x

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 20:33

vonneke schreef:
o angelfire wat jij zegt dat lus ik dus echt niet een nat ei. iewiewiew. daar ga ik echt van over mijn nek.


haha Haha! maar het is niet echt nat hoor!

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 22:17

Je hebt van die zakjes, en die moet je tegelijk met je ei in een beker doen en dan ff klutsen en dan moet je het bakken. Boerenomelet, hmmm....

Elke

Berichten: 5885
Geregistreerd: 15-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 23:28

Ik weet niet of dat je wel eens een suiker ei op hebt, sommige mensen kennen dat namelijk niet

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 00:43

nee ken ik inderdaad niet maar klinkt wel lekker!!!
idd steef boerenommelet maar ook chinese is lekkerrrrrrrrrrrrrrr

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 02:06

Ik bak eieren altijd met wat (olijf)olie, dan krijg je hem wat knapperiger aan de kantjes

Verder bak ik wel eens plakjes tomaat mee, of ham.
Of doe er een plakje kaas onder op brood.
En natuurlijk een flinke klodder mayo!

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 15:40

Iets heeeel erg lekkers maar ook erg vullend is
Omelet met aardappel, ui en kaas

Bereiding:
Schil de aardappels (kijken hoeveel je er wilt) en snij ze in plakjes.
Kook de plakjes aardappel tot ze goed zijn.
Snipper een ui en bak ze aan in een koekenpan, doe de plakjes aardappel erbij en bak ze even mee.

Klop wat eieren (naar hoe groot de honger is Haha!) en doe daar wat peper en zout bij
Doe dat de ei over de aardappel en ui gieten, strooi erover een laagje kaas
Laat dit lekker aanbakken en hard worden op een vuurtje

Eet smakelijk
het is echt heerlijk

duikpaardje

Berichten: 1474
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: lekkerkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-03 19:36

wat ook lekker is een eitjes klutsen en dan studentenhaver er door doen.

heel erg lekker (tenminste dat vind ik) en weer eens wat anders.

Dennis

Berichten: 31464
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-03 11:20

Een eitje koken, op een wit bolletje doen en daar wat kaas overheen zodat de kaas nog smelt. Heerlijk is dat.

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-03 19:36

ik heb er een paar, de gene wat ik heb staan bij bij het topic mager gerechten? je zecht maar welke je wil weten!

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-03 20:29

Zo heb ik het vanmiddag gemaakt.

Bak stukjes spek samen met voorgekookte rijst aan, voeg champignons bij een klein beetje ui en look, en roer er de eieren door ... niet helemaal droog bakken, gewoon tot de eieren vaste vorm krijgen. Ook lekker met stukjes tomaat bij als je er over hebt!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-03 21:11

Weet niet of het echt bij dit topic kan...
Maar door al het gebabbel over eieren en de receptjes e.d. zat ik net te denken aan hoe lekker een zachtgekookt eitje met soldaatjes ook weer is... (morgen nog eens maken denk ik...krijg er zin in)

Elke

Berichten: 5885
Geregistreerd: 15-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 19:28

misselke"]
Ik weet niet of dat je wel eens een suiker ei op hebt, sommige mensen kennen dat namelijk niet
[/quote]

[quote="vonneke schreef:
nee ken ik inderdaad niet maar klinkt wel lekker!!!
idd steef boerenommelet maar ook chinese is lekkerrrrrrrrrrrrrrr


Hier eventjes de uitleg:
Je pak een bekertje, je maakt je ei open en zorgt DAt al het binnenste spul van het ei in het bekertje zit. Doe er dan 2 theelepels suiker bij (of meer ) en dan moet je eventjes kloppen (een minuut ofzo)

Doe dat mengsel in de pan en bakken maar Vingers aflikken

Lekker voor de variatie, doemer tijdens het kloppen in het bekertje anders een beetje kaneel bij Vork

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 21:35

misselke schreef:
Hier eventjes de uitleg:
Je pak een bekertje, je maakt je ei open en zorgt DAt al het binnenste spul van het ei in het bekertje zit. Doe er dan 2 theelepels suiker bij (of meer ) en dan moet je eventjes kloppen (een minuut ofzo)

Doe dat mengsel in de pan en bakken maar Vingers aflikken


En dat dan tussen een wit boterhammetje...mjammie

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 22:24

een ei kloppen een boterham erin doppen tot hij helemaal onder het geklutste ei is, peper en zout erover, bakken tot hij goudbruin is en suiker eroverheen....mmmm.......zoooooo SÜß he bohh...mmm

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 22:31

Natalie schreef:
Weet niet of het echt bij dit topic kan...
Maar door al het gebabbel over eieren en de receptjes e.d. zat ik net te denken aan hoe lekker een zachtgekookt eitje met soldaatjes ook weer is... (morgen nog eens maken denk ik...krijg er zin in)

Ja nu je het zegt Vingers aflikken Denk dat ik dat ook nog eens ga eten Vork

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 22:42

Tessake"]
[quote="Natalie schreef:
Weet niet of het echt bij dit topic kan...
Maar door al het gebabbel over eieren en de receptjes e.d. zat ik net te denken aan hoe lekker een zachtgekookt eitje met soldaatjes ook weer is... (morgen nog eens maken denk ik...krijg er zin in)

Ja nu je het zegt Vingers aflikken Denk dat ik dat ook nog eens ga eten Vork
[/quote]
wij noemen dat ook wel eens paardjes, erg he?
maar wel lekker, zondag nog gegeten, njammieeeeeeeeee Haha!

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 23:16

Ze zeggen ook wel eens tegen een spiegel ei een paarden oog, toen ik dat de eerst keer hoorde Bloos Dacht ff wat zech die mij nu, had het niet omidelijk door dat het over een ei ging Pling