Nodig:(voor 2 personen) 1 ui in ringen 2 paprika's (rood of rood en geel) 1 teentje knoflook fijn gesneden of geperst ca 250 gram kipfilet in reepjes(voor de vegetariers: je kan het ook weg laten en wat meer bonen toevoegen) 150 ccm droge witte wijn 250 ccm appelsap 400 gram witte of kidney bonen theelepel gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden 2 eetlepels olijfolie peper en zout
Doen: Warm de olijfolie op in een wok of hapjespan en bak daarin de kipfiletreepjes rondom bruin. Haal dan de kipfilte uit de pan en hou die warm in een afgedekt warm bord of alufolie.
Doe de ui en paprika in de pan en fruit die eve en voeg voordat het bruin wordt de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kipfilet, kruiden, bonen, wijn en appelsap toe en laat het geheel met een deksel op de pan een half uurtje pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Je kan het zo op je bord doenof nog even in de over met wat broodkruim of pannermeel er op onder de grill.
En eet smakelijk!
Maarten
Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen
Geplaatst: 02-02-03 15:27
Mjam.... klinkt goed. Denk dat ik dat deze week maar eens klaar ga maken
greetje
Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01
Geplaatst: 02-02-03 16:03
Ik ga het ook proberen, lekker makkelijk en je kunt het denk ik van te voren bereiden.
Anoniem
Geplaatst: 02-02-03 19:44
greetje schreef:
en je kunt het denk ik van te voren bereiden.
Dat denk ik ook! kan je het later gewoon opwarmen.
Het is iig echt het proberen waard want het smaakt erg erg erg lekker!