JudithO schreef:Exitium, heb je daar een recept van?
Ik heb wat recepten door elkaar gegooid en er zelf nog wat bij gedaan , maar het komt op het volgende neer:
- Kippendijen (met vel) aanbakken in een pan, en als ze bruin zijn uit de pan halen
- Uitje fruiten, en na een minuut of vijf andere groenten (in mijn geval champignons, paprika en cherrytomaatjes en knoflook) erbij
- Als de groenten zacht beginnen te worden een glas rode wijn erbij en inkoken
- Een eetlepel tomatenpuree toevoegen en een paar minuten bakken
- Een blik tomatenblokjes of passata en een scheutje balsamicoazijn toevoegen
Hierna heb ik alles in een ovenschaal gedaan, de kip op de saus gelegd en er iets ingedrukt en dat met aluminiumfolie er overheen in de oven gezet tot de kip gaar was.
Polenta is niet meer dan kippenbouillon aan de kook brengen, polenta erdoor roeren, pan van het vuur halen en dan wat klontjes boter, Parmezaanse kaas en een beetje extra vierge olijfolie er doorheen roeren