Ik ben dol op zalm, en dan bij het avondeten, dus 'warme zalm' zeg maar, ik en mijn moeder weten alleen absoluut niet hoe je dat klaar maakt, en welke zalm je daarvoor moet gebruiken (zijn er verschillende soorten zalm?) Weet iemand dit toevallig? Groetjes!
Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde
Geplaatst: 21-11-02 12:04
Hahah nee koude zalm op een toastje
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 21-11-02 12:08
Je kan zalmfilet kopen bij de visboer, dan is het echt heel vers, of misschien wel zalmmoten (is ook heel lekker). Maar je kan ook bij bijv. de Aldi diepgevroren zalmfilet kopen, die ontdooi je en bak je aan allebei de kanten een minuut of 4. Wat ook heel lekker is (hebben ze bij de Jumbo) zijn zalmfilets in bladerdeeg met dillesaus, die moet je in de oven klaarmaken.
Pasta met zalm is ook heel lekker, hier even een receptje voor 3 of 4 personen: *Tagliatelli * creme fraiche * groene pesto * pijnboompitten * zalmfilet GEROOKT (in zo’n pakje, die plakken)
De tagliatelli koken zoals op de verpakking staat. Dan de zalm in reepjes snijden, de creme fraiche mengen met 2 eetlepels groene pesto, pijnboompitten roosteren. De gekookte tagliatelli afgieten, de mix van pesto/creme fraiche, pijnboompitten en zalm erdoorheen roeren en smullen maar!! Een lekkere salade met ijsbergsla erbij serveren.
Dit is een 5 minuten-recept, dus ideaal als je weinig tijd hebt.
orri
Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"
Geplaatst: 21-11-02 12:11
Wat ook heel lekker is zijn zalmmoten, die kun je net als een biefstuk kort om en om bakken, lekker met een yoghurtsaus.
Misja
Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02
Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-02 13:04
Pijnboompitten? Hebben ze die gewoon in de supermarkt??
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 21-11-02 15:06
Ja, die liggen bij de groenten en anders bij de salades.
Kook de tagliatelle volgens verpakking. Warm de spinazie op en meng daardoor de kruidenboter. Kook of bak de zalm volgens gebruiksaanwijzing. En smullen maar
dems75
Berichten: 3880
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: 21-11-02 15:08
Heel lekker en makkelijk: Zalmfilet met sinaasappelsaus!! Eerst bak je de zalmfilet aan beide kanten aan, (wel gezouten en gepeperd) vervolgens doe je het sap van 2 geperste sinaasappelen erbij en de rasp van de schil van 1 sinaasappel. Op het laatst een flinke schep Creme Fraiche toevoegen, en smullen maar. Is echt heerlijk!
Misja
Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02
Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-02 16:14
Hee bedankt allemaal!! Ik ga morgen meteen aan de slag!! Nog meer zalmrecepten zijn altijd welkom!!!
Bjarni
Berichten: 2220
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden
Geplaatst: 22-11-02 15:40
Heb er niks meer aan toe te voegen, zal mijn 'zalmrecepten' eens doorspitten misschien dat ik nog iets heel anders tegen kom.. Ga hier ook het een en ander van proberen, ben dol op zalm! Trouwens bij de lidl en aldi, die diepgevroren zijn idd heeel erg goed te eten! En scheelt een hoop qua prijs!