Zomereczeem

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
serenta

Berichten: 2155
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Zomereczeem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-03 21:59

Nu de zomer weer gaat aankomen, ga ik weer nadenken wat ik dit jaar kan proberen tegen de zomereczeem van mijn pony.
Ik heb inmiddels al veel geprobeerd maar nix lijkt echt te werken? Is er dan echt nix wat werkt?
Heeft een van jullie een idee?
Alle tips zijn welkom?


Nanda
Berichten: 1475
Geregistreerd: 17-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 07:36

Wat heb je dan geprobeerd?

vamp

Berichten: 3861
Geregistreerd: 19-01-03
Woonplaats: waar de zon schijnt

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 08:55

een schepje knoflook bij het eten gooien, en een zalfje op de staart smeren hielp bij mij erg goed.
ik weet niet meer hoe dat zalfje heet.
trouwens, er staan hier erg veel topics over eczeem.
dus als je even zoekt, vind je er vast heel veel!

carlos

Berichten: 628
Geregistreerd: 28-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 18:57

ennu...naar het strand gaan met je pony in de vakantie is ook heeeel goed(.. wij hadden ook een pony en die zou daar dan heen moeten maar dat wouden wij niet Boos! nu issie weg Boos! maar heb ik wel een leuke terug!!)

benneton

Berichten: 1548
Geregistreerd: 18-11-01
Woonplaats: Achtmaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 19:50

wij gaan misschien zo'n deken proberen, die er tegen helpt...

carlos

Berichten: 628
Geregistreerd: 28-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 22:09

daar heb ik zelf nog nooit van gehoord maar als het helpt is het hartsikke fijn!!

Dorine_81

Berichten: 1639
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Beek (LB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 22:21

het beste wat helpt is de zee... ik heb ook een pony gereden die daar zo erg last van had... be op vakantie geweest naar de zee en ze heeft daar helemaal niet geschuurd... dat is het enige wat ertegen helpt!

Sonja_vR
Berichten: 23932
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 23:06

kijk eens op www.tektsttotaal.nl (of com kan ook)
boett deken helpt erg goed met zo,n deken op kan het dier vrijwel niet meer gestoken worden door de mugjes waar deze reactie door komt

zorg ervoor dat de pony niet te veel eiwit binnenkrijgt
bloedzuiverende produkten bijvoeren kan helpen(knoflook, appelazijn, zie www.paardendrogist.nl)door da bloedzuiverende werking worden afvalstoffen sneller uit het bloed gehaald waardoor de stof minder lang in het bloed is en dus minder kans op reactie heeft.

op www.chevalare.nl (of com) staat een product wat schijnt te helpen bij een deel paarden wat het heeft

ökozon schijnt ook een vrij goed middel te zijn(via de links op www.icelandic-horses.com te vinden bij een van de stallen bij de links word het verkocht)
sweet itch, allergitum enz, enz... er zijn zo verschrikkelijk veel middeltjes tegen eczeem , bij het ene paard helpt het een wel en bij het andere weer totaal niet, vaak is het dus een lange zoektocht voor je iets gevonden hebt wat echt werkt

de boettdeken werkt meestal best goed , doordat de deken vrijwel het hele lichaam bedekt , kunnen de mugjes het paard vrijwel niet meer steken waardoor de allergische reactie klein blijft of helemaal verdwijnt
sommige mensen denken dat het zielig is om je paard helemaal in te pakken , maar die deken is van een dun materiaal gemaakt wat erg rekbaar is zodat je paard het niet warm heeft onder die deken en ook gewoon iedere beweging kan maken die het maar wil , zelfs een veulen kan gewoon bij de merrie drinken als die de deken op heeft

via de links van www.icelandic-horses.com kun je naar allerlei stallen en winkels waar ze de boettdeken of vergelijkbare dekens verkopen, en ook allerlei andere middelen

veel succes met je zoektocht naar het perfecte middel voor je pony

Kendra

Berichten: 5968
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-03 10:59

Ik denk dat Serenta zich vooral afvraagt of er iets NIEUWS is - de rest weten we als 'eczeem-specialisten' toch allemaal al..........maar misschien wordt dan toch dit jaar dat ene middel ontdekt waardoor het gewoon nooooit meer terug komt en mijn paardje de hele zomer gewoon jeukloos vrolijk in de wei dartelt - ik bied zo 1000 euro voor de ultieme oplossing!!!!!!!!!

Saar

Berichten: 1225
Geregistreerd: 15-11-02
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-03 12:01

draumpje schreef:
sommige mensen denken dat het zielig is om je paard helemaal in te pakken , maar die deken is van een dun materiaal gemaakt wat erg rekbaar is zodat je paard het niet warm heeft onder die deken en ook gewoon iedere beweging kan maken die het maar wil

Inderdaad niet zielig! Saar vond het juist een verademing toen ik haar een boettdeken om heb gedaan. Van het een op het andere moment stond ze weer rustig te grazen in de wei. Naast dat ze geen last meer hebben van die irritante zomereczeemmugjes, hebben ze ook minder last van gewone vliegen en dazen.

Vorig jaar heeft er een artikel in Paard en Sport gestaan over een nieuw middel Cojosol. Dit bestaat uit een olie die je door het voer moet mengen een een lotion om de huid in te smeren. Bij Saar werkte de huidlotion echt verbazend goed, de olie had minder effect. Maar zoals draumpje al zei, paarden reageren allemaal verschillend, dus misschien is dit wel een heel goed middel voor jouw paard.

Ik geef Saar nu Monodermatabletten, een of ander kruidentablet, daar reageert ze wel weer heel goed op. Ik kan wel even adressen en andere gegevens voor je opzoeken over deze producten, als je daar interesse in hebt.

Het is gewoon een kwestie van uitproberen.

Pas wel op met knoflook, dit kan helpen tegen jeuk.....maar paarden kunnen daar ook extreem gevoelig voor zijn, en dus juist hele erge jeuk van krijgen!!!

strak óf kittig htg-kersje :? _O-

:# Z1+1 :#

RockyLover

Berichten: 4764
Geregistreerd: 09-08-02
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-03 20:09

wij gebruiken: allergitum (20 druppels) en Culi-Vetsem (30 druppels) en vliegenspul (van dat dikke, wat niet naar citroen ruikt) en nog wat... (sorry kom even niet op de naam, het is een wit spulletje en ruikt naar kokos...)

Maar dit alles helpt!

Spikkel

Berichten: 4030
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-03 20:32

Iemand dat ik ken haar tinker had dat ook , ze deed er petrolan aan en het hielp er goed.

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-03 21:41


The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Mars_oud
Berichten: 487
Geregistreerd: 19-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-03 12:14

sanex body gel met de blauwe dop!!!

benneton

Berichten: 1548
Geregistreerd: 18-11-01
Woonplaats: Achtmaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 15:49

wij hebben een boettdeken besteld.....bij de Meulenkamp.
Het tel. nummer staat in een van de andere topics hier.

AnnaBabs
Berichten: 1363
Geregistreerd: 20-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 18:49

ik heb gehoord dat veerust ook schijnt te helpen. iemand had een paard wat ontzettend last had van zomereceem en die had toen veerust gebruikt en toen had het paard er geen last meer van! ik ga het deze zomer ook bij mijn pony's proberen ( de ene schuurt een beetje en de ander weet ik niet, want die heb ik pas een paar maanden). de verdere middeltjes zijn denk ik wel bekend...ik hoor van de een dat het goed helpt en bij de ander heeft het totaal geen nut...beetje uitproberen dus. wel uitkijken voor zijn gezondheid spreekt voor zich denk ik.

haffi

Berichten: 218
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: St.Odiliënberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 23:34

Ik heb ook een pony met zomerexzeem.
Ik had alles uitgepobeerd, injecties, knoflook, shampoos enz.
Niets heeft geholpen.
Sinds een paar jaar hebben we van een kennis een adres in België gekregen.
Een vrouw die daar een arabierenstoeterij heeft. Die stelt een middel zelf samen. We hebben dat eens uitgeprobeerd en het werkte direct. Ongelofelijk. Dat spul moet wel iedere dag in de manen en in de staartwortel gedaan worden. Het is een 1 liter fles en kost 12,5 euro per stuk. Mijn haflinger had dus eerst zijn manen helemaal afgeschuurd en nu heeft hij ze weer fijn op lengte. Ik heb het telefoonnummer thuis dus als je interesse zou hebben kun je gewoon ff mailen. Haha!

Askja

Berichten: 1429
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 15:14

Wat vaak goed helpt en niet zo duur is: baby-olie, waar een aantal druppels essentiele pepermuntolie (tegen de jeuk) en citronella-olie (tegen de vliegen) aan is toegevoegd. Dagelijks de risico-plekken insmeren en hier TIJDIG mee beginnen, zeg maar vanaf vandaag. Bij onze ruin hielp dit uitstekend, maar je mag geen dag overslaan. Mijn buurmeisje, die een paard heeft met echt erge eczeem, heeft goeie ervaringen met Fenonolf (voorheen Fenaminol). Is wel erg duur.
Inspuiten met Veerust is ook belangrijk, om de vliegen te bestrijden. Helpt toch beter dan alle natuurlijke sprays, is mijn ervaring.
Let ook op de hoeveelheid eiwitten die je je paard voert. Veel paarden (met name de sobere rassen als Haflingers, Fjorden, Shetjes en IJslanders) krijgen extra snel last van huidproblemen door een overmaat aan eiwitten in het voer. Het gaat dan vooral om eiwitrijke brokken en gras van rijkbemeste weilanden. Vervang de brokken deels door bijv. kruidenmuesli en zet je paard hooguit 1 a 2 uurtjes per dag op het gras, vooral in het voorjaar.

Herby

Berichten: 90
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 20:27

Dit plaatje hieronder is ook een goed middel (sweet Ich), ik ken een pony die ook last heeft van zomereczeem en die gebruikt het spul wat hieronder staat dit spul is te verkrijgen bij ruiterzaken en bij de paardendrogist ik zou het proberen gewoone elke dag insmeren in de staart en manen en het zal waarschijnlijk een stuk verminderen doeiii

Afbeelding

Jupiter
Berichten: 3199
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Sevilla

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 20:57


Nog 26 dagen Fons en dan zingen we weer luid he jongen!

Trixy

Berichten: 336
Geregistreerd: 09-03-03
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 09:49

Askja schreef:
Wat vaak goed helpt en niet zo duur is: baby-olie, waar een aantal druppels essentiele pepermuntolie (tegen de jeuk) en citronella-olie (tegen de vliegen) aan is toegevoegd.

Die tip ken ik inderdaad ook (rara hoe kom ik daaraan? Tong uitsteken ), maar ik heb ook gehoord dat olie in de zomer door de felle zon kan inbranden, wat dan ook weer korsten (gewone huidverbranding dus) kan opleveren. Ik heb paarden gezien met een verbrande neus, dat zag er echt niet lekker uit. Zou zonnebrandolie met die essentiele perpermuntolie ook werken? Dan voorkom je volgens mij tegelijk het verbrand effect. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
En over die citronella-olie: ik heb van verschillende kanten begrepen dat dat eigenlijk alleen helpt tegen gewone vliegen en muggen, maar dat de vliegjes die de allergie veroorzaken zich daar juist weer niks van aan trekken... Verward

Askja

Berichten: 1429
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 18:17

Mmm...baby-olie trekt meteen in de huid, dus dat lijkt me niet zo'n probleem. Bovendien zit er ook nog een vacht tussen (als die er niet al te veel is afgeschuurd natuurlijk). Olie moet je natuurlijk niet gaan gebruiken op open plekken, dan kun je beter een wondspray gebruiken om het herstel te bespoedigen (Acederm o.i.d.)
Zonnebrandolie hoef je alleen te gebruiken bij paarden die een doorlopende bles, sneb of melkmuil (leuk woord) hebben en dus een verbrand bekkie op kunnen lopen. Dan is het zeker geen overbodige luxe, weet ik uit ervaring (wordt dat mooie witte bekkie opeens felroze, auwauw!)

Askja

Berichten: 1429
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 18:20

Ah, nou zie ik pas dat jij dat bent, hierboven, Rixt!
Ik heb gisteren je mailtje ontvangen.
Leuk dat je ook op Bokt bent, veel plezier hier!
En groetjes aan Amy.

Trixy

Berichten: 336
Geregistreerd: 09-03-03
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 18:24

Melkmuil, is dat hetzelfde als meelsnuit? Heb er vorige zomer geen problemen mee gehad. Ken wel een paard met doorlopende bles die ineens verbrand was (en dat zonder olie!).

Saar

Berichten: 1225
Geregistreerd: 15-11-02
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 19:23

Trixy schreef:
Melkmuil, is dat hetzelfde als meelsnuit? Heb er vorige zomer geen problemen mee gehad. Ken wel een paard met doorlopende bles die ineens verbrand was (en dat zonder olie!).

Een melkmuil is spierwit, met daaronder een roze huid. Een meelsnuit is grijs met daaronder een zwarte huid. Niet hetzelfde dus, een roze huid verbrand snel en een zwarte huid vrijwel nooit.

strak óf kittig htg-kersje :? _O-

:# Z1+1 :#


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 13 bezoekers