osteo-cure voor drachtige merrie ?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-02 10:40

En daarom gebruik ik dus complexe homeopatische middelen. Omdat bij middelen van 1 bestanddeel ook het karakter mee moet nemen om een goed middel uit te kiezen en dat dus erg moeilijk is bij paarden, kies ik voor complexe middelen. De enkel voudige middelen heb ik ook voor mijzelf gebruikt en dan is het nog moeilijk om het juiste te kiezen, laat staan voor een paard. Complexe middelen zijn door hun samenstelling vaak beter geschikt om te kiezen voor een bepaald probleem omdat de middelen elkaar aanvullen en de kans op slagen groter is dan bij enkelvoudige middelen. Wat uiteindelijk ook voor je bankrekening gunstiger is omdat ik vaak hoor bij mensen die met enkelvoudige middelen gaan hobbien vele malen meer bezoeken van homeopaten nodig hebben en die zijn nou eenmaal niet goedkoop.
Het is zo mijn mening.

Of osteo-cure schadelijk is voor drachtige merries zou je inderdaad kunnen vragen aan Simicur. Echter, de osteo-cure van Simicur is van een andere samenstelling dan die van VSM. Als VSM adviseerd het niet te geven zou ik het niet doen, je wilt tenslotte een gezond veulen ter wereld brengen. Ik zou dan het andere middel gaan proberen.
Succes


zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-02 10:43

Of kijk op www.puurnatuur.nl en daar staan geloof ik ook dierenartsen die het gebruiken. Kan je een dierenarts bellen en vragen.
Trouwens, ik zou VSM eerder geloven dan een hoefsmid. Wat weet een hoefsmid nou van homeopathie, behalve hoeveel het kost?


zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-02 12:24

Hmmm, dat van bijwerkingen is voor het eerst dat ik er van hoor. Klopt wel dat complexe middelen vaak uitgaan van symptoombestrijding, mee eens. Maar om het hele dier te behandelen hoort ook een stuk karakter, smaak, geur en gehoor bepaling bij. En dat is bij paarden erg moeilijk. Hoe goed kent een eigenaar zijn paard om die gegevens goed over te brengen naar een homeopaat? Mij lijkt dan ook dat er vaak naar de symptomen wordt gekeken en ook daarvoor enkelvoudige middelen voor wordt gebruikt. Het klopt dat complexe middelen makkerlijker voor te schrijven zijn en ook door de eigenaren wat makkelijker uit te kiezen zijn in een winkel. Maar bv voor mok zijn er vele enkel voudige middelen op de markt, maar hebben pas goed effect als je precies weet welke eigenschappen bij die middelen horen en of die passen bij je paard. Daarom zie je vaak bij enkel voudige middelen, blijf even bij het voorbeeld mok, mis gaan en dan de mensen homeopathie maar over de balk gooien, want het helpt toch niet. Wat jammer is, want ik denk dat jij je er ook veel mee bezig houdt en weet hoe nuttig homeopathie kan zijn.
Heb jij trouwens een cursus gevolgd over homeopathie bij dieren of specifiek bij paarden, of heb je (net als ik) dit door eigen studie bij gebracht?

Sorry, eigenlijk off-topic.......


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bellieee, Chantal_1978, GoogleAdsense en 17 bezoekers