De kans dat je het gras kurkdroog het pak in krijgt, lukt je alleen met een gort droge zomer, zoals vorig jaar. Alleen is er door die droge zomer ook erg weinig gras binnen gekomen en zit (bijna) iedereen nu met een tekort.
Normaal gesproken valt die nabroei niemand op, omdat er nog genoeg "oud" hooi is. Het witte poeder wat je nu ziet is een onderdeel van het fermentatie proces, ofwel nabroei en ook het luchtje wat er aanhangt, een beetje roggebrood -achtig is volkomen normaal en over 1.5 a 2 maanden vindt je hier niets meer van terug. De echt slechte pakken, zijn om te beginnen loodzwaar en als je ze losmaakt, van binnen grijsgrauw en geven een (bijna) schroeilucht af, deze zijn dus echt te nat geweest.
Dus nogmaals, als je nu toch nieuw hooi moet voeren, schudt de baal, helemaal, goed uit en laat hem nog 24 uur op een droge luchtige plaats uitwasemen, dan kun je hem probleemloos voeren.