Wie gebruikt Buteless/No Bute?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Wie gebruikt Buteless/No Bute?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-03-04 18:25

Heb een tijdje overwogen om mijn paard tijdelijk Buteless bij te geven voor in een slechte periode, maar dit is gelukkig niet nodig gebleken. Haha! Op stal hadden we een discussie over het gebruik hiervan en nu ben ik benieuwd naar de ervaring van bokkers die het gebruiken.
voor hun paard dan he.... *LOL*

Voor info over het middel zie hieronder
Het NATUURLIJKE alternatief van ‘Bute’ Voedingssupplement voor paard én hond

De Duivelsklauw groeit in Zuid- & Zuid-Oost Afrika maar voornamelijk in de Kalahari woestijn en Namibië. De naam Duivelsklauw komt van de zaadhouder die de vorm heeft van een klauw en de grootte heeft van een hand.
De Duivelsklauw is erg hard en kan nare wonden veroorzaken bij vee of mensen die er ongeluk optrappen.

De therapeutische voordelen van duivelsklauw zijn al eeuwen bekend, maar pas tussen 1918 en 1920 werdt de precieze methode onderzocht die de Namibiërs gebruikten om hun ‘thee’ te verkrijgen. In de duivelsklauw zitten een aantal werkzame stoffen die een enorme ontstekingsremmende en pijnstillende werking hebben bij gewrichts- of spierklachten.
De werking kan worden vergeleken met de veel gebruikte medicijnen fenylbutazone (’Bute’) en cortisonen die beide onder de dopingregels vallen. NoBute is gebaseerd op vloeibare Duivelsklauw, kan veilig worden gebruikt als een alternatief op Fenylbutazone bij paarden die kreupel of onregelmatig zijn en kan preventief worden gebruikt bij paarden met spierproblemen of ernstige beengebreken (zoals hoefkatrol, arthrose & artritis).
Ook voor honden met bot- of gewrichtsproblemen (zoals H.D.) Kan NoBute voor meer verlichting zorgen.

NoBute heeft geen bijwerkingen en is géén doping !!!!
NoBute bevat géén verboden middelen.

Paarden en ponies die NoBute krijgen toegediend kunnen veilig op wedstrijden worden uitgebracht !!
Bij de productie van NoBute is gebruik gemaakt van het unieke extractie proces ontwikkeld door The Animal Health Co. Ltd./Engeland.
NoBute is ‘PUUR NATUUR’ en bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen.

Er zijn al vele opzienbarende ervaringen opgeschreven over NoBute, maar de meest opmerkelijke verscheen in Your Horse Magazine’ in de februari 1997 uitgave. Het artikel gaat over een negen jaar oude volbloed ruin genaamd ‘Guilt Throne’. Dit paard was een zeer succesvolle sprinter wiens racecarriëre vroegtijdig werdt afgebroken door een gebroken pijpbeen. Gedurende zijn gehele carriëre werdt dit paard door dezelfde ‘groom’ verzorgd en deze kreeg het paard door de eigenaar geschonken. Hopende hem later als recreatiepaard te gebruiken, werd het zijn nieuwe eigenaar duidelijk dat zijn conditie op dat moment snel verslechterde en dat de kwaliteit van zijn leven afhing van de ‘Bute’, die een steeds schadelijker effect had op hem.

Met weinig tijd over werdt de beslissing genomen om iets anders te proberen zodat hij op de been kon worden gehouden. Een kuur met NoBute werdt gestart en de reguliere ‘Bute’ dosis werdt langzaam verminderd en uiteindelijk gestopt. De wonderbaarlijke ‘Guilt Throne’ begon zo aan de lange weg naar zijn herstel. Na ongeveer zes maanden van behandeling met NoBute was zijn conditie zo verbeterd en zijn herstel een feit, dat hij nu de jaarlingen leid op de trainingsbanen.
Om zijn conditie te behouden krijgt hij om de 2 weken een kuur van 2 weken NoBute.

DOSERING:
Paarden & ponies - tot 50 ml. Per dag.
Honden - 1 ml. Per kg. Lichaamsgewicht tot maximaal 25 ml. Per dag.
Uiteraard varieert de dosering per paard/pony en probleem, als u twijfelt over de dosering voor uw paard/pony neem dan contact op met Jordens Hippo b.v te Grathem.

NoBute NIET gebruiken bij dragende merries of teven !!!

Marije_jiplover

Berichten: 25314
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 19:08

Als je dit wil gebruiken om met een kreupel of onregelmatig paard toch naar wedstrijden te kunnen, ben je volgens mij niet goed bezig. Die dopingregels zijn er om het paard te beschermen en een kreupel paard rad laten worden op medicijnen om wedstrijd te kunnen rijden is dus imo dierenmishandeling.

Verder heb ik het zelf nog nooit gebruikt, of weet ik van dieren die het toegediend hebben gekregen.

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-03-04 19:44

Mijn paard heeft ernstige artrose en HKO. In de winter kon hij dan tijdelijk een paar weekjes een wat slechtere periode hebben; was mijn bedoeling om hem hier dan even doorheen te helpen dus absoluut niet voor de wedstrijden of om gewoon door te trainen zeg maar.

Was dus benieuwd of bokkers het om deze reden ook wel eens aan hun paard geven.
Gelukkig was dit niet nodig en redt hij het op cortaflex prima.

Marije_jiplover

Berichten: 25314
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 19:54

Ik reageerde eigenlijk vooral op dat wat er in het stuk over NoBute staat:
Citaat:
NoBute heeft geen bijwerkingen en is géén doping !!!!
NoBute bevat géén verboden middelen.
Paarden en ponies die NoBute krijgen toegediend kunnen veilig op wedstrijden worden uitgebracht !!

Het feit dat dit er al in staat en dat dit:
Citaat:
In de duivelsklauw zitten een aantal werkzame stoffen die een enorme ontstekingsremmende en pijnstillende werking hebben bij gewrichts- of spierklachten.
De werking kan worden vergeleken met de veel gebruikte medicijnen fenylbutazone (’Bute’) en cortisonen die beide onder de dopingregels vallen.

als werking wordt aangemerkt, doet mij voor, dat mensen het kunnen/willen gebruiken om kreupele paarden toch op wedstrijd uit te kunnen brengen.
En het feit dat ze het zo nadrukkelijk vermelden, dat het geen doping is, doet 'malafide' ruiters wellicht ook wel ertoe zetten om hun paard dit spul te geven voor een belangrijke wedstrijd.
En dan vind ik het dierenmishandeling. Maar hiermee val ik jou dus niet aan, zoals jij van plan was het te gebruiken, moet dat natuurlijk kunnen, maar zoals ik al eerder schreef, ik heb er zelf geen ervaring mee.

Sheila
Berichten: 456
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Hoek van Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 23:06

Ik heb dit ook gebruikt maar geen verschil, en gehad van een DA.

Tanja

Berichten: 21539
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 03:04

Ik heb het ook gebruikt om Kevin (artrose) door een slechte periode heen te helpen.
Kevin is een recreatie paard dus ook bij mij geen sprake van wedstrijden en doortrainen o.i.d.
Ik heb het idee gehad dat hij er iets minder last van had maar dat is maar voor een zeer korte periode geweest, ik geloof slechts 1 week of zo, verder heb ik nooit verbetering gezien bij hem. In die tijd stond hij in de winter ook hele dagen op stal met geen mogelijkheid op weidegang of een paddock, nu staat hij hele dagen buiten en is alleen snachts op stal en dat werkt een stuk beter bij hem

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 14:44

Mijn vorige paard heeft het wel gehad en die reageerde duidelijk op duivelsklauw. Hij had stukken minder pijn, was niet meer chago en liep veel vrolijker. Alleen, hij stond wel op rust of lichte arbeid als hij dit kreeg, want pijn was er niet voor niets en hij reageerde niet voor niets positief hierop. Pas als hij weer van de duivelsklauw af was en redelijk bleef probeerde we hem door training weer goed op de been te krijgen. Helaas was dat niet altijd even succesvol.

Om duivelsklauw te geven voor een periode is niet erg. Als het chronisch begint te worden zou je inderdaad moeten nadenken wat verstandig is. Mijn vorige paard is uiteindelijk ingeslapen omdat hij chronisch pijn had en zelfs met drie dubbele dosis pijnstillers van de veearts niet meer pijnvrij kon rondlopen. Hij is naar de eeuwige jachtvelden gegaan, helaas.