Hengst uitbrengen zonder L1 +1 te zijn.

Moderators: A_nouk, chocobroodje

 
 
Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Hengst uitbrengen zonder L1 +1 te zijn.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 10:20

Hallo Allemaal,

Ik kan een hengst gaan rijden en die mag ik dan ook uitbrengen in de sport. Alleen is daar een probleempje bij. Ik ben zelf niet L1 plus een winstpunt. Dus volgens de regels van de KNHS zou ik hem dan niet mogen uitbrengen. Zijn er manieren om deze regel te omzeilen?

Groetjes.


Fitzroy
Berichten: 16908
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:22

Sterker nog, je moet L2+1 zijn. Eerst dus zonder hengst die klassering halen en dan pas kun je de hengst uitbrengen.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:23

Ik heb verhalen gehoord dat ze er niet naar vragen...Lips are sealed

Je suis Charlie.

Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 10:23

Er zijn geen andere mogelijkheden?

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:27

Western gaan rijden...als je ouder dan 18 bent mag je met een hengst starten...Haha!

Je suis Charlie.

Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 10:37

Ha ha nee geen western voor mij.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:43

Hmmm, jammer dan. Ik heb helaas geen andere oplossing voor je. Haha!

Je suis Charlie.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR

Berichten: 68890
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:44

Je kunt ook gewoon Endurance rijden, daar mag je ook direct met een hengst meedoen Haha!.

Overigens heb ik tnt bij 1 jurylid meegemaakt dat die daadwerkelijk ging navragen of de ruiter ooit L2 +1 was geweest.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+6, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:46

De KNHS mag eigenlijk geen startkaart afgeven voor een nieuwe combinatie waarvan het paard een hengst is en de ruiter nog nooit L2+1 geklasseerd is geweest.

Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 10:53

Lovely schreef:
De KNHS mag eigenlijk geen startkaart afgeven voor een nieuwe combinatie waarvan het paard een hengst is en de ruiter nog nooit L2+1 geklasseerd is geweest.


En nu komt de grap want de KNHS is alles van mij kwijt en ik heb zelf alles in een drieste bui toen ik de paarden zat was weggegooid.
Volgens de KNHS gooien ze alles als je een bepaalde tijd geen startkaart hebt gehad weg. Dus als zij niets meer hebben wie zegt dan dat ik die L2 plus winst nooit heb gereden?
Vriendin van me had bijna haar ruiterster, krijgt een baby en stopt tijdelijk met rijden en wil nu ook weer gaan rijden en loopt tegen hetzelfde probleem aan.

Wat zouden jullie doen? Stel dat ik een kaart aanvraag en hem krijg kunnen ze me dan op wedstrijden nog diskwalificeren?

Fitzroy
Berichten: 16908
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:55

Apple schreef:
Overigens heb ik tnt bij 1 jurylid meegemaakt dat die daadwerkelijk ging navragen of de ruiter ooit L2 +1 was geweest.


En dan zeg je toch gewoon dat je L2+1 geweest bent? Kan nooit gecontroleerd worden ter plekke.
Maar de jury die jij bedoelt zie ik er nog voor aan dat die de maandag erna met de KNHS gaat bellen of het wel echt klopt Knipoog

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Fitzroy
Berichten: 16908
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 10:56

Hilda schreef:
Wat zouden jullie doen? Stel dat ik een kaart aanvraag en hem krijg kunnen ze me dan op wedstrijden nog diskwalificeren?


Als je opnieuw geregistreerd moet worden is het wel duidelijk dat je hem niet krijgt. Anders zitten ze bij de KNHS wel erg te slapen.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 11:04

Hilda schreef:
Wat zouden jullie doen? Stel dat ik een kaart aanvraag en hem krijg kunnen ze me dan op wedstrijden nog diskwalificeren?


Gewoon doen of je gek bent. Nee heb je, ja kun je krijgen.
Ik snap sowieso niet waarom het verkrijgen van winstpunten een kenmerk moet zijn of je een hengst aankunt of niet. Ik ken hengsten die voor een L2 ruiter nog niet te hanteren zijn...Lips are sealed

Je suis Charlie.

Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 11:12

en anders als hij toch niet voor dekhengst in aanmerking komt........................................................................

Liselot

Berichten: 29003
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 11:14

tja, het enige wat ik kan bedenken is eerst gaan starten met een merrie of ruin tot je L2 + 1 bent.
of als het een arabier is: eerst alleen AVS wedstrijden rijden (daar mag je wel meteen met een hengst starten tot je L2 + 2 bent

Hilda
Berichten: 113
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 11:21

LiSSy schreef:
tja, het enige wat ik kan bedenken is eerst gaan starten met een merrie of ruin tot je L2 + 1 bent.
of als het een arabier is: eerst alleen AVS wedstrijden rijden (daar mag je wel meteen met een hengst starten tot je L2 + 2 bent


Nee 't is een fries.

Liselot

Berichten: 29003
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 11:23

Cassidy schreef:
Gewoon doen of je gek bent. Nee heb je, ja kun je krijgen.
Ik snap sowieso niet waarom het verkrijgen van winstpunten een kenmerk moet zijn of je een hengst aankunt of niet. Ik ken hengsten die voor een L2 ruiter nog niet te hanteren zijn...Lips are sealed



tja, ze moeten toch ergens een grens trekken....

Roxx
Berichten: 4478
Geregistreerd: 27-01-03
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 11:47

Tja, die regels zijn er natuurlijk niet voor niets. Ze zijn er voor je eigen veiligheid en die van anderen. Vind het niet zo'n goed idee om ze te gaan omzeilen. Gewoon met een ander paard eerst een winstpunt in de L2 halen dus.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 11:52

Hilda schreef:
en anders als hij toch niet voor dekhengst in aanmerking komt........................................................................


Tja, in dat geval: waarom zou je hem hengst laten?

Je suis Charlie.

WestBest

Berichten: 2409
Geregistreerd: 19-12-03
Woonplaats: A1-lokatie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 12:31

Volgens mij hebben de barokke verenigingen dezelfde regel: tijdens wedstrijden voor barokke paarden starten. Zodra je L met winst bent (ik weet niet of dat L1 of L2 is), dan mag je een startkaart aanvragen.

joyce B

Berichten: 14332
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 12:35

Heb je daar dan geen startkaart voor nodig van de KNHS? En geven ze die dan wel af als je die klassering nog niet hebt terwijl je dan op hun wedstrijden niet mag starten? De winstpunten tellen toch alleen voor het KNHS als de wedstrijd georganiseerd is volgens hun regels? En door hun is goedgekeurd?

WestBest

Berichten: 2409
Geregistreerd: 19-12-03
Woonplaats: A1-lokatie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 12:57

Dat weet de rasvereniging allemaal ongetwijfeld.

gillian

Berichten: 3720
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 15:16

Een fries, dan heb ik wel een oplossing Haha!

Je start, zonder startkaart, bij de officiele Barokke wedstrijden.
Begin in de B, haal dan je wp tot de L2 +1 en dan kun je je protocollen(copie!!) opsturen met een startkaartaanvraag.
Dit kan dus alleen bij de barokke paardenwedstrijden!!
Zo heb ik ook m'n startkaart gekregen.
Succes!!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 15:18

Nog een vraagje van een dressuurleek.
Moet je eigenlijk in de B beginnen?

Je suis Charlie.

Liselot

Berichten: 29003
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-04 15:20

als het paard of jijzelf nog nooit geklasseerd bent geweest wel.
als je paard bijvoorbeel L1 is geweest en jij zelf M1, dan moet L1 starten geloof ik (de hoogste gezamelijke klasse)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker