hengst op wedstrijd

Moderators: A_nouk, chocobroodje

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

hengst op wedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 08:08

ik weet dat hier al meer topic's over zijn, maar internet doet langzaam en raar, en de zoekfunctie doet ook vreemd, dus even zo

Eerst was het altijd zo dat je L1 + wp moest rijden om een hengst in de wedstrijden te mogen starten. Nu is hier een nieuwe regel voor, maar die kan ik niet vinden. We hebben thuis alle reglementboekjes wel, heb er ook in gezocht, maar er staat zoveel in dat ik er niet helemaal uitkom.
Wie weet wanneer je een hengst mag starten?

Het gaat om een vriendin van mij. Ze wil volgend jaar haar paard beleren, hij is nog hengst. Ze heeft veel rijervaring, maar nog niet zoveel wedstrijd ervaring.
Met een pony heeft ze L1 of M1 gereden (weet het niet zeker) en met een paard L1.
is zij nu gerechtigd om een hengst bij de paarden te starten, of niet?


obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 08:18

Volgens mij is die regel er nog steeds dat je L1 met een wp moet zijn.

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 08:20

dat zou heel mooi zijn
maar ik dacht dat er een nieuwe regeling was
sinds 1 april zijn er allemaal nieuwe regels
en ik dacht heel zeker te weten dat hier ook een nieuwe regel voor was

maar bedankt!

Barb

Berichten: 11701
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 08:22

de nieuwe regeling is dat je L2+1 winstpunt moet zijn om te
mogen starten met een hengst.
Je kunt het navragen bij Cloris, zij weet er namelijk alles van Knipoog

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT Z2+0/ Tsjikke / Blossem

Bestel uw stickers, naambordjes en bedrukte kleding bij www.horseprint.nl

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 08:27

oww, oke
en maakt het dan ook uit of je L2 met een pony of met een paard gereden hebt

en als je nou L gereden hebt (toen de L1 en L2 niet bestonden) mag je dan wel een hengst starten, of niet?

Yokie

Berichten: 1708
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: Best behoorlijk noordelijk met een dressuurhoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 08:32

Als ik de reglementen goed begrijp, maakt het niet uit of je op een pony of paard geklasseerd bent geweest.
De klasse L. Tja, dat staat er niet bij. Ik zou effe navragen bij de KNHS als ik jou was.

Jaffel sprak ooit de wijze woorden:"Hij was not amused dat ik als poesierazzi achter hem aan joeg" Haha!

Emeraldo
Berichten: 3017
Geregistreerd: 16-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 12:22

Nu is het inderdaad L2+1. En volgens mij mag het ook met L+1 (de oude proeven dus), maar dat laatste weet ik dus niet helemaal zeker.

Z2+14 tussen de paarden met mijn superpony!
Mijn beste maatje is met welverdiend paarden pensioen.
Vita B+21 L1+2

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 12:26

In de tijd van alleen L, moest je M +wp zijn voor je een hengst mocht starten.
Dus verwacht dat je nu dus gewoon L2 + wp moet zijn.
Maar je kunt natuurlijk altijd ff de knhs bellen.

fabienne

Berichten: 4817
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 12:49

In het reglement voorafgaand aan de opsplitsing L1-L2, stond nog steeds dat je L-dressuur of L-springen geklasseerd moest zijn geweest om met een hengst te mogen starten.
De tijd dat je M moest zijn geweest is al langer geleden!

De vermelding L2 + wp is eigenlijk overbodig Haha!

Je bent pas opgenomen in een klasse als je daarin een wp hebt gehaald.

Zolang je dus geen wp in de L2 hebt gehaald ben je geen 2L, alleen maar L2 startgerechtigd..........Haha!

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 12:52

die tijd van dat je M moet zijn geweest ken ik niet

maar ik heb het even nagezocht, en ze heeft L met een pony gereden
mag het dan nu (nu we dus nieuwe L hebben) wel met de hengst, of niet
want in die tijd was het zo dat je met L een hengst starten mocht, maar telt die L van toen nog voor nu starten?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 12:53

ik heb het ook gevonden in het reglement, het is dus L2
maar ik kan er verder niet wijs uit worden hoe het zit met de oude L in de nieuwe regeling nu

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 13:01

Een jaartje of 7 (gokje) geleden bestond de M regeling nog, dus nog niet zo lang geleden Lachen

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 13:02

ik rij 6 jaar wedstrijden Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ponycrosserr en 6 bezoekers