Registerprobleem

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Registerprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-03 22:37

Telkens als ik mijn pc de eerste keer opstart krijg ik een registerfout, ik moet dan opnieuw opstarten.. er wordt een backup gemaakt van het register en er wordt een ander register opgehaald. Dan werkt het wel. Maar zodra ik hem uitzet en de volgende dag (of wat later op de dag) weer aanzet begint het weer helemaal van voren aan. Zelfde probleem als ik gewoon reboot. Ben dus ongeveer 10 minuten bezig met opstarten en dat is erg vervelend. Wat nog vervelender is, is dat als ik een programma installeer, en hij start opnieuw op, dat hij meteen alle registerentries kwijt is, en ik het programma dus niet meer kan starten.. Ik heb hem 3 maanden terug om deze reden geformateerd en ik heb hem nu extra netjes gehouden, maar het probleem blijft terug komen. Heb gelezen dat er meer mensen zijn op internet die hier last van hebben, maar ik ben nog nergens een oplossing tegengekomen. Iemand??? Scheve mond Verdrietig


DaphneL

Berichten: 3615
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 23:06

Dit heb ik een tijdje gehad en verholpen door nieuw geheugen erin te zetten (ehm, memory-chips heetten ze volgens mij, verder geen verstand van Haha!)
Heb eerst gezorgd dat ie minder kon verbruiken (hield wel 64 mb over ofzo) totdat ik nieuwe had (mijn vader dan) daardoor heb ik nu nergens last meer van, wrs is er dus zo'n ding kapot.

liberty

Berichten: 17190
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 23:20

Syp, ik wou net dezelfde vraag gaan stellen *LOL* Maar ik heb er dus ook last van Frusty Ben ook iedere keer zolang bezig met opstarten, iemand een oplossing? Scheve mond

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

amagun
Berichten: 3061
Geregistreerd: 26-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 23:25

Syph win XP? ga is neuzen bij configuratiescherm-systeem-geavanceerd-opstart/herstelinstellingen

daar moeten je problemen opgelost kunnen worden

liberty

Berichten: 17190
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-03 13:16

Wouter24 schreef:
Syph win XP? ga is neuzen bij configuratiescherm-systeem-geavanceerd-opstart/herstelinstellingen

daar moeten je problemen opgelost kunnen worden


en als je windows98 hebt????

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-03 13:18

Ik heb windows 98 Second edition. Geheugenprobleem lijkt me erg raar omdat hij dat bij de bios check al moet vinden eigenlijk..

amagun
Berichten: 3061
Geregistreerd: 26-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 00:16

tja van die verouderde systemen heb ik geen verstand hoor Knipoog

effe norton windocter erlangs halen om je register op te schonen??

syph weet je uit je hoofd welk register bestandje er crasht?? kan je als het goed is zien

amagun
Berichten: 3061
Geregistreerd: 26-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 00:21

ik dit ook is gehad maar dan onder win98 SE, Stond in c:\win\sys een bestand genaamd: Explorer scr
Maakte in Temp de map "Sys32" aan en zette hier allemaal *.exe en *.scr bestanden in.
b.v naam1.exe-naam1.scr. naam2.exe-naam2.scr naam3.exe enz enz.
Disk veranderde van 1Gig naar 250 Mb ruimte.Geen ruimte meer op schijf c was de melding.
Dit bestand onder DOS verwijderd en in het Register en het zaakje liep weer

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 08:16

syph, blijft het wel alleen bij register problemen? want het is ook mogelijk dat een stukje hardware kapot is (geheugen bv.) en zo de boel corrupt maakt.

Amor Vincit Omnia

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-03 09:03

Tsja en het kan ook zijn dat je registry gewoon naar de knoppen is, en de backup kennelijk ook. Da's fijn dan.

Wat je kunt proberen is....

"Restart in DOS mode" (Start/Shut Down/Restart in Dos Mode)

Typerdetiep:

scanreg /restore

Kies een registry van een datumpje waarvan je zeker weet dat je computer het nog deed... En hopelijk werkt dat.

Kan zijn dat dan je hele computer kaduk is trouwens. En programmas die je na die tijd geinstalleerd hebt werken waarschijnlijk niet zo best meer...

Wel zeker de moeite waard.

Maak maar wel eerst een kopietje van user.dat en user.da0, maar waarom weet ik eigenlijk niet, want die doen het nu toch niet.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 09:41

Wouter24 schreef:
ik dit ook is gehad maar dan onder win98 SE, Stond in c:\win\sys een bestand genaamd: Explorer scr
Maakte in Temp de map "Sys32" aan en zette hier allemaal *.exe en *.scr bestanden in.
b.v naam1.exe-naam1.scr. naam2.exe-naam2.scr naam3.exe enz enz.
Disk veranderde van 1Gig naar 250 Mb ruimte.Geen ruimte meer op schijf c was de melding.
Dit bestand onder DOS verwijderd en in het Register en het zaakje liep weer


Nee dat is het niet, en nee er CRASHT niets, hij vindt gewoon een fout in het register, dat is heel wat anders en laat hij ook niet zien verder. Geheugenprobleem lijkt me niet aangezien ik nog wel altijd 384 kan gebruiken.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 19:06

omdat het na een her-installatie terugkeert, lijkt het me eerder op een hardware probleem, syph. wat is 384?

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 22:50

384 MB RAM Knipoog En ja SP dat dacht ik eerst ook, maar het is wel erg vaag dat ik het ene moment mijn volle geheugen kan gebruiken, en dat het het andere moment niet goed werkt. En btw het gebeurd iedere keer als ik mijn comp opstart, maar als ik dan mijn comp reboot is het weg en dan gebeurd het de volgende keer weer. 1 op de 2 keer dus.

liberty

Berichten: 17190
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 22:51

zeg Syp, heb jij er vaak last van en dan weer ineens niet?? Dat is dus bij mij het geval Verward

Eergisteren deed ie het iedere keer en gister en vandaag weer niet

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 22:52

Nee in het begin is het heel wisselvallig, maar na een tijdje blijft het dus terug komen, 1 van de 2 keer zoals ik net zei...

liberty

Berichten: 17190
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 22:55

Hmmm raar, zal eens kijken hoe de mijne morgen is.

Heb hem vandaag verschillende keren opgestart en had er geen last van, maar als ie er eenmaal een dag last van heeft geeft ie iedere keer last van Extreme duivel
Laatst bijgewerkt door liberty op 26-01-03 22:57, in het totaal 1 keer bewerkt

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

FlairS

Berichten: 4735
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 22:55

Ik ben ook al een paar weken aan het rommelen.Ik kan af en toe niet op mijn telebankieren(kan server niet vinden) en mijn dochter kan haar e mail niet ophalen bij MSN.Als ik de computer herstel naar 25 december doet ie het een paar dagen weer wel om vervolgens weer in zijn oude probleem terug te vallen.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 23:15

hoe herstel ik hem dan naar een datum? (sorry voor de oneliner)

FlairS

Berichten: 4735
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 23:22

Ik heb windows XP (volgens mij zat het ook op W 98):Start,Programma's,Bureauaccesoires,Systeemwerkset,Systeemherstel.Dan kun je je systeem herstellen naar een datum waarvan je zeker weet dat je computer het nog deed.Die van mij vervalt alleen steeds weer in zijn oude fout Verward

liberty

Berichten: 17190
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 23:24

hmmm ik zie geen Systeemherstel Verward

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

FlairS

Berichten: 4735
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-03 23:28

Het staat bij mij in hetzelfde rijtje als schijfopruiming e.d.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 23:38

Ja die heb ik wel, maar systeemherstel heb ik er helaas ook niet tussen staan..

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 10:45

syph, ik zeg niet dat het een hardware probleem is, maar het kan wel. dat checken van het geheugen dat stelt geen drol voor en fouten wandelen er zo door. ik zou gewoon als ik jou was nog 1 nieuwe schone installatie doen.

ik kom dagelijks problemen met pc's tegen en het zal je verassen hoe vaak het een hardware probleem is en niet een software probleem.

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-03 12:02

Ja maar de bestanden die ik echt nodig heb, zet ik daarna toch weer terug. En dat heb ik de laatste keer ook al precies zo gedaan. Checken van het geheugen bedoel ik niet SP. Ik kan met een script in IRC zien hoeveel geheugen mijn computer gebruikt op bepaalde momenten. SiSoft Sandra kan dat trouwens ook en die geven beide aan dat ik 300/384 bijvoorbeeld gebruik.

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-03 16:58

Ik dacht dat Windows 98 per definitie niet echt meer dan 128MB in gebruik kan pakken...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers