Help! computercrash

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
iefke

Berichten: 28921
Geregistreerd: 28-08-03
Woonplaats: Tilburg e.o.

Help! computercrash

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-04 22:38

Wanneer ik mijn computer opstart blijft hij lang hangen in het eerste scherm, daarna krijg ik een melding:

Diskboot failure, insert systemdisk and press enter

En wanneer ik de systeemdiskette in m'n computer doe (om fouten in XP te herstellen of opnieuw installeren) moet ik nóg m'n computer 5x opstarten.

Ik ben net een half uur bezig geweest met opstarten Verward

Weet iemand waar dit aan kan liggen?

Semper erit denique omnia



      Sypheron

      Berichten: 15190
      Geregistreerd: 06-12-01

      Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 09:44

      Het lijkt mij dat er iets vitaals in je opstartbestanden fout zit, OF bijv. de IDE connector van de harde schijf in je computer wat los zit..

      Sorane
      Berichten: 9836
      Geregistreerd: 14-11-03

      Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 12:14

      Zit er toevallig een cd/dvd/diskette in? Deze foutmelding komt daar vaak uit voort.

      Sypheron

      Berichten: 15190
      Geregistreerd: 06-12-01

      Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 12:22

      Sorane schreef:
      Zit er toevallig een cd/dvd/diskette in? Deze foutmelding komt daar vaak uit voort.


      True! Helemaal vergeten... Dat kun je maar beter eerst checken voordat je begint met format Tong uitsteken.

      Dan is een kleine verandering in je bios genoeg, maar dat moet je wel even door een kenner laten doen Knipoog.

      Sorane
      Berichten: 9836
      Geregistreerd: 14-11-03

      Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 12:38

      Sypheron schreef:
      True! Helemaal vergeten... Dat kun je maar beter eerst checken voordat je begint met format Tong uitsteken.

      Dan is een kleine verandering in je bios genoeg, maar dat moet je wel even door een kenner laten doen Knipoog.



      Altijd leuk als je net geformateerd heb en je wilt de WIN. cd in je systeem stoppen en je haalt het laatst gespeelde spelletje eruit. Euhmmm OEPS? Haha!

      En dat is mij nou nog nooit gebeurd Schijnheilig

      iefke

      Berichten: 28921
      Geregistreerd: 28-08-03
      Woonplaats: Tilburg e.o.

      Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-04 15:07

      Nee, er zit geen diskette oid in... Wel is de hond op mijn klepje van de cd rewritable gaan staan wat dus is afgebroken. Kan het daar verband mee hebben?

      Semper erit denique omnia


          Sorane
          Berichten: 9836
          Geregistreerd: 14-11-03

          Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 15:18

          iefke schreef:
          Nee, er zit geen diskette oid in... Wel is de hond op mijn klepje van de cd rewritable gaan staan wat dus is afgebroken. Kan het daar verband mee hebben?



          Hmm nee dat lijkt me heel sterk. Maar nu heb ik eerlijk gezegt nog nooit zoiets meegemaakt.

          sjokkemeule

          Berichten: 1012
          Geregistreerd: 01-06-04
          Woonplaats: Geesteren

          Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 15:19

          Nee, maar het lijkt er eerder op dat de harde schijf op zijn laatste pootjes loopt.....

          Sorane
          Berichten: 9836
          Geregistreerd: 14-11-03

          Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 15:37

          sjokkemeule schreef:
          Nee, maar het lijkt er eerder op dat de harde schijf op zijn laatste pootjes loopt.....


          Daar lijkt het wel op. Probeer even zoveel mogelijk backups te maken. Want zo te lezen heb je hem weer aan de gang. Installeer hem daarna eens opnieuw. Maak je schijf even goed leeg met F-Disk. En daarna een schone windows installatie eroverheen. Wellicht verhelpt het je probleem, doet dat het niet dan zou ik toch eens het probleem gaan zoeken in de schijf zelf (hardwarematig dus).

          Hoe oud is dat ding eigenlijk?

          iefke

          Berichten: 28921
          Geregistreerd: 28-08-03
          Woonplaats: Tilburg e.o.

          Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-04 16:19

          sjokkemeule schreef:
          Nee, maar het lijkt er eerder op dat de harde schijf op zijn laatste pootjes loopt.....


          Computer is nog geen jaar oud Verward

          Heb de helpdesk gebeld en heb spysweeper in de veilige modus moeten draaien. Hij doet 't nu weer.. (weet natuurlijk niet voor hoe lang )

          Nu m'n geluid nog Haha!

          Semper erit denique omnia


              Sorane
              Berichten: 9836
              Geregistreerd: 14-11-03

              Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 19:35

              iefke schreef:
              Computer is nog geen jaar oud Verward

              Heb de helpdesk gebeld en heb spysweeper in de veilige modus moeten draaien. Hij doet 't nu weer.. (weet natuurlijk niet voor hoe lang )

              Nu m'n geluid nog Haha!

              Ik denk dat een herinstallatie in jouw geval wonderen zal doen.

              iefke

              Berichten: 28921
              Geregistreerd: 28-08-03
              Woonplaats: Tilburg e.o.

              Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-04 20:06

              ja... hmz.. maar aangezien m'n brander stuk is,, raak ik dan alles kwijt wat er nu op m'n computer staat Verward

              Semper erit denique omnia


                  sjokkemeule

                  Berichten: 1012
                  Geregistreerd: 01-06-04
                  Woonplaats: Geesteren

                  Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 21:16

                  Sorane schreef:
                  Ik denk dat een herinstallatie in jouw geval wonderen zal doen.



                  Een volledige clean install, yes.....

                  Sorane
                  Berichten: 9836
                  Geregistreerd: 14-11-03

                  Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 21:58

                  sjokkemeule schreef:
                  Een volledige clean install, yes.....


                  Dat bedoelde ik ook Haha!

                  iefke

                  Berichten: 28921
                  Geregistreerd: 28-08-03
                  Woonplaats: Tilburg e.o.

                  Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-04 23:59

                  I love Sjokkie OK dan!

                  Semper erit denique omnia


                      sjokkemeule

                      Berichten: 1012
                      Geregistreerd: 01-06-04
                      Woonplaats: Geesteren

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 07:21

                      iefke schreef:
                      I love Sjokkie OK dan!


                      Ik neem aan dat het weer es gelukt is Haha!

                      sjokkemeule

                      Berichten: 1012
                      Geregistreerd: 01-06-04
                      Woonplaats: Geesteren

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 07:34

                      Sorane schreef:
                      Maak je schijf even goed leeg met F-Disk.


                      Windows XP heeft geen F-Disk meer Haha!

                      W2K + NT 3.5 en 4.0 ook niet.....

                      Sorane
                      Berichten: 9836
                      Geregistreerd: 14-11-03

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 09:51

                      sjokkemeule schreef:
                      Windows XP heeft geen F-Disk meer Haha!

                      W2K + NT 3.5 en 4.0 ook niet.....

                      Kloppt, maar je kunt er een windows98 opstart disk instoppen en dan gewoon f-disk draaien. Dat doe ik veel vaker als ik een schijf echt leeg moet hebben.

                      sjokkemeule

                      Berichten: 1012
                      Geregistreerd: 01-06-04
                      Woonplaats: Geesteren

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 09:54

                      Kan, ik doe het gewoon met de cd van 2k of xp, draai de setup, gooi alle partities weg en laat formateren, zelfde effect, scheelt een floppie erin stoppen.....

                      Sorane
                      Berichten: 9836
                      Geregistreerd: 14-11-03

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 10:39

                      sjokkemeule schreef:
                      Kan, ik doe het gewoon met de cd van 2k of xp, draai de setup, gooi alle partities weg en laat formateren, zelfde effect, scheelt een floppie erin stoppen.....


                      Toch laat dat vaak wat kleine dingen staan.

                      sjokkemeule

                      Berichten: 1012
                      Geregistreerd: 01-06-04
                      Woonplaats: Geesteren

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 10:47

                      Sorane schreef:
                      Toch laat dat vaak wat kleine dingen staan.


                      Ehm, dat is eigenlijk onmogelijk Schijnheilig
                      als je de partities weggooit, is je MFT en/of FAT tabel absoluut leeg, dus een lege schijf.
                      Formateer je daarna normaal, dus niet snelformateren, is ie onherhoepelijk leeg. Het klopt dat je nog wel wat ziet als je met NTFS formateert, want hij maakt een nieuwe MFT aan, en dat is een map die je NIET inkunt, tenzij je de rechten en machtigingen op die map gaat lopen bewerken......
                      Wat ik afraad, want ik was es zo eigenwijs, en kon opnieuw installeren Haha!

                      Sorane
                      Berichten: 9836
                      Geregistreerd: 14-11-03

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 10:49

                      sjokkemeule schreef:
                      Ehm, dat is eigenlijk onmogelijk Schijnheilig
                      als je de partities weggooit, is je MFT en/of FAT tabel absoluut leeg, dus een lege schijf.
                      Formateer je daarna normaal, dus niet snelformateren, is ie onherhoepelijk leeg. Het klopt dat je nog wel wat ziet als je met NTFS formateert, want hij maakt een nieuwe MFT aan, en dat is een map die je NIET inkunt, tenzij je de rechten en machtigingen op die map gaat lopen bewerken......
                      Wat ik afraad, want ik was es zo eigenwijs, en kon opnieuw installeren Haha!


                      Ik formateer altijd met NTFS vanwegen bepaalde software. Daarom maak ik hem liever helemaal goed leeg.

                      sjokkemeule

                      Berichten: 1012
                      Geregistreerd: 01-06-04
                      Woonplaats: Geesteren

                      Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 10:51

                      Ehm welke software is dat dan, dat specefiek NTFS vereist ???
                      Ben benieuwd, ben nooit te oud om te leren....

                      iefke

                      Berichten: 28921
                      Geregistreerd: 28-08-03
                      Woonplaats: Tilburg e.o.

                      Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-04 16:14

                      Hij doet 't wéér Verward:?:?

                      Semper erit denique omnia



                          Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

                          Wie is er online

                          Gebruikers op dit forum: Carr_friesje, Dani, eventueel, lovehaffie, pjotrg, Sakura789 en 16 bezoekers