Oproepje voor de computerkenners (MSN-ICQ)

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Oproepje voor de computerkenners (MSN-ICQ)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 00:55

Heb nou al een paar maanden last van dat mijn MSN spontaan afmeld, soms zo vaak dat ik geen woord kan typen en hij is weer off.
ICQ doet hetzelfde, met als enige verschil dat ICQ alle berichten doorlaat en MSN nogal eens wat berichten niet doorlaat (ofzo). Beter gezegd, de helft van de berichten komt bij mij niet aan en mijn berichten komen even zo vaak niet aan bij de ander Boos! .
Voor de rest doet alles het, mn browsers en andere programma's. Scheve mond

Niemand kan wat vinden, mn computer is virus/adware/spyware vrij inmiddels maar hij blijft maar doorgaan Huilen
Ook is er volgens mijn vader (die behoorlijk veel weet van computers) niets mis met de router.

Mn broertje heeft dus hetzelfde probleem.

Word er inmiddels stuitergek van, dus doe hierbij een beroep op alle wizzkids op bokt of ze misschien weten wat er aan de hand is?

HELP ME OUT Haha!


Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 01:20

geen idee.
maar als je én icq én msn gebruikt zou je misschien Miranda-IM kunnen gebruiken? Als in: misschien is het probleem dan ook opgelost Lachen

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 01:36

Mi-watte? Haha!

Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 02:41

Miranda Instant Messenger. Dan kan je MSN en ICQ (en eventueel IRC/Yahoo etc) samen in één programma checken: http://www.miranda-im.org/

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 10:08

dankje Lachen heb het gedownload, nou maar zien of het wat helpt Lachen

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 10:10

Zit je achter een router of proxy? Daar zou het ook in kunnen zitten.

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 10:17

router, staat ook wel in het verhaaltje Knipoog maar is dus niks mis mee

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 10:19

Immanitas schreef:
router, staat ook wel in het verhaaltje Knipoog maar is dus niks mis mee



Heb je daar al op ingelogt?? Wellicht zijn er wat poorten gesloten. Gebeurd hier ook weleens. Dan moet je die even openzetten.

ankiexxx

Berichten: 3166
Geregistreerd: 26-10-02
Woonplaats: .~*hasselt*~.

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 11:15

vanaf dat ik dit topic heb gelezen doe tmijn msn het ook Verdrietig
maar ik heb alleen msn...
en weet ook nix van router of proxy dinges Tong uitsteken

*I am seeing in me now the things you swore you saw yourself*

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 11:31

Sorane schreef:
Heb je daar al op ingelogt?? Wellicht zijn er wat poorten gesloten. Gebeurd hier ook weleens. Dan moet je die even openzetten.


mn vader heeft dr laatst naar gekeken en was allemaal in orde

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 18:39

Mmh met dat Miranda IM doet ie et net zo hard Boos!

Mwroap1

Berichten: 219
Geregistreerd: 13-05-04
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 19:13

Welke windoos hebbie?
Voor xp heb ik misschien een idee dat werkt.

Find me and follow me
through corridors and factories

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 21:51

xp

Just_Me

Berichten: 1566
Geregistreerd: 10-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 22:47

Heb je misschien dat tekenprogramme ofzo op je msn zitten? Dat had ik eerst ook en toen begon hij ook vaag te doen. Toen ik het eraf had gehaald deed ie weer gewoon.

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 23:02

had ik ook ja, handwriting, maar ook eraf gehaald en doet het nog steeds. icq ook dus daar zal het niet aan gelegen hebben

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 09:08

Als jij er last van hebt EN je broertje heeft er last van dan kan het bijna niet anders dan dat het aan de router ligt.

Mwroap1

Berichten: 219
Geregistreerd: 13-05-04
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 09:19

Ligt alleen msn eruit of je verbinding met internet ook? Duurt het eruit liggen lang of kort?

Find me and follow me
through corridors and factories

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-04 09:54

msn en icq, internet verbinding niet. vaak maar heel ff

Mwroap1

Berichten: 219
Geregistreerd: 13-05-04
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 10:01

Heb je een netwerk? Een draadloze?

Find me and follow me
through corridors and factories

Eightlegged

Berichten: 4221
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-04 10:31

netwerk ja, draadloos.. erm... nee

Mwroap1

Berichten: 219
Geregistreerd: 13-05-04
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 11:01

Dan zou ik het niet weten.

Find me and follow me
through corridors and factories

Patriesje

Berichten: 338
Geregistreerd: 24-05-04
Woonplaats: Doetinchem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 16:15

En als het nou wel een draadloze verbinding zou zijn? Die heb ik nl. en had gisterenavond dezelfde klachten als Immanitas. Heeft dat met de proxyserver te maken?

Een mens raakt nooit uitgeleerd...
**** http://www.finesse4dieren.nl ****

Mwroap1

Berichten: 219
Geregistreerd: 13-05-04
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 16:42

Voor zover ik weet ligt het niet aan de proxyserver, maar aan een service van windoos in xp die automatisch zelf opzoek gaat naar het beste signaal. Dat werkt af en toe niet geheel.
Moet je bij configuratiescherm zijn. Administrative tools (weet nederlands niet)
Dan bij services en dan moet je onderin wireless zero configuration uitzetten.
Ik garandeer niet dat het werkt maar bij mij werkt het.

Find me and follow me
through corridors and factories

Patriesje

Berichten: 338
Geregistreerd: 24-05-04
Woonplaats: Doetinchem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 17:12

Ik ga het zeker uitproberen als het probleem zich weer voordoet. Bedankt voor je meedenken. Is het probeem bij Immanitas inmiddels voorbij?

Een mens raakt nooit uitgeleerd...
**** http://www.finesse4dieren.nl ****

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 18:17

Mwroap1 schreef:
Voor zover ik weet ligt het niet aan de proxyserver, maar aan een service van windoos in xp die automatisch zelf opzoek gaat naar het beste signaal. Dat werkt af en toe niet geheel.
Moet je bij configuratiescherm zijn. Administrative tools (weet nederlands niet)
Dan bij services en dan moet je onderin wireless zero configuration uitzetten.
Ik garandeer niet dat het werkt maar bij mij werkt het.



Dit soort problemen liggen in 99% van de gevallen wel aan de proxyserver OF de router. Kennelijk wordt het signaal steeds onderbroken.

Ik zit hier op dit moment op mijn laptop in een wireless netwerk en die verbreekt ook om de zoveel minuten even de verbinding (vrij logisch voor draadloos), maar die onderbreking is niet lang genoeg op MSN te doen afsluiten. EN als dat wel gebeurd meldt MSN zich automatisch weer aan.
Als het in dit geval een simpele instelling op de pc was geweest had ze hier al vanaf het begin last van gehad. Het is daarbij ook toevallig dat een andere pc in datzelfde netwerk ook dat probleem heeft. Dus is een verkeerde instelling vrijwel uitgesloten.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers