fan processor vervangen

Voor al jullie idee├źn en voor technische problemen met bokt en mededelingen van de moderators en beheer.

Moderators: Olympia, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

fan processor vervangen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-04 17:05

Van de computer (win95, 166 Mhz) van m'n moeder is de fan van de processor versleten en dat uit zich in gebrom. Dus dat ding wil ik graag vervangen.
De fan met het (geleidings)blokje krijg ik probleemloos los, maar ik heb wat problemen bij 't losmaken van het kabeltje, waarschijnlijk moet daarvoor de fan van het blokje worden losgehaald. Tussen de fan en het blokje zie ik namelijk wel iets zitten.
Heeft iemand een idee hoe ik die 2 fatsoenlijk van elkaar kan lospeuteren?


Romkabouter
Wiki Schrijver
Wiki Schrijver

Berichten: 21620
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 17:06

Maak eens een plaatje Haha!

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-04 17:53

Ik kan er nu ff niet goed inkijken (staat aan), maar zo ziet het er schematisch uit in mijn geheugen

De fan lijkt vast te zitten in 2 van de sleuven van het blokje.

Zijaanzicht:

Afbeelding

Van bovenaf was er tussen de bladen van de fan een soort stekkertje iod te zien,geloof ik.

Romkabouter
Wiki Schrijver
Wiki Schrijver

Berichten: 21620
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 18:48

ehmm. ik bedoelde meer een foto *LOL*

Maar als je een nieuwe koopt, zit er waarschijnlijk ook zo'n blok aan Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-04 18:50

Romkabouter schreef:
ehmm. ik bedoelde meer een foto *LOL*

Maar als je een nieuwe koopt, zit er waarschijnlijk ook zo'n blok aan Lachen


Ik heb helaas geen digi.
Het blok is ook het probleem 't probleem niet echt, het zit 'm meer in dat kabeltje. Maar waarschijnlijk is het al opgelost. Waar een handig vriendje al niet goed voor is. Knipoog Moet 't waarschijnlijk zoeken aan de andere kant van het kabeltje Clown

Romkabouter
Wiki Schrijver
Wiki Schrijver

Berichten: 21620
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 20:25

Ehm je bedoelt dat je de kant van het moederbord niet hebt losgemaakt nog >;)

Ehm, ja dat moet eerst Haha!
Dan is het hele ding los, vandaar dat ik zei dat het blok bij de koeler hoort, niet bij de processor Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-04 22:44

Romkabouter schreef:
Ehm je bedoelt dat je de kant van het moederbord niet hebt losgemaakt nog >;)

Ehm, ja dat moet eerst Haha!
Dan is het hele ding los, vandaar dat ik zei dat het blok bij de koeler hoort, niet bij de processor Lachen


Nee, dat deel krijg ik probleemloos los. Het gaat mij alleen om het draadje/kabeltje/stroomvoorziening.
Had niet gezien dat die vastzit met een schroefje in de plug (ben ff naam van die dingen kwijt) . Was op zoek naar een hele plug om los te halen.

sjokkemeule

Berichten: 1012
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Geesteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-04 13:27

Ehm pc upgraden lijkt me ook geen verkeerde optie Lachen

Assumption is the mother of all fockups...

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-04 14:54

soms helpt een druppeltje olie. anders nieuwe koeler + koelblok kopen. hopelijk zijn die nog te krijgen voor zo'n oude cpu.

Amor Vincit Omnia

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-04 17:25

SuperPepeijn schreef:
soms helpt een druppeltje olie. anders nieuwe koeler + koelblok kopen. hopelijk zijn die nog te krijgen voor zo'n oude cpu.


Het moeilijkste is nog de maat ontdekte ik vanmiddag. De gangbare maten zijn 4 of 6 cm. Deze is 5... Met een beetje geluk zit er een dergelijke in de oude compu van m'n pa (de kuren daarvan zijn niet meer te tellen) en anders heb ik nog wel iemand die iets voor me zou kunnen betekenen.

@sjokkemeule
Hij werkt verder heel goed. Voor m'n moeder is een geavanceerde/uitgebreide/snellere compu ook niet nodig, ze doet er niets "zwaars" mee. Motto: zolang ie niet instort blijft ie Cool


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker