krakende speaker bij spelen muziek van compu

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

krakende speaker bij spelen muziek van compu

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 11:42

Ik kan alleen nog maar mono muziek luisteren die op mijn computer staat, anders word ik gillend gek van dat gekraak van mijn rechter speaker.

Ik dacht eerst dat het aan de speakers lag, die heb ik vervangen, toen heb ik de versterker vervangen, toen het kabeltje van de computer naar de versterker....

En toen kraakte het nog steeds

Wat kan het dan nog zijn, de uitgang op de computer? Kun je daar iets aan doen?


SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 11:44

probeer eens iets te spelen met de softwarematige-volumeregeling. soms als die op maximaal staan krijg je gekraak bij goedkopere soundcards.

Amor Vincit Omnia

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 11:51

Dat is m ook niet. Hoe hard of hoe zacht ik die volumeknop ook zet, hij blijft kraken.

Hij doet het ook specifiek op 1 speaker heel erg, en op de andere helemaal niet. Kan het de geluidskaart zijn?

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 11:58

tuurlijk kan dat. even nieuwe erin?

ik ga ervan uit dat het bestand dat je wilt afspelen wel ok is?

Amor Vincit Omnia

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 12:06

SuperPepeijn schreef:
tuurlijk kan dat. even nieuwe erin?


Laat dat nou het enige zijn dat ik niet dubbel heb liggen Haha!

En het gekraak doet hij bij alle geluidsbestanden die ik heb.

Ik heb een hele goedkope configuratie gekocht, dus het zit er dik in dat er gewoon een hele goedkope geluidskaart in zit.

Het lijkt me op zich geen onverstandige zet om een stapje hoger te gaan in kwaliteit van geluidskaart, maar ik wil eigenlijk ook het risico vermijden dat het stiekem de uitgang op de computer is die klote is. Ik zag net op een site een redelijk geprijsde (50 euro) geluidskaart met de volgende beschrijving staan:Soundblaster MP3+ Retail USB.

Ik vraag me af of dat wat voor mij zou zijn. Ik hoef alleen maar mp3tjes af te kunnen spelen, en verder niets. Of moet je voor een beetje kwaliteit meteen aan een geluidskaart van 150 euro denken?

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 12:09

BTW, kan het ook zijn dat je ook muziek kunt spelen zonder geluidskaart, want ik zie op mijn bon eigenlijk nergens een geluidskaart staan.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 12:20

dan heb je misschien een soundcard geintegreerd op je moederbord.

Amor Vincit Omnia

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 12:22

Ik ga weleens even informeren bij de winkel waar ik m'n computer heb gekocht.

Bedankt!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 12:36

Kijk eerst evne of het aan je geluidskaart ligt Lachen Je hebt je speakers zo te lezen nog niet vervangen. Zoek ergens een koptelefoon of oordopjes en duw die in de line-out van je PC. Als het dan niet kraakt moet je eens goed naar die box kijken anders terug naar de winkel met je PC voor een nieuw moederbord Haha!

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 13:29

Ik had een andere set speakers aangesloten, maar het probleem bleef. Ik heb net ook even de koptelefoon-test gedaan en dan doet die ene speaker het helemaal niet.

Dat zal dan wel betekenen dat ik terug moet naar de winkel.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 13:33

Yups. Typisch geval van garantie Haha!

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-04 13:38

Ach ja, je moet het maar van de positieve kant bekijken... Het zal een hoop gesjouw en gedoe worden (ik heb alleen maar een fiets), maar het zal me dan niet veel geld kosten.

Maar is het niet sowieso zo dat zo'n koptelefoon line-out altijd maar matige kwaliteit zal leveren, en snel gevoelig is voor storingen of valt dat wel mee?

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 13:41

Eeeeh, als het goed is kost het je geen geld Lachen En met een beetje geluk krijg je een beter moederbord te vervanging Haha!

Die onboard geluidskaartjes zijn niet heel erg briljant maar ook zeker niet slecht meer tegenwoordig. Moet iig zeker storingsvrij zijn. Of ja, voor de leek iig storingsvrij, het is natuurlijk geen geluidskaart van 400 euro maar je moet er zeker fatsoenlijk MP3 mee kunnen luisteren.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-04 13:53

Ligt er niet toevallig een apparaat in de buurt van die box?
Een telefoon oid? Kan ook gaan interfereren namelijk, waardoor gekraak ontstaat in je box?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers