Internet vraagje.

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar, Olympia

 
 
Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Internet vraagje.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-04 12:07

Wij hebben thuis de kabel opgesplitst zeg maar, Zodat we boven en beneden internet hebben. Maar soms doet het internet een uur of een hele middag niet. Zo irritant. Kan dat komen doordat de kabel dus is opgesplitst of kan het ook wat anders zijn? Alle kabels zitten er gewoon in..Maar toch doet het internet het soms niet..



horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 12:27

Kabeltjes er een keertje uit halen en er weer in doen wil wel eens helpen, of even de router uit en dan weer aan zetten Knipoog
Op die manier los ik het meestal op Haha!

Nog steeds lief verlegen en onschuldig

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-04 15:30

Okeej, Dankje..Als het weer gebeurt zal ik dat even proberen Lachen


PPPeet

Berichten: 5832
Geregistreerd: 06-02-04
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 15:44

ja zo doe ik het idd ook horseless..

Alleen heel soms dan zijn je instellingen wel weg. Moet je die dus even opnieuew invoeren....(vraag me niet hoe dat doet een vriend van me altijd..)

Foek - M1

Ranja

Berichten: 3524
Geregistreerd: 15-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 12:44

Of je internetverbinding ligt eruit, dat kun je zien op het modem. Gebeurde bij ons geregeld toen we nog bij chello zaten. Boos!

Ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg - Loesje

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 12:54

Heb je echt de kabel opgesplitst of heb je een router ertussen >;)

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 13:15

Hebben jullie @home? Haha!

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 13:16

Probleempjes met het uitdelen van een DHCP lease?

sjokkemeule

Berichten: 1012
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Geesteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 14:11

als je hem GESPLITST ebt,dan kan het heel erg migaan ja, namelijk er mag maar 1 ip-adres en hostname op het internet zijn. Dwz. 2 pc's rechtstreeks op het modem, dat wil niet, of er moet een router ertussen. Dan kun je er tot 255 pc's aanhangen Lachen Voor ik de vraag rijg van: waarom maar tot 255 pc's: dan zijn namelijk de ip-adressen op, en moet je met sbnetmasks gaan werken.

Assumption is the mother of all fockups...

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 14:54

Er zijn altijd 2 ip adressen al bezet omdat deze vrijgehouden worden, dus in feite zijn er maar 253 beschikbaar Knipoog. Daarvan is er nog 1 nodig voor je router, dus je houdt er 252 over Tong uitsteken.

sjokkemeule

Berichten: 1012
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Geesteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 15:05

mmmm. telvaudje gemaakt Lachen het is ook al bijna tijd om naar huis te gaan. maar heel theoretisch zie ik niemand zoveel adressen thuis gebruiken hoor. zou wel kewl weze. maar je het gelijk, 0 en 255 en niet mee.

Assumption is the mother of all fockups...

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-04 17:46

Ja Tony..We hebben @ Home.

Uhm ik weet niet precies hoe het zit met die kabel, Heb er weinig verstand van..Maar, Der is zon bakkie..Met van die kabeltjes enzo, En er gaat 1 naar mijn computer boven, En 1 naar de computer beneden..


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 17:54

Jep @home...Ik heb de router erook al afliggen...Stomme @Home Boos!

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-04 18:13

Ik heb het nu niet..Internet is wel heel langzaam, Maar het doet het nog wel..


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 18:28

Als het weer gebeurd moet je eens kijken of de Modemlampjes flikkeren! Lachen

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 18:33

Hebben wij ook met de router in combinatie met @home.
Na 2 dagen begint de ellende steeds, en haal ik de router er tussenuit.
Dan komt mijn vriend thuis, zet de router er weer tussen, en na 2 dagen weer hetzelfde verhaal. Helpdesk van @home hoef je niet te bellen, want die willen niet helpen als je een router gebruikt Haha!

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 18:36

Nee stelletje lamzakken...het liefst helpen ze je helemaal niet Scheve mond

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-04 18:36

Hmm, Lekker dan. Want het is zoo irritant..1 keer hielp het wel dat ik even het stroom eraf had gehaald,Maar daarna niet meer


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 19:01

Nee idd niet, ik heb het probleem ook...alle lampjes branden dan constant.....Scheve mond

Moet morgen maar even internetsharing aanzetten..

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-04 19:57

Jah idd, De lampjes branden gewoon. Had het net weer, Ik word gek van!!


Yessy

Berichten: 22105
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 20:02

even de modem/router uitzetten en weer aanzetten? heb je een losse modem? hoe oud is die ongeveer? wij waren zo'n beetje de eersten die adsl hadden (eerste jaar) en na een tijdje ging dat niet meer samen met msn, de modem was gewoon te oud, die kon veel verkeer niet aan en msn schakelt natuurlijk ineens alles door naar alle online gebruikers.

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-04 15:49

We hebben een losse modem.
Maar niks helpt met die stekker verwissellen enzo, Tony zegt dat @ Home er zelf niks aan wil doen, Conclusie, Heb blijft zo en ik kan er niks aan veranderen? Scheve mond


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-04 16:05

Branden de lampen dan de hele tijd of knipperen ze dan als internet weg is?

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-04 17:04

Allebei... Verward


Yessy

Berichten: 22105
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-04 17:41

hmm en naar aanleiding van wat valt ie uit? gewoon spontaan? het klinkt echt precies als wat wij hadden, maar daar was de enige oplossing voor een nieuwe kopen...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liselot, MirandaD en 9 bezoekers