website publiceren via FTP-servers

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar, Olympia

 
 
petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

website publiceren via FTP-servers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 10:02

iemand die weet hoe je een website publiceert via een FTP-server? en waar kan je eenvoudige ftp software downloaden (gratis) als het kan in het nederlands?


Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 10:34

Je hebt wel serverruimte ergens neem ik aan?
En dus ook de servernaam, gebruikersnaam en wachtwoord van je ftp server?
Je hebt dan een ftp-client nodig. Ik geloof dat SmartFtp gratis is Lachen

Vul dat het adres, de gebruikersnaam en je wachtwoord in voor uploaden naar je ftp-server Lachen
Kijk ff in de help om te weten te komen hoe dat is SmartFtp moet Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 11:52

bedankt voor het advies over smartftP. Eenvoudig en in het nederlands. Moet nu alleen nog effe wachten tot vanavond om de boel te publiceren want ik moet met mijn eigen inbelaccount geactiveerd zijn anders lukt de verbinding niet. Heb ik dus al ondervonden hier op mijn werk Scheve mond

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 07:44

OK, ik heb mijn website kunnen publiceren gisterenavond maar het rare is dat hij op een bepaald moment de verbinding verbreekt zodat niet alle foto's van mijn webpagina's op het internet zelf staan. De pagina's zelf staan er wel maar je ziet dus geen foto maar een kruisje. Grrr dacht ik zo van mijn problemen met uploadsites verlost te zijn dan heb ik nu dit. Stoom uit je oren

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 08:13

Hoeveel serverruimte heb je en hoe groot is je website?

Als de schijfruimte op is kan dat leiden tot dergelijk gedrag.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 08:17

Romkabouter schreef:
Als de schijfruimte op is kan dat leiden tot dergelijk gedrag.


Of als de idle time van de mainthread in je ftp progje te laag staat, als het dan langer duurt om de plaatjes te uploaden dan je idle time groot is, knikkert hij je eruit. Heb ik ook wel eens gehad met leechftp..

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 08:28

Romkabouter schreef:
Hoeveel serverruimte heb je en hoe groot is je website?

Als de schijfruimte op is kan dat leiden tot dergelijk gedrag.


10MB schijfruimte en mijn website is 9.496 kb en dus niet te groot denk ik.

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 08:28

Sypheron"]
[quote="Romkabouter schreef:
Als de schijfruimte op is kan dat leiden tot dergelijk gedrag.


Of als de idle time van de mainthread in je ftp progje te laag staat, als het dan langer duurt om de plaatjes te uploaden dan je idle time groot is, knikkert hij je eruit. Heb ik ook wel eens gehad met leechftp..
[/quote]

kan je die idle time veranderen?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 08:29

Ja meestal wel, in de preferences van je ftp client, maar aangezien ik smartftp niet ken, zou ik niet weten waar..

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 08:56

Keep Alive staat standaard aan in SmartFtp, maar je kan proberen die lager te zetten.

Die kun je vinden onder Tools->Settings en dan bij "Keep Alive" onder Connection. Vul bv eens 20 seconden in.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 09:50

OK, dat zal ik vanavond eens proberen. In elk geval al heel erg bedankt voor jullie hulp heren. OK dan!

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 14:51

Ik werk zelf met Cuteftp. Dat vind ik persoonlijk wat prettiger werken.

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 19:16

die idle time heeft het hem gedaan. Op 80 seconden gezet en alle foto's stonden erop ondanks dat ik toch iets van een foutmelding kreeg lijkt de website toch goed te werken.

willen jullie hem eens testen vanop jullie pc's. T'is maar een eenvoudig ding hoor en snel snel gemaakt. Het was gewoon om mijn foto's op te plaatsen.

[url]users.belgacom.net/gc711863[/url]

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 22:20

Hij doet het Haha!

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-04 07:55

yes Haha! OK dan! . Nou kan ik het ook en zal ik later wel eens op mijn gemak een deftige site maken.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 07:58

Wat voor foutmelding kreeg je nog als ik vragen mag?

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-04 10:09

iets van fout 421 cannot load list. Of zo iets maar alle pagina's werken goed. De hele website werkt zoals ik hem heb opgemaakt.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 10:14

Je krijgt dus geen lijst toegestuurd met informatie over de mappen en bestanden die op de ftp staan in je webspace?

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-04 11:21

Moet dat dan. Dat wist ik niet. Indien dat zo is dan nee krijg ik inderdaad geen lijst met mappen of bestanden. Ach zolang de website goed werkt ben ik tevreden. Cool

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 11:22

Het hoeft niet hoor, maar het is niet handig. Zo kan je niet zien op welke datum/tijdstip je bestanden voor het laatst bijgewerkt zijn, en ook kun je geen bestanden verwijderen of wijzigen..

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37922
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-04 11:50

hmmm, zou inderdaag handig zijn. Nou ja volgende keer krijg ik misschien wel zo'n lijst.

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 14:39

Het kan zijn dat je PASV transfer ff aan moet zetten Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 14:41

Ja inderdaad Rom, nu je het zegt, ik had vandeweek ook problemen en door het in pasive mode zetten was het ook verholpen. Ik kreeg idd ook geen list binnen Lachen.

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 14:48

Waarom denk je dat ik dat weet *LOL*

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 15:30

Waarom ftp programma nemen... Internet explorer heeft ingebouwde ftp proggie, werkt super Knipoog gewoon wat je wil uploaden op je bureaublad zetten, ftp adres in je adresbalk zetten, rechtermuisknop in het scherm, aanmelden met je gegevens, vervolgens van bureaublad naar explorer slepen et voila Knipoog

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker