Frames per second: flinke framerate drop?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Frames per second: flinke framerate drop?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 00:16

Iemand een idee hoe dit kan gebeuren?
Ik heb sinds afgelopen week een flinke fps drop in games. Normaliter heb ik een average framerate van 120 in Unreal Tournament, maar af en toe zakt hij dus gewoon naar 20 of zelfs lager... terwijl hij het ervoor helemaal niet deed... Snap er werkelijk niets van. En niet alleen in UT maar ook in Counter Strike.
De pc is virus en spyware vrij, net gedefragmenteerd, checkdisk gedraait, op de pc zelf staat een firewall en er zit nog een firewall in de router gebakken, oftewel, ik heb alles geprobeerd maar ik heb nog steeds geen idee waar het aan kan liggen. Iets voor de kenners?


SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 07:32

warmte? je cpu staat niet goed in de bios? hoe zit het met je geheugen? doe eens een allround check op je hardware.

Amor Vincit Omnia

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 07:49

Kijk daarbij ook eens voor updates van Direct-X en videodrivers? Denk dat je vooral op het gebied van je videokaart een aantal zaken moet checken.

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36262
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 10:24

En gooi eens een taskmanager open voordat je gaat spelen, als je dan een framedrop ziet ga je terug naar je taskmanager en kijkt of je CPU op 100% zit (en zo ja hoe dat komt).

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 11:27

Warmte en updates kunnen het bijna niet zijn, aangezien het vorige week ineens is begonnen en ik daarvoor helemaal nergens last van had. Terwijl er niets aan de situatie is verandert. Taskmanager heb ik al geprobeerd, maar ik zie helemaal niets Verward... Nog maar een keer proberen dan..

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 11:32

Leuk he, die computers. Een situatie kan van de een op de andere dag veranderen, dat het gisteren werkte is natuurlijk nooit een garantie.

Er kan zoveel gebeuren. Mijn PC was ook wel een baggertraag geworden ondanks de mooie specs. Een verse installatie bracht toen uitkomst en waardoor het gekomen is!? Verward

Kan best zijn dat een stukje software de boel verziekt, het kan hardware matig zijn (misschien andere videokaart proberen als je die toevallig nog hebt liggen?)

Systematisch dingen gaan uitsluiten, dan kom je vanzelf wel de rotte plek tegen.

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 11:43

syph, die warmte kan toch heel plotseling komen hoor, in mijn geval fikte het direct de processor af bv Haha! ik zeg niet dat het bij jou het geval is, maar je kan het niet zomaar uitsluiten.

zoals mike zegt; je moet dingen stap voor stap bekijken. trek eens wat kaarten uit je pc bv, sluit zo dingen uit.

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 11:45

Gaat niet lukken mensen, het is een laptop Haha!.
En als mn processor af gaat fikken moet ie het toch nu doen, ik heb nu nog garantie Tong uitsteken.
*rent snel naar de spindle cd's om backups te maken*

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 11:52

Laptop!? Haha!

Ja, die zijn nog iets gevoeliger voor diverse hardware gerelateerde storingen, is mijn ervaring dan Haha!

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 12:00

ah dat maakt het niet makkelijker. in dat geval nieuwe OS installatie en anders naar de reparateur.

Amor Vincit Omnia

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 12:02

Misschien kijken of je een benchmark tool kan vinden?

Een verse OS installatie is idd het proberen waard, zeker als je toch backups gaat maken Haha!

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 12:42

Mijn laptop heeft dit ook gehad met CS...nieuwe installatie en de cooler omhoog geschroeft...en toen deed die het niet meer Lachen

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 13:24

Ugh... dan maar gaan backuppen... hopen dat ik na de tijd alles weer een beetje fatsoenlijk krijg.
Ik hoorde net wel een vaag geluidje uit de comp af en toe Scheve mond

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 13:25

Anders bel dell even...die weten wel wat er aan de hand is Tong uitsteken
En zij zeer geschikt Lachen

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 13:47

Dell bellen!? *LOL* Heb je een uur Tong uitsteken

Maar misschien dat ze bij de consument wel vlot zijn op de helpdesk Haha!

Als het een dell is, dan heb je ook een CD waarmee je je systeem aan een test kan onderwerpen als het goed is Lachen

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 14:47

Euh nee die heb ik niet Verward
En met Dell hebben we op de vorige stageplaats nooit problemen gehad hoor Knipoog Werden altijd meteen geholpen. Maargoed dat terzijde.
Nog een vraagje, als ik een multiboot wil maken, wat moet ik dan eerst installeren? Van ouder besturingssyteem naar nieuwer neem ik aan?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 15:24

Net even gekeken, er draaien niet echt processen. Explorer.exe neemt 36 MB in beslag, SVCHOST (een van de zovele) 17 MB en Unrealtournament.exe 76 MB... geen idee waar het aan ligt dus...

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 20:52

Probeer eens nieuwe drivers. Die kunnen vaak ook al een hoop oplossen.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-04 21:09

lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat het een driverprobleem is, omdat syph verteld dat het een probleem is dat spontaan is opgekomen.

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 21:19

Ja, daar zat ik ook al naar te kijken, maar het is ineens vanaf vorige week, terwijl ik niets aan drivers of nieuwe software geinstalleerd heb... iig niet iets dat echt dit probleem kan veroorzaken voor zover ik weet. Maargoed als ik toch een nieuwe installatie ga doen, kan ik beter eerst nieuwe drivers proberen Knipoog.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 21:48

Net drivers voor de grafische kaart geupdate, heb nog niets getest van games, dat doe ik straks wel even. Wel viel me meteen op dat het beeld veel scherper is Lachen.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-04 22:50

Heb er dus nog steeds last van, net even gekeken tijdens het gamen in taskmanager en af en toe komt SYSTEM er ineens bij met 20% CPU, terwijl hij dat van Half life af snoept.. weet niet wat hij met die system doet Verward

Even een vraagje, als ik een biosupdate wil doen... ik heb nu versie A22, als ik versie A29 wil installeren, moet ik dan eerst A23, 24 etc afgaan of kan ik ineens A29 installen?

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-04 06:53

ineens.

maar syph, hij heeft het voorheen goed gedaan, met de bios die je nu hebt, dus het lijkt me sterk dat je het daardoor kan oplossen. waarom niet even bellen met dell?

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-04 09:29

Ok... probleem gevonden denk ik... maar nu snap ik niet waarom hij het voor die tijd niet had. Het lijkt de warmte te zijn, ik heb net mijn computer een uurtje of 1 1/2 aan staan en ga UT spelen, en ik heb gewoon 170 fps constant Verward. Hij dropt niet naar 20 iig. Snap er niets van.. dan zou ik het toch ook voor vorige week gehad moeten hebben...

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-04 09:32

SuperPepeijn schreef:
ineens.

maar syph, hij heeft het voorheen goed gedaan, met de bios die je nu hebt, dus het lijkt me sterk dat je het daardoor kan oplossen. waarom niet even bellen met dell?


Vergis je niet! Een bios update KAN een hoop oplossen, of het nou spontaan optreed, of niet!

Zo heb je Dell-laptops met een pointerstick in het toetsenbord die na een tijd dus spontaan gaan zorgen dat je pointer een eigen leven gaat leiden, zodra je de bios update, is het probleem in een hoop gevallen verholpen.

Als je de bios gaat flashen, dan moet je ze volgens mij allemaal aflopen, ik weet niet of de versies cumulatief zijn.

Lees ook de bijgevoegde tekst-bestanden met informatie over wat met welke bios gefixed word! Niet elke update hoeft een verbetering te zijn.

En ik denk dat het toch slim is om een verse installatie te doen. Zeker als andere processen zonder reden flink processortijd gaan snoepen. Dit kan veroorzaakt worden door vervuiling van het systeem, DLL-etjes die niet meer helemaal ok zijn enz.

Maar een flash van de bios is zeker een optie!

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers