(Enige spoed) Excel: "Error! This is not a valid link&q

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

(Enige spoed) Excel: "Error! This is not a valid link&q

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 10:16

Eén van mijn collega's heeft mij een Wordbestand gestuurd, met een aantal links erin die uit Excel komen. In het oorspronkelijke bestand komen er op de plaats van die links keurig tabelletjes te staan.

Als ík hem open, komt er "Error! this is not a valid link" te staan. We zitten nu met twee man op het secretariaat te puzzelen hoe we die link weer kunnen herstellen, maar we komen er niet uit.
Het Word-bestand en de bijbehorende Excelsheets (die ik er los bij heb gekregen om de links te kunnen fixen) staan in dezelfde map op het netwerk.

Weet iemand hoe we dat kunnen herstellen? Verward


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 10:20

Dat zijn dus hyperlinks in het wordbestand. Kijk even via "andere veldweergave" of de verwijzing naar het excelbestandje nog wel goed is. Omdat jij het van iemand anders hebt gekregen, moet het pad naar de excel bestandjes even aangepast worden.
Nu staat er waarschijnlijk nog het pad van de verzender en dat werkt niet bij jou Knipoog.

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 10:37

Wat je zegt, klopt inderdaad... Lachen
Die optie "andere veldweergave", wat is dat in het Engels? Blond (Engelse versie)
Het zit niet in het snelmenu, klopt dat?
Als ik daar "Object" kies, krijg ik een foutmelding met "This object is corrupt or is no longer available".

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 11:08

Ow, in het engels, uhm *denkt hard na*, brrr, geen idee eigenlijk. Het zit in het snelmenu en het zit onder "veld bijwerken", dat is dat commando met dat uitroeptekentje!.

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 11:50

Jij bedoelt "update field". Die ken ik inderdaad, maar die zit hier vreemd genoeg niet in het snelmenu...
Ik zit nu te kijken bij "Edit" en dan "Links" in het gewone menu. Daar krijg ik een heleboel bestanden te zien in een lijstje, maar ik krijg er nog niks fatsoenlijks uit. *knutselt zuchtend verder*
Ik ga mijn collega wel even vertellen dat hij dit zo níet meer mag doen... je kunt in Excel gewoon een groep cellen pakken en die in Word als tabel plakken, namelijk. Als je dan alleen de waardes plakt, heb je dit soort geneuzel niet...
In ieder geval bedankt voor het meedenken
(mocht je nog een geniale ingeving krijgen, hou ik me aanbevolen hoor! Haha!)

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 11:59

Onder Update field staat nog een commando en dat commando moet je hebben! Tenminste, als het hyperlinks zijn... Haha!.

Wat je misschien nog het beste kunt doen, is de bestaande hypers eruit halen en gewoon nieuwe maken in het word bestand. Dat zou ik denk ik doen omdat zoeken, pielen en mieren altijd teveel tijd kost Knipoog.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Manou en 3 bezoekers