gegevens van kapotte harde schijf halen?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

gegevens van kapotte harde schijf halen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 11:28

Is er een mogelijkheid om gegevens (bijvoorbeeld foto's) van een kapotte harde schijf te krijgen?
Via een bedrijf, of weet ik veel wat, het mag best iets kosten.

Mijn harde schijf is stuk, nog geprobeerd om hem op een andere computer te laten draaien, maar hij geeft geen teken van leven meer.
Er zit wel garantie op, maar daar krijg ik natuurlijk mijn foto's niet mee terug.

Heeft iemand nog een idee?


Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:31

Het is mogelijk een 'schijftransplantatie' te doen, als er iets anders kapot is dan echt het deel waar de gegevens opstaan. Ik zou je niet kunnen vertellen hoe dat te doen, maar misschien langsgaan bij een computerspeciaalzaak (met personeel dat er wél iets vanaf weet, dus misschien even zoeken Knipoog ) en vragen of zij het weten?

batje

Berichten: 10332
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:32


Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:32

er zijn data-recovery bedrijven. daar betaal je een flinke duit voor. er is ook software op de markt, je zou daar ook naar kunnen kijken.

heb je de schijf een klopje gegeven terwijl hij aanstaat? soms spinnen ze dan opeens weer op, probleem deed zich vaak voor bij 5 1/4 inch hd's.

altijd backup's maken!

Amor Vincit Omnia

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:37

Wat is eigenlijk het probleem met de disk?

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 12:50

geef ook even het type harddisk, misschien kan ik daar iets mee.

Amor Vincit Omnia

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 12:58

Het ligt er nogal aan wát er van de HD kapot is.
Bij Harmen was een keer het printplaatje(???) kapot. zoiets iig. Het was een bekend probleem, hij heeft toen zo'n zelfde HD op de kop getikt met een ander kapot onderdeel. Dat printplaatje (?) over gezet en de data eraf gehaald. Toen dat net klaar was plofte ook dat printplaatje. Was een bekend probleem bij die harddisk.

:evaw:

Indeed

Berichten: 2629
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: Ergens...

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 13:14

Zover ik het weer is het mogelijk bij de HD's van Maxtor. Maar dit kost ontiegelijk veel geld,alleen al de vracht richting Ierland Knipoog

ARE WE THERE YET?

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 13:38

Het is een Maxtor geloof ik. Wát er precies kapot is Verward Ik ben een computer-doos, geen idee Bloos
Eergister avond viel ie uit. Hij was al een paar weken sloom, virusscans erover laten gaan ed. maar niks gevonden.
Zal wel aan de verbinding liggen ofzo, dacht ik.
Uitgezet, opnieuw opgestart en hij deed het weer. Althans, voor een half uur, daarna ging ie weer uit.
Een kennis heeft er naar gekeken en kon niks vinden. Alles stond goed ingesteld, geen virus, niks aan het handje.
Tot ie weer uitfloepte. En definitief niet meer aan wilde gaan.
We hebben hem vanochtend op een andere pc aangekoppeld, maar ook daar sprong ie niet meer aan. Hij geeft geen tik, geen geluidje, geen beweging, geen reactie. Grote stilte.

Nadeel is dat ik alleen thuis ben. Althans, in zoverre, het computerverstand zit in Duitsland. Voor drie maanden :/
Ik ga er vanmiddag nog even mee naar de systeembeheerder van mijn werk. Misschien kan hij me verder helpen.
En anders.... ehmm.... heeft het zin om bijvoorbeeld naar een computerwinkel te gaan ofzo?

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 13:47

Er zijn wel 'mannetjes' die er verstand van hebben. Als je geluk hebt op de 'computerwinkel om de hoek', als je pech hebt niet.
Je kan het beste naar zo'n rommelig klein computerzaakje gaan dat vol ligt met onderdelen, daar maak je het meeste kans.
Die grote zaken maak je , denk ik, veel minder kans. Die gaan 'm meteen opsturen enzo.

Check voor de grap marktplaats ff daar heb je wel van die hobby-ïsten (hoe schrijf je dat??) die ermee 'adverteren'.

:evaw:

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 13:50

Op een van de links van Batje bieden ze het aan voor 99 euro. Dat heb ik er best voor over geloof ik.
Ik moet me maar even gaan verdiepen, of beter: Ik láát iemand zich er in verdiepen, want ik snap er allemaal geen yota van. Zolang ze aan gaan kan ik er wat mee, maar daarna.....

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 13:52

Maxtor schijven hebben er allemaal wel eens last van Scheve mond

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 13:57

Zorg wel dat je echt naar een gespecialiseerd bedrijf gaat! Als het anders fout gaat heb je helemaal niets meer en zeggen zij gewoon dat het niet meer mogelijk was....

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:34

En bij zo'n gespecialiseerd bedrijf ben je al snel een paar duizend (!) euro kwijt voor wat datarecovery Haha! Grote kans dat de printplaat dood is, je kan dus kijken of je _exact_ dezelfde disk kan vinden en dan de printplaat over zetten, ook een keer gedaan bij een disk van me, ging perfect. Overigens kan je bij Maxtor alvast een nieuwe disk bestellen als je er idd nog garantie op hebt, kan gewoon geregeld worden via de site als je een creditcard hebt. Zij sturen dan een vervangende disk op en als jij dan binnen 30 dagen de dode disk opstuurt halen ze niets van je creditcard af. Erg goed geregeld IMO.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:45

nogmaals, welke schijf is het, ik heb hier nog een maxtor liggen. wie weet is het dezelfde en kan je via de truuk van bart (die werkt overigens) je data weer terughebben. mijn ervaring is ook dat een gespecialiseerd bedrijf niet voor 99 euro werkt.

Amor Vincit Omnia

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:59

Ik heb nog contact opgenomen met de systeembeheerder van mijn werk. Hij dacht (hoopte Haha! ) dat het aan de "bootsection" ( Verward ) lag.
Dan zou hij mijn schijf als eerste zetten, en een goede als tweede en blabladiebla... dan hoopt hij dat ie de gegevens nog kon redden.
Mocht dat niet lukken.... duizend (-en) pleurie zijn die foto's en studiegegevens zéker niet waard Knipoog
Kwestie van veel nieuwe plaatjes schieten in dat geval.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 17:00

Oh SP, waar zie ik aan wat voor schijf het is? Heb je wat aan een serienummer ofzo?

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 17:05

als je dezelfde hebt als ik is de onderkant zwart en de bovenkant zilver. op de zilveren zijde is een sticker. daar staan een aantal regels op, geef de eerste 2 zinnen eens.

Amor Vincit Omnia

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 17:05

jantina schreef:
Ik heb nog contact opgenomen met de systeembeheerder van mijn werk. Hij dacht (hoopte Haha! ) dat het aan de "bootsection" ( Verward ) lag.
dat betekent dus dat de schijf fysiek in orde is (het is dan nl. een softwareprobleem). of hij heeft er geen kaas van gegeten natuurlijk.

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 17:30

Inderdaad, en dat betekend weer dat de schijf dus wel doet alsof hij gaat opstarten, waarbij je dus wel weer geluiden hoort die je nu niet hoort Tong uitsteken

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 17:35

Neeh...hij zet de kapotte HD als slave en de goede als primary.....

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 18:05

Ja maar dat schiet niet echt op als alles wat hij doet alleen maar stilte produceren is Knipoog

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 18:20

En Jantina als je de IDE (Platte Kabel) eruit trekt....en dan de pc opnieuw opstarten....maakt die dan wel weer geluid?

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 19:39

Whaaaa!!! Hij doet het weer!! De computer van de systeembeheerder heeft hem weer aan het draaien gekregen. Met foutherstelling ofzo, geen idee.

Maarrrrr..... ondanks dat ik nu weer kan bokken, gewoon lekker thuis, wat erg fijn is.... heb ik mijn bestanden niet terug.
We hebben namelijk de schijf opgedeeld in C en H.
De C schijf is er gewoon, maar ik vind geen spoor terug van de H-schijf met de bijbehorende foto's, bestanden etc.
Iemand een idee? Weg kan het toch niet zijn, we hebben niks gewist.

*zucht* ik ben weer helemaal hoopvol Haha!

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 19:44

Huh? Hoe krijgt hij die harde schijf weer aan de praat met foutherstelling? Dan moet hij het toch gewoon gedaan hebben ten eerste?
Hmm wat voor besturingssysteem had je draaien?