Problemen met floppy in a station, wie kan helpen?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Problemen met floppy in a station, wie kan helpen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 19:58

Hoi
Ik heb een mega probleem Scheve mond
Ik heb iets op een floppy staan, dit heb ik vanavond echt nodig.
Nu zit hij in de computer en krijg ik steeds de melding : A:\is niet toegankelijk.
er is geen ID-adresmarkering gevonden op de diskette. Met een heel groot rood kruis erbij Boos!

Wat is er aan de hand ? Wat kan ik doen om het aan de praat te krijgen ?

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)


BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:00

Werkt een andere flop wel?
Als een andere wel werkt kan je kijken of je hem wel kan lezen in een andere PC, anders heb je er redelijk kans op dat je pech hebt Scheve mond In dos proberen zou ook nog kunnen helpen (in theorie).

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:02

We hebben geen andere floppy en geen andere computer Boos!
Wat bedoel je met dos ?

Bedankt voor de snelle reactie !

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:03

start -> uitvoeren -> cmd -> OK
als 'cmd' niet werkt probeer je 'command'

Daarna krijg je iets als:

C:\Windows\>

en daar tiep je:

dir a:

als je dan een lijst krijgt met bestanden is er nog hoop.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:04

Hehe
Ga het meteen proberen !

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:05

Krijg bestand is niet gevonden. Das zeker niet goed hé

Daarna krijg ik dat station c geen naam heeft Verward

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:32

Ik heb net gebeld en de floppy heeft het wel gedaan op een andere computer.

Heb ik nu pech of weet iemand nog wat ?

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:36

Floppydrives zijn enorme rotdingen Scheve mond Het kan idd zo zijn dat een flop die gemaakt is met de ene drive totaal onbruikbaar is in een andere drive Scheve mond Is er geen mogelijkheid op een andere manier aan het bestand te komen? Of kan je niet even naar de buurman lopen ofzo?

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:44

BartVB schreef:
Floppydrives zijn enorme rotdingen Scheve mond Het kan idd zo zijn dat een flop die gemaakt is met de ene drive totaal onbruikbaar is in een andere drive Scheve mond Is er geen mogelijkheid op een andere manier aan het bestand te komen? Of kan je niet even naar de buurman lopen ofzo?


We wonen hier nog niet zo lang en kennen de buren nog niet echt Scheve mond
Ik ga het morgen op een andere computer proberen, baal onwijs want het moest vanavond af zijn.

Heel erg bedankt voor je snelle reactie OK dan!

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

x_eva_x

Berichten: 801
Geregistreerd: 14-12-02
Woonplaats: Tholen, zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:46

is het niet zo dat dat zwarte blokje dat op je diskette staat dat dat de verkeerde kant opstaat want dan is je toegang namelijk ook geblokkeerd

dat blokje zit aan de achterkant rechtonderaan

L1 + 5 met m'n paardje Rigley

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:49

x_eva_x schreef:
is het niet zo dat dat zwarte blokje dat op je diskette staat dat dat de verkeerde kant opstaat want dan is je toegang namelijk ook geblokkeerd

dat blokje zit aan de achterkant rechtonderaan


Dat heb ik ook al geprobeerd maar daar ligt het niet aan.

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:54

x_eva_x schreef:
is het niet zo dat dat zwarte blokje dat op je diskette staat dat dat de verkeerde kant opstaat want dan is je toegang namelijk ook geblokkeerd

dat blokje zit aan de achterkant rechtonderaan


Nee hoor dat is alleen de schrijftoegang, dan zou je nog steeds permissie moeten hebben om het te lezen.

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 20:57

Maar waarom lukt het wel op de ene computer en niet op de andere ?

Heb nu een heel chagerijnig iemand achter me zitten Lachen, die zat er op te wachten.

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 21:10

Kan vanalles zijn eigenlijk. Het ene station heeft misschien een andere leeskop, of kan misschien wat beter tegen beschadigingen dan de ander. Of de diskette is ondertussen kapot gegaan... het zijn alleen maar voorbeelden hoor. Je komt er pas achter als je meerdere stations probeert.

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 21:13

Nou dan gaan we dat morgen doen.

Mijn moeder word ondertussen steeds chagerijniger Schijnheilig

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

paultje3181
Berichten: 51
Geregistreerd: 09-02-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 12:32

als de floppy erin zit, begint ie dan wel te spinnen (het klassieke flop-geluid)??? dan doet ie nl. wel iets. Wat je zou kunnen proberen is bij het opstarten als er verifying DMI pooldata staat op F8 drukken, dit geeft nl een keuze menu die je in MS-DOS brengt (kan ook prompt oid heten) Dat kan ook weleens helpen. Mijn ervaringen met floppy's zijn zo slecht dat ik er geen meer heb, lang leve de usb-stick! En dit lijkt me een mooie gelegenheid om je buren kennis te maken Haha!

Jouw naam kan hier staan!!! Stuur een PB voor mijn rekeningnummer en maak wat over.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 13:35

Heeft je disketten niet te kort bij een gsm gelegen? Daar raken die dingen ook nogal eens ontregeld van namelijk...

Ik ben allang geen floppy-gebruiker meer... geef mij maar CD-R's of USB-sticks, toch net wat betrouwbaarder vind ik...

Hoop dat je diskette werkt op een andere pc...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-04 18:26

Hij deed het dus wel op een andere computer !
We hebben het nu op cd staan, veel makkelijker Haha!

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mirjam, _Yasmine_, Balou_k, Berinde, blyth, Esplendido, eventueel, id_keers, Kelly_J, M_i_R, tennan, uggy, VisibreTeam en 11 bezoekers