Hoe spyware verwijderen?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Hoe spyware verwijderen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-04 16:06

Mijn pc zit dus vol met die ellende.... Ik kan geen software meer verwijderen of installeren door die spyware.
Ook ondervind ik constant andere problemen hierdoor. Nou weet ik dat dit via kazaa te installeren is, maar vind ik dit geen veilige manier
Wie weet waar en hoe ik dit het beste kan oplossen?

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank


Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 16:27


Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-04 16:58

Even adaware downloaden en installeren die haalt alles weg.

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-04 18:33

Siempie schreef:
Ad-Aware of SPy Bot

ALs je het goed wilt doen, laat je beide even draaien Haha!.


Die spybot is niet de makkelijkste geloof ik. Gaat dit niet tegen elkaar inwerken?
En het probleem wat ik heb met software installeren en verwijderen is er nog steeds Scheve mond Kan nog steeds niets verwijderen....

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 09:47

Eerst had ik ook ad-aware laten draaien,maar toch had ik nog last van een irritante pagina die steeds in beeld kwam. Vervolgens had ik Spy bot gedaan en die heeft het probleem opgelost. Dus het werkt in ieder geval niet tegen elkaar in.

Als je nu alsnog problemen heb, dan heb je denk ik last van virus. Heb je een virusscan gedaan?

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 13:23

Maar Spy-bot/hunter of whatever is toch alleen maar een scanning programma, die geeft alleen maar aan wat er gevonden is. Voor het verwijderen moet je gaan betalen.

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 13:28

Nee spybot search & destroy is gratis en verwijdert het ook ( Dat is de link die ik gegeven heb).

Ik denk dat ik weet wat jij bedoelt, dat is is idd die Spyhunter http://www.spybots.net. Die heeft een gratis scan staan op hun website. Wellicht dat je idd moet betalen voor het verwijderen van de gevonden problemen, dat zou ik niet weten.

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 13:42

Ik heb net Spybot S&D gedraaid en idd die is gratis. Maar 44 dingen aangetroffen die niet OK waren. Hopelijk nu geen last meer van die stomme dotcom.toolbar en whenusearch pop-up.

Overigens bleek ook de handige ebay-toolbar niet helemaal fris te zijn.

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Girl In The Mirror

Berichten: 3156
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 15:12

ik heb Ad-aware... maar ik heb nog steeds allerlei oliebol op m'n pc die AdAware helemala niet herkent Scheve mond

Cuando menos piensas .... sale el sol

verootjoo

Berichten: 20618
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 15:21

ik zou het wel laten doen door iemand die weet welke programma's je wel of niet kan weghalen. Mijn comp is helemaal naar zn mallemootje omdat ik een verkeerd bestandje heb gedelete wat adware aanzag voor spyware Boos! Nou moet ik de hele comp weer opnieuw gaan installeren Boos!

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 17:51

Ik heb net spybot gedownload, zo even mn puter opnieuw starten (aangezien die voor de verandering weer eens instabiel is) en kijken of die wat kan vinden wat ad aware gemist had...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 17:56

pffff 86 problemen, terwijl ik 2 keer per week ad aware draai...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-04 20:59

Ik heb gister 70 bestanden gedelet Haha! Zie wel wat er gebeurd Lachen
Alles draait nog dus zal wel goed zijn....
Ik denk dat ik mn pc toch maar weer eens wegbreng voor een servicebeurt Haha!

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 21:24

hij vinkt automatisch sommige dingen wel aan en anderen niet, dus ik laat m automatisch alle aangevinkte verwijderen en die anderen mogen van mij blijven staan Tong uitsteken

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 22:30

Zoals ik al vaker gezegd heb, spybot haalt ook wel eens systeembestanden te boven.. dat was iig bij mij het geval. Nou ben ik blij dat ik weet welke bestanden het systeem nodig heeft, maar een onervaren pc gebruiker gaat dus ook deze bestanden verwijderen... niet echt ideaal dus. Nog nooit problemen gehad met adaware, ook niet dat er daarna nog spyware geinstalleerd stond of dat deze niet gevonden werd. Gewoon altijd netjes updaten via webupdate.

Indeed

Berichten: 2629
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: Ergens...

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 22:40

Ad-aware, beste programma ervoor. Simpel en efficient.

ARE WE THERE YET?

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:01

Ik heb nu ad-aware, spy-bots S&B en een Pop-up stoppe en NOG komt die Dot-com toolbar opzetten Boos!

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Tessebes

Berichten: 16688
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 10:25

Ik had ook die vervelende dotcom toolbar. Ik had ook dat programma van spy-bot gedraaid, maar die toolbar bleef iedere keer terugkomen. Ik heb op een gegeven moment alle dotcomtoolbar bestanden stuk voor stuk verwijderd, nu ben ik er vanaf.

[edit] Ik heb de betreffende bestanden even opgezocht in m'n prullenbak:
dotcomtoolbar.asp
DotComToolbarnl.asp
logo.bmp
logo.gif
logo2.gif
nav.bmp
nav_hot.bmp
toolbar_setup14

Dat zijn ze volgens mij. Van de onderste weet ik niet wat voor bestand het is.[/edit]

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 11:22

Geen van de bestanden die je noemt komen uit de zoekopdracht tevoorschijn (in bestanden en mappen)

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Tessebes

Berichten: 16688
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 11:24

Sugarmiss schreef:
Geen van de bestanden die je noemt komen uit de zoekopdracht tevoorschijn (in bestanden en mappen)


Hmmm... en als je alleen als zoekopdracht toolbar ingeeft?

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 11:43

Dan komt ie onder 'cookies' te voorschijn (dus net weer verwijderd) en vele anderen die hier ik niet gekopieerd krijg Verdrietig

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Tessebes

Berichten: 16688
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 11:57

Sugarmiss schreef:
Dan komt ie onder 'cookies' te voorschijn (dus net weer verwijderd) en vele anderen die hier ik niet gekopieerd krijg Verdrietig


Je kunt ze dus niet verwijderen? (rechtermuisknop->verwijderen)

DubbelDun

Berichten: 66335
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 12:02

Ik kan ze wel verwijderen, maar ik weet niet of het allemaal 'foute" dingen zijn, dus doe ik het liever niet Haha!
Sommigen staan nl in de Windows directorie o.a.
RAToolbar
en veel toolbar.class bestanden

Te koop: boomloos zadel van goede kwaliteit
http://www.bokt.nl/markt/ad/430699/boom ... l-colorado

Dickie
Berichten: 1247
Geregistreerd: 07-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 12:09

Ad-aware idd, is de beste / meest bekende manier. Moet ik zelf ook maar weer eens op mijn pc loslaten, ga ik meteen Spy-Bot ook eens proberen.

Tessebes

Berichten: 16688
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 12:14

Sugarmiss schreef:
Ik kan ze wel verwijderen, maar ik weet niet of het allemaal 'foute" dingen zijn, dus doe ik het liever niet Haha!
Sommigen staan nl in de Windows directorie o.a.
RAToolbar
en veel toolbar.class bestanden


O zo, ja die kun je beter niet verwijderen idd. Je kunt dus geen enkel bestand vinden met dotcom in de titel?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers