Computerslimmerikken om hulp gevraagd ivm aansluiting

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Computerslimmerikken om hulp gevraagd ivm aansluiting

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 10:30

*Zucht* ik had uitgebreid gezocht op internet om er achter te komn of adsl mogelijk was in mijn nieuwe huisje in kudelstaart... en ja hoor, volgens diverse sites was dat -na de postcodecheck met huisnr.- geen probleem... ikke dus helemaal blij mijn aanvraag ingediend... is het afgewezen... Huilen Huilen Huilen volgens tiscali omdat er in mijn (relatief nieuwe0 woning glasvezelkabels zijn aangelegd ( Verward ) en volgens de KPN omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is... ( Verward ) Ik snap er iig geen snars meer van en ben inmiddels wanhopig... met oog op Simon's studies en contact met zijn thuisfront (Australie) willen we zoooooo graag betaalbaar kunnen internetten... helaas heb ik ook nog geen kabelprovider kunnen vinden... zijn er misschien lieve bokkers die mij kunnen helpen... die briljante ideeen hebben??? De KPN kwam al met ISDN, maar 25 euro voor 100 uur internet met beprekte mogelijkheden is echt mijn allerlaatste optie... dat voldoet nl. bepaald niet aan onze eisen... voor zijn studie moet Simon het een en ander kunnn downloaden en hij wil ook regelmatig met zijn mams en zus kunnen msn'en... en via de telefoonlijn wordt dat te duur voor mijn inkomen... Voor liefhebbers om mij te helpen; mijn postcode is 1433 NZ... adsl kan volgens de kpn dus echt niet... (waarom volgens al die sites dan wel...grmbl)


manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 10:31

Demon al geprobeerd?

Europe is our playground

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 10:35

Errr... wat is demon voor type aansluiting? Haha! ADSL is volgens de kpn dus echt helemaal onmodelijk (en ik snap nog steeds niet waarom...) maar als het iets anders is dan begin ik vast met duimen... Lachen

Mistic

Berichten: 4372
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 10:37

Planet geeft inderdaad aan dat het niet beschikbaar is op die postcode.

Helaas
Wanadoo Cable is op dit moment niet beschikbaar in uw regio. Wanadoo ADSL is wél beschikbaar op uw adres.

Misschien bij Wannadoo informeren of het dus wel mogelijk is.

Shah IBN Estaman 16-05-1997 - † 25-06-2010

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 10:45

Maar alle adsl verbindingen lopen via de telefoonlijnen en dus via kpn toch? En kpn zegt weer dat adsl gewoon niet mogelijk is... wel vreemd dat de sites zeggen dat wanadoo, tiscali, zonnet etc. wel mogelijk zijn... ik snap er geen barst van... Hmm, misschien toch maar gewoon proberen weer. Iemand nog eventuele noodoplossingen? Haha!

Sitie

Berichten: 2947
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 10:50

probeer het gewoon bij de andere providers en niet via kpn (hebben wij ok gezeik mee gehad...)

---->>> e_l_m_o is nu Sitie <<<----

Learn from the mistakes of others.You can’t live long enough to make them all yourself.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 10:51

ADSL gaat idd via de telefoonlijn maar er zijn een aantal partijen die de ADSL leveren. Je hebt dus de KPN voor de telefoonlijn, een bedrijf dat de ADSL verbinding regelt (bijvoorbeeld KPN of BBned) en je hebt je provider (b.v. XS4All, Demon, etc). Je kan het dus eens proberen bij een provider die werkt met BBned, bijvoorbeeld Demon.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 10:55

Aha... ik geloof dat ik het een beetje begin te snappen... geloof... Haha! Zijn er naast demon nog meer providers die met BBned werken? Want ik heb net even heel vlug gezocht en ik kon zou gauw niet iets goedkopers vinden dan 40 euro p/m... wat eventueel te doen is, maar aangezien we het voorlopig van 1 inkomen moeten doen (hopelijk niet lang meer want Simon mag werk zoeken Haha! ) gaat mijn voorkeur uit naar 25 euro...

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 11:49

Ja, wat Bart ze dus. Toen ik een paar jaartjes terug even in Amstelveen woonde kon het daar ook absoluut niet via XS4All/KPN omdat linesharing geen optie was. Vond ik erg jammer, want ik ben altijd een erg tevreden XS4All klant geweest. Demon had echter absoluut helemaal geen problemen mee en lieten gewoon een nieuwe lijn aanleggen.

In mijn nieuwe huis in Amsterdam kon -wel- linesharing, maar daar heb ik geen KPN lijn. Heb al twee mobiele telefoons nl, dus vond ik een beetje onzin. Toen ik via mijn werk ISDN kreeg kwam Demon wederom een nieuwe lijn aanleggen, aangezien ze daar nog niet hebben uitgevonden hoe linesharing over ISDN moet Tong uitsteken

Gewoon even rondbellen... Kleinere providers zijn wellicht ook een optie.

Kijk ook op:

http://www.bbned.nl/
http://www.versatel.nl/
http://www.babyxl.nl/ (nu Tiscali, kennelijk).

Check dan voornamelijke het kopje "Partners"

Europe is our playground

STEN

Berichten: 779
Geregistreerd: 25-08-01
Woonplaats: The Hague

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 11:54

Cistron en Bbeyond (huismerk van BBned) zijn ook ISP's die werken via netwerk BBned.

Ook de BBned lijn loopt via dezelfde centrale en lijn als de KPN verbinding zou lopen en het kan zo zijn dat dit inderdaad te ver is, maar niet geschoten is altijd mis.

suc6

PS demon is goede ISP, en goedkoper dan de 2 die ik hierboven post.

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:07

Bbeyond zouden jullie wel kunnen nemen, dat is ook voor particulieren...maar gewone BBNED heeft alleen zakelijk.

Sten...de DB van BBNED is sterker als die van KPN...dus met BBNED kun je verder van een centrale zitten.

STEN

Berichten: 779
Geregistreerd: 25-08-01
Woonplaats: The Hague

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:20

weer wat geleerd Haha! als ze nou ook mijn Demon lijn eindelijk zouden upgraden ben ik helemaal blij met ze Knipoog

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 12:25

Hartstikke bedankt allemaal... ik heb idd gelezen dat ik Demon kan proberen... komt hier mijn andere probleem... Demon levert alleen met een ethernet modem en ik geloof dat ik voor mijn ietwat oudere besje (lees: computer) het best een USB modem kan hebben... dusse... hoe werkt dat met die modems? Verward ikke = computernitwit... Dankzij een pb van Bart weet ik ook dat ik 3903 meter van de BBned centrale verwijderd ben... OK dan! Nu er nog achter zien te komen waar ik de juiste modems enzo voor mijn computer kan kopen en wat werkt in combinatie met een voordelig Demon pakket... kan ik dat ook ergens in een winkel regelen of moet dat via het internet?

petraaken
Moderator FA

Berichten: 37984
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:33

Hhier in België kan je gewoon in een computerwinkel of telefoonwinkel (bv belgacomteleboetiek) een USB ADSL modem kopen. Normaal kan je op elke ADSL lijn een USB ADSL modem installeren.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:33

Een Ethernet modem is veeeeeeeeeeeel beter dan een USB versie. Al helemaal voor oude PCs.

Ik zou dus gewoon gaan voor het standaard modem dat Demon levert. Dit kan je helemaal via Internet regelen.

AM -> FZ

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 12:36

Uhoh... kan een ethernet modem dan altijd gekoppeld worden aan een computer? En dus ook aan mijn computer? Ik ben echt zo a-technisch als de pest... Haha! Of moet ik dan wellicht enkele aanpassingen maken om mijn computer daar geschikt voor te maken...? En dan te bedenken dat ik dit topic aanvankelijk bij FZ wou posten... maar het niet gedaan heb omdat het geen directe betrekking heeft tot bokt... Haha!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:39

Voor een ethernet modem heb je een netwerkkaart nodig en die past in iedere PC. Voor een USB modem heb je een USB poort nodig. Die zit standaard op de meeste PCs en kan meestal via een kaartje ook wel in oudere PCs gebruikt worden. Voordeel van Ethernet is dat dit veel flexibeler is en minder foutgevoelig.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:39

Ja de ethernet modem? Mulipcmodem zal dat wel zijn denk ik kun je op 4 pc's aansluiten. Haha! USB Modem nooit! Damn wat een rotdingen zeg...

KPN biedt DSL aan tot een afstand van 3 kilometer en bbned doet dit tot een afstand van 5 kilometer.

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:41

Voor een netwerk modem moet je een netwerk kaard in je computer plaatsen. Voor een wat oudere computer zo ik gewoon een computer winkel zoals PC Oke (Utrechtsestraat) binnenloop en een 2ehands 3Com kopen. Die zijn supergoed en redelijk makkelijk te installeren (zul je mischien een handig iemand voor nodig hebben). Vervolgens plug je alle snoertjes in de juiste gaatjes, en dat is dus bij Demon alles wat je hoeft te doen.

Europe is our playground

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:43


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 12:44

Maar bij BBNED moet je je kvk registratieforumulier opsturen, die leveren alleen maar aan bedrijven. Bbeyond moet je dan nemen, dat is de particuliere aanbod van BBNED.

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-04 12:57

Sundancer, ik begrijp dat ik via BBned verbinding krijg bij Demon, een van de partners van BBned. Lachen of via elke willekeurige andere partner van BBned... maar Demon komt er wel als een van de besten uit. Ik ga dit iig proberen, als ik het goed begrijp hoef ik alleen maar te controleren of mijn computer voorzien is van een netwerkkaart en anders moet ik er een kopen... rest me geloof ik alleen nog de vraag wat dat kost... (toch jammer dat Demon niet aan gratis modems en aansluiten doet... Schijnheilig )

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 13:10

Heb een link van die demonabod? Haha!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 13:20


ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Ranja

Berichten: 3524
Geregistreerd: 15-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 15:38

www.tiscali.nl. Ik heb de postcodecheck voor je gedaan. Ik wist alleen geen huisnr. (heb deze daar nl. wel nodig). Toen heb ik nr. 31 ingevuld en daar is tiscali wel leverbaar.

Tiscali heeft 2 mogelijkheden voor adsl, via het kpn netwerk of via het tiscali netwerk. Met de laatste optie, heb je in ieder geval niks met de kpn te maken. (deze was trouwens beschikbaar met de postcodecheck)
Via het kpn netwerk kun je volgens mij 3 abonnementen kiezen.
Via het tiscali netwerk kun je uit 5 soorten abonnementen kiezen, van 19.95 tot 49.95 per maand.

Ik zelf heb ook tiscali adsl via het tiscali netwerk, en dat werkt goed!!

Ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg - Loesje


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Miesje48, rider, Sterre34 en 8 bezoekers