Mijn computer doet héél raar. help! (met foto)

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Annelou

Berichten: 7520
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Schaijk: roddel-dorp wat 25 km van Den Bosch en 27 km van Nijmegen ligt in Noord Brabant

Mijn computer doet héél raar. help! (met foto)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 15:04

Ik starte mijn computer net op. En toen kreeg ik alles in heel groot met maar een paar kleuren. Scheve mond Dit is echt niet fijn. Hoe kan ik dit weghalen??

Afbeelding
Kijk dit is normaal hoe bokt bij mij hoort te zijn. dit is een oude printscreen van 2 weken terug ofzo

En deze printscreen heb ik net gemaakt. Zo ziet het er nu uit. Verdrietig Scheve mond
Afbeelding

Ik hoop dat het hiermee duidelijk is aan wat voor probleem mijn computer lijdt.


Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 15:05

Rechtermuisknop op je bureaublad. Eigenschappen. Dan instellingen en daar staat: aantal kleuren oid. Die even op 16 of 24 bits zetten Lachen. (denk ik Scheve mond)

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 15:08

En dan ook meteen de grootte van je screen area opschroeven naar 800x600 of 1024x768.

Maar redelijk wat kans dat er iets mis is gegaan en je nu vast zit aan de standaard VGA driver die alleen 640x480 doet in 8 bits kleur (256 kleuren dus). Niet goed Lachen

Opnieuw opstarten zou ook nog kunnen helpen Haha!

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Annelou

Berichten: 7520
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Schaijk: roddel-dorp wat 25 km van Den Bosch en 27 km van Nijmegen ligt in Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 15:20

BartVB schreef:
Opnieuw opstarten zou ook nog kunnen helpen Haha!


Opnieuw opstarten had ik meteen gedaan. Maar zonder succes. Scheve mond
Ik heb bij de instellingen geprobeerd de kleuren te veranderen in meer. Maar hij past het niet toe. Ook niet als ik weer opnieuw opstart.

Indeed

Berichten: 2629
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: Ergens...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 15:25

Kijken of er conflicten zijn met je videokaart..

Of je videokaart opnieuw installeren...

ARE WE THERE YET?

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 15:36

Als dat instellingen veranderen niet werkt
dan is het óf je video kaart of misschien je monitor.
Ik zou proberen even de drivers van de videokaart opnieuw te installeren.

:evaw:

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 15:37

Even nagaan of er iemand wat heeft geinstalleerd of verandert voordat jij de pc aanzette?

Annelou

Berichten: 7520
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Schaijk: roddel-dorp wat 25 km van Den Bosch en 27 km van Nijmegen ligt in Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 15:39

Het probleem is ook dat ik de kleuren niet kan activeren. Er zit nergens een 'oke' balkje of 'toepassen' en volgens mij hoort dit er wel te zitten bij de beeldscherminstellingen. Maar ik krijg dat scherpje dus ook niet omhoog. Hoe kan dit? en wat kan je eraan doen?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 16:28

Je moet de drivers voor je videokaart en/of monitor even opnieuw installeren.

Annelou

Berichten: 7520
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Schaijk: roddel-dorp wat 25 km van Den Bosch en 27 km van Nijmegen ligt in Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 16:30

Misschien een hele domme vraag, Haha! maar waar zit ergens de videokaart?

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 16:33

de video kaart zit in de PC.
Als het goed is hoort daar een CDtje of Floppy bij.
Die moet je even opnieuw 'draaien'.
Misschien dat een van je ouders weet of jullie de CD van de videokaart nog hebben.
Anders kan je de drivers vaak ook op internet vinden, maar dan moet je eerst weten wat voor video kaart je hebt. en dan zoeken bij de producent van de videokaart.

:evaw:

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 16:35

Start - Instellingen - configuratiescherm
en dan bij systeem of hardware kijken of je een videokaart ziet staan

:evaw:

Klijn

Berichten: 5566
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Schaijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 10:15

Het probleem is alweer opgelost
We konde dus niet die instellingen van de kleur veranderen omdat er geen oke knopje zichtbaar was. Maar je kan natuurlijk ook op 'enter' drukken komt op het zelfde neer. En toen deed ie het weer gewoon!
(beetje dom dat we daar niet eerder achter waren gekomen)

Coby
Moderator HTT, VT, HAW

Berichten: 11534
Geregistreerd: 01-07-03
Woonplaats: Jubbega

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 20:48

Heel vreemd, maar ik zit sinds een dag ook met dit probleem, maar alleen maar met de site van bokt Verward

Met de andere sites zijn geen problemen, bij bokt geeft mijn computer allemaal vage kleuren. Het blauw is niet echt blauw, het geel is niet echt geel en ga zo maar door.

Hoe kan dit?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers