DNS servers en router/firewall?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

DNS servers en router/firewall?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 23:33

Mijn router geeft het volgende aan:

00 sec(s) after system power on : Blocked access attempt from 213.51.144.169
00 sec(s) after system power on : Blocked access attempt from 213.51.129.169

Maar dat zijn dus de ip adressen van mijn dns servers, en die blocked hij steeds. Hoe kan ik instellen dat hij dit niet meer doet? Of kan dat alleen door de firewall uit te zetten?


BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 23:36

Het is op zich handig als je weet wat voor een dingen je firewall blocked Lachen

Gok dat je ergens een regeltje verkeerd hebt staan Knipoog

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 23:37

Firewall uit en NAT aanzetten....

Door Nat komt niets Haha!


Dus Nat aanzetten, en dan moet je de Firewall uitzetten, dan kun je zelf poorten openzetten die jij wilt....

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 23:44

Mwa er zijn niet echt veel instellingen om te doen Verward

Girl In The Mirror

Berichten: 3156
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 11:16

Ik weet niet wat voor firewall jij hebt, maar ik heb ook router + firewall, en bij mij moest ik bij Personal Firewall >> Trusted sites het IP invullen van mijn DNS server, nu werkt het redelijk, heb alleen problemen als ik met andere pc's die ook een firewall/router hebben wil verbinden Boos!

Cuando menos piensas .... sale el sol

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 11:39

Maar GITM (Girl In The Mirror Knipoog ) heb je de firewall van je router ook nog aanstaan dan?

Ik snap niet waarom mensen een firewall aanzetten op hun router, die ook al nat draaien... Verward

horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 11:47

GITM, ik heb ook heel veel problemen gehad met m'n router, en weet nog steeds niet wat ik gedaan heb, maar hij doet het nu wel Haha!
Maar alles wat jij in moest vullen komt mij iig niet bekend voor Verward Volgens mij zit er wel een firewall in de router, maar geen idee of die aanstaat of niet Bloos

Nog steeds lief verlegen en onschuldig

Girl In The Mirror

Berichten: 3156
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 11:54

Uhm.... Ik weet niet wat en hoe met die firewall, maar ik MOET persé van mn pa een firewall erop hebben ivm virussen, malicious files, evil things, mean people... bla bla bla.... Of er een firewall in die router zit weet ik niet, maar het liefste veegde ik 'm er meteen af. Het is heel irrant op mIRC als mensen proberen op mijn fserve te komen, maar dat lukt dan niet Boos!

Cuando menos piensas .... sale el sol

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 12:23

Je kan die firewall opzich wel uitzetten als er al NAT opdraait hoor. Het is een beetje dubbel op anders.
Je kan je router ook heel goed benaderen via telnet, dan kun je vaak wat meer instellingen aanpassen. Maar dat hangt een beetje van het merk, type enz van je router af. De goedkopere routers hebben deze optie vaak (helaas) niet.

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 12:29

Girl In The Mirror schreef:
Uhm.... Ik weet niet wat en hoe met die firewall, maar ik MOET persé van mn pa een firewall erop hebben ivm virussen, malicious files, evil things, mean people... bla bla bla.... Of er een firewall in die router zit weet ik niet, maar het liefste veegde ik 'm er meteen af. Het is heel irrant op mIRC als mensen proberen op mijn fserve te komen, maar dat lukt dan niet Boos!



Ik heb nog nooit een firewall gebruikt..en nog nooit een virus binnen gekregen...nog nooit gehackt...dat komt omdat ik NAT draai.

horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 12:32

Als het goed is staat nat bij mij ingesteld op NAPT... is dat ook goed?

Nog steeds lief verlegen en onschuldig

Girl In The Mirror

Berichten: 3156
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 13:34

Sundancer schreef:
Ik heb nog nooit een firewall gebruikt..en nog nooit een virus binnen gekregen...nog nooit gehackt...dat komt omdat ik NAT draai.


wat is NAT als ik mag vrageb?

Cuando menos piensas .... sale el sol

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 14:03

Network Adress Translation.
Om het even kort duidelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat computer op een netwerk, met ieder hun eigen IP adres, toch het internet kunnen bereiken op het IP adres waar ze achter hangen. Hun IP adres wordt in principe vertaalt naar het IP waar ze achter zitten.

Let wel dit is heeeel kort en simpel uitgelegt. Ander wordt het een megaverhaal.

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 14:33

En als je NAT aan hebt staan kun je heel gemakkelijk voor 1 pc (bv met MIRC) een poort openzetten, zodat allen jouw pc die poort mag gebruiken. Haha!

NAT is eigelijk al een soort firewall...niemand komt erin, dus als je nat hebt draaien is het heel nutteloos om nog een firewall te plaatsen. Scheve mond

En met NAT kun je ipforwarding doen, dan heb je bijvoorbeeld 217.121.181.14 (als wan, dus het ip van je provider) naar je eigen lan ip doorverwijzen, net zoals ik dat gedaan heb. http://217.121.181.14 terwijl het gewoon een pc is die in het netwerk hangt.

Als je daarop klikt kom je dus gewoon op een pc in het netwerk, die gewoon het ip 192.168.2.108 heeft..

Dat vind ik een mooi iets bij NAT... OK dan!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 15:12

NAT is een noodzakelijk kwaad Scheve mond Grootste probleem met NAT is dat het onmogelijk is om een directe verbinding tussen twee machines op te zetten die alle twee achter een NAT zitten Boos! Niet handig. Maar ja, van de meeste providers krijg je maar 1 IP, je hebt dus niet zo heel veel keus...

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:04

BartVB schreef:
NAT is een noodzakelijk kwaad Scheve mond Grootste probleem met NAT is dat het onmogelijk is om een directe verbinding tussen twee machines op te zetten die alle twee achter een NAT zitten Boos! Niet handig. Maar ja, van de meeste providers krijg je maar 1 IP, je hebt dus niet zo heel veel keus...


En staat er op die machines 2 dezelfde websites?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-04 23:23

Euh? Ik heb de firewall uitgeschakeld en hij geeft nog steeds dezelfde problemen. Geen NAT draaien op het moment, heb ook geen flauwwwww idee hoe ik dat moet instellen. Het is iig wel behoorlijk irri dat hij er steeds uitknikkerd. Ik moet wel zeggen, als hij eruit ligt, dan branden op de modem alle lampjes voortdurend, dus zonder dat je eigenlijk een knippering ziet...

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 23:48

Kan iemand me meer vertellen over dat NAT gedoe? ik ben zojuist gehacked (zonder virus/trojan/niets op mn computer....)

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 23:50

Het enige wat ik van NAT weet is dat het een instelling van m'n router is, die bij mij op NAPT staat.

Nog steeds lief verlegen en onschuldig

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-04 23:59

Hier is wel wat te vinden denk ik?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker