Pc wil niet formateren?

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Pc wil niet formateren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 17:13

Ik wordt gek van dat ding, dus heb hem geprobeert te formateren.
Nou via mijn computer gaat het niet.
Via dos, format doet hij het ookal niet. Verward

Nou is mijn vraag zijn er ook andere manieren om te formateren?

22 Januari verwachten we ons kleintje


Ranja

Berichten: 3524
Geregistreerd: 15-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 17:57

Opstarten met een opstartflop en dan formatteren. Moet toch wel lukken zo hoor!!

Ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg - Loesje

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 18:24

Oja die optie was ik nog vergeten, doettie dus mooi ook niet Scheve mond

22 Januari verwachten we ons kleintje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 18:41

Kun je wat precieser zijn? Wat geeft die voor fout aan dan? Of wat gebeurt er?

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 18:55

Nou als ik via deze computer ga formatteren, dan zegt hij dat er nog iets in gebruik is van windows. (ook als ik hem net hem opgestart en er dus nog niks aan staat van bestanden etc)

Als ik het via dos doe ( format c:), dan doet hij het niet en dan zegt hij dat de naam niet klopt.

Als ik de opstartflop erin stop, krijg je 3 optie's dan ga je ook naar dos en dan krijg je weer hetzelfde, als ik hierboven schreef.

22 Januari verwachten we ons kleintje

Ranja

Berichten: 3524
Geregistreerd: 15-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 18:58

Ja je c:\schijf in Windows formatteren, gaat niet lukken. Een dos-box opstarten in Windows, gaat daarom ook niet lukken. Via een opstartflop opstarten en dan kom je uiteindelijk bij a:\ daar moet je ingeven format c:
eventueel format c: /s

Ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg - Loesje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 19:01

Jah maar via deze computer kan ook natuulijk nooit (omdat het de schijf is waar windows opstaat Haha!)'

En als je dus de dos flop erin doet en je doet van af de A: schijf Format C:
dan doet die het niet?

Je kunt niet op de C: schijf staan en dan Format C: doen.

Het moet er dan als volgt uit zien A:\Format C:

Ranja

Berichten: 3524
Geregistreerd: 15-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 19:03

ff offtopic, nog een ICT-er op bokt Lachen

Ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg - Loesje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 19:19

En nog iets...wat gebruik je? Fat16 Fat32 of NTFS? Want NTFS word niet herkend in Dos Haha!


Ranja schreef:
ff offtopic, nog een ICT-er op bokt Lachen



Jep...maar dan eentje in Opleiding Tong uitsteken

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 19:39

Volgens mij hadden we A:\Format C: ookal gedaan. Maar zal het morgen nog wel even proberen.

Ik weet het niet uit me hoofd, maar volgens mij wel Fat (1 van de 2)

In ieder geval bedankt OK dan!

22 Januari verwachten we ons kleintje

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 19:45

Welke Windows draai je dan?

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 21:02

waarom wil je uberhaupt formatteren? als je windows 2000/XP opnieuw wilt installeren kan je dat gewoon via de installatie doen.

buiten dat, zal je waarschijnlijk je partitie gewoon moeten weggooien en aanmaken met fdisk.

Amor Vincit Omnia

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 23:19

Je kunt je pc niet formatteren, iig niet de schijf waarop je Windows hebt draaien. Dan moet je al via het opstarten meteen in MSDOS terecht komen, zonder Windows te activeren dus. Betekend wel dat je je pc niet meer op kunt starten, Windows is er immers vanaf...

Ik ga met SP mee dat je beter via de installatiecd van Windows kunt formatteren...

Let er wel op dat je al je bestanden op een back-up zet!

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 23:32

Ik zou ook met SP meegaan, maar dan niet voor formatteren via de cd, maar gewoon ff via fdisk oid de partitie verwijderen, dan weet je ook zeker dat er geen 'rommel' achterblijft op je schijf Knipoog. En idd backuppen!

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 08:41

SuperPepeijn schreef:
waarom wil je uberhaupt formatteren? als je windows 2000/XP opnieuw wilt installeren kan je dat gewoon via de installatie doen.


Omdat er heel veel vanaf is gegooid en er nogal wat fouten in zitten en het is geen XP, het is 95 maar ik heb ook de 98 cd-rom dus ik gooi er weer gewoon 98 op

22 Januari verwachten we ons kleintje

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 08:42

Pervinco schreef:
Je kunt je pc niet formatteren, iig niet de schijf waarop je Windows hebt draaien. Dan moet je al via het opstarten meteen in MSDOS terecht komen, zonder Windows te activeren dus. Betekend wel dat je je pc niet meer op kunt starten, Windows is er immers vanaf...

Ik ga met SP mee dat je beter via de installatiecd van Windows kunt formatteren...

Let er wel op dat je al je bestanden op een back-up zet!


Dat is dus ook het leuk, dat gaat dus niet, hij wil niet afsluiten en onder dos opstarten Boos!
Ik kan alleen via me startmenu naar dos toe

Back up heb ik al gemaakt

22 Januari verwachten we ons kleintje

Tinus19
Berichten: 269
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 10:10

Wanneer je op F8 drukt nog voordat windows opstart, heb je de keuze om in windows of dos op te starten... Lachen maar je kunt beter gewoon vanaf cd booten en dan formateren.

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 10:12

Dankje! Ik wist dus wel dat er een toets voor was, maar was vergeten welke het was.
Nou dan ga ik dat na school ff proberen en dan A:\Format C: en hopelijk lukt het nu wel.

22 Januari verwachten we ons kleintje

Tinus19
Berichten: 269
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 10:31


Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 10:40

Heb alleen 98 en geen XP (op me nieuwe pc heb ik wel xp hoor Knipoog)

22 Januari verwachten we ons kleintje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chocobroodje, danique998, Eliana, MelanieB, mooney, silverdapple, Snollygoster, Steeph, Tigear, xLauLaUx en 25 bezoekers