website online zetten: index.html = index.php

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

website online zetten: index.html = index.php

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-04 20:19

Ik ben bezig met een nieuwe website. Alleen heb ik nu al ruzie met het online zetten ervan.
Ik heb de page gemaakt met php maar de begin pagina komt pas onlinte te staan als ik een index.html aanmaak (de begin pagina dus). Hoe maak ik dat ding wijs dat hij naar index.php moet kijken? Scheve mond

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!


Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 21:47

Ondersteunt je webserver wel php?

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 22:01

en zorg dat index.php een default document is.

Amor Vincit Omnia

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-04 23:58

Romkabouter schreef:
Ondersteunt je webserver wel php?


Ik vrees idd dat dit het probleem is.
Ik wilde hem (tijdelijk) op mijn chello account zetten maar dat schijnt dus niet te werken..

Superpepijn: Hoe kan ik dat controleren?

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 08:34

eigenlijk alleen als je je eigen webserver draait. in het geval dat je wilt dat jouw provider hem host, moet hij zoals rom zegt wel php ondersteunen. meestal is dit een service waar je extra voor moet betalen.

Amor Vincit Omnia

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 11:50

Ik denk niet dat je chello account php ondersteunt.
Ik kan het op de website niet vinden, maar je het proberen door een bestandje info.php te maken met daarin de code
Code
<?php
phpinfo();
?>


Die uploaden naar je site en naar de url browsen. Als het goed is krijg je dan info over php die geinstalleerd is. Is dat niet zo, dan hebje geen php op chello.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 11:51

Chello ondersteund inderdaad geen php. Dat doen weinigen. Wij moesten het ook specifiek aanvragen.

'Paint' it 'Black'


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anne7 en 5 bezoekers