Website maken: hoe linken naar tekst op zelfde pag

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Website maken: hoe linken naar tekst op zelfde pag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 17:19

Even een vraagje: ik heb een site gemaakt voor iemand die op reis is.
Heb een aparte pagina gereserveerd voor de reisverslagen, maar je begrijpt: zo'n pagina moet je erg lang op scrollen als je niet alles opnieuw wilt lezen.
Ik wil dus graag bovenaan de pagina een aantal links maken van data waarop een verslag is geschreven, zodat mensen daar op kunnen klikken, en dat die link naar een bepaald gedeelte van de pagina gaat.

HOE doe ik dat *LOL*

(oja, ik heb de site gemaakt in Frontpage, don't shoot, maar misschien wel handig om te weten)


Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 17:37

Zet boven elke sectie de naam ervan in deze vorm:

<a name="hierdenaam"></a>

en dan zet je in de link die de mensen moeten clicken de link naar de pagina en erachter #hierdenaam, dus bijv. Http://www.test.nl/index.html#hierdenaam


(Even gespiekt in de boktbroncode en denk tenminste dat het zo juist is Knipoog)

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 17:47


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 18:42

Gelukt! Dank jullie wel OK dan!

Dan nog een ander vraagje Schijnheilig (ben nu toch bezig)

Mensen moeten zelf op F5 drukken om de nieuwste versie van de site te zien te krijgen, kan ik daar nog wat aan doen? Dat hij automatisch de meest nieuwe versie van de site weergeeft? Of ligt dat 'probleem' toch echt bij de bezoekers van de site?

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 19:51

Google is your friend Haha!

Hier wordt uitgelegd hoe de auto refresh wordt gebruikt in een webpagina.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 21:24

Op de site die jij doorgeeft zeggen ze:

[meta http-equiv="refresh" content="5"]
maar dan met <> erom

heb het aangepast in de html, en het lijkt te werken, al is om de 5 seconden refreshen wel erg irritant, ik heb de 'content' gezet naar 1200. Neem aan dat die "5" voor 5 seconden staat.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 21:39

Geen idee waar die 5 voor staat, even testen dan zie je het vanzelf Haha!
Maar nog even een tip, als jij een html code wil plakken in een bericht op bokt, moet je bij het plaatsen van het bericht, tussen het bericht zelf en de ok-knop, de regel: html in dit bericht uitschakelen, even aanvinken, dat scheelt je dat typewerk 'maar dan met <> erom' Knipoog

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 21:42

Ja maar dat "html uitschakelen in dit bericht" werkte niet. Vaag.
Maar idd, die 5 staat voor het aantal seconden, site vernieuwt nu om de 1200 seconden.

Guinni

Berichten: 2714
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: In een hutje op een berg!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 06:31

Dan heb ik ook nog een vraagje over Frontpage, kan ik daar ergens een uitklap menu maken (weet even niet hoe het heet) zo een dat als je over dat woord gaat dat er een rijtje andere links "uitvalt" zegmaar.
O, wat ben ik heerlijk vaag! Haha!

Trots op mijn held Voltrack, 125 km!!
Wie ben ik
Keep up to date!

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 10:05

Hier Is in ieder geval een dropdown menu, of dat er een is zoals je bedoelt dat het automatisch gaat, weet ik.

Het kan namelijk ook zijn dat dit er een is waarbij je op een pijltje naar beneden moet klikken.

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 10:53


:evaw:

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 14:56

Op www.mycu2.nl staat ook veel info over html codes. Een link maken naar een kop op dezelfde pagina staat daar ook tussen.

Guinni

Berichten: 2714
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: In een hutje op een berg!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-03 17:34

Dat bedoel ik ja Siempie. Dankjewel! Dat wilde ik al een hele tijd, nu moet ik het er alleen nog in frutselen en dan hoop ik dat het het doet!

Trots op mijn held Voltrack, 125 km!!
Wie ben ik
Keep up to date!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers