Mijn HD is het aan het begeven!!! HEPL

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

 
 
Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Mijn HD is het aan het begeven!!! HEPL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 07:21

Mijn pctje bevriest dus op geregelde tijdstippen, dus heb ik er ff een trial van Active Smart opaf gestuurd.

Dat vindt volgende problemen:
- raw read error rate te hoog
- temperature te hoog

Iemand enig idee hoelang dat ding nog te leven heeft? Daar zit trouwens mijn C-schijfje aan, dus dan ga'k ineens niet meer kunnen opstarten denk ik zo ... Huilen

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 07:23

Ik zou daar niet op wachten...vervangen dat ding!

Je suis Charlie.

Guinevere

Berichten: 5267
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 07:28

Werkt je koeling nog wel?

Oh ja, bedenk me ineens ... het is waarschijnlijk een goed idee om nu een back-up te maken van al je belangrijke bestanden.
Laatst bijgewerkt door Guinevere op 23-10-03 07:32, in het totaal 1 keer bewerkt

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 07:31

Koeling werkt nog, zit gemiddeld door rond de 50°C.

Vervangen kan ik de eerste week niet; geen pcwinkel in de buurt. Vriendje kan volgende week pas langskomen ...
Zou dat ding het zolang uithouden?

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 07:33

50 Graden Celcius is niet te hoog. Maar wat moet ik me voorstellen bij bevriezen?

Guinevere

Berichten: 5267
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 07:35

Hoe lang hij het nog uithoud zou ik echt niet weten (ben met het hele probleem niet bekend), maar misschien leeft hij nog iets langer als je je beperkt tot de wat "lichtere" programmas. Verward

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 07:35

Eeeuh

Dan doet die niets meer, geen exc, geen cntrol alt del, geen beweging in muis, ...
Dingen die voor windows best wel normaal zijn Tong uitsteken , maar wat dat proggie zegt is dan minder naar mijn zinnen.

Gistere scheelde er trouwens iets met de spin off time.

Die problemen heeft dat proggie wel enkel aan op de moment dat ik opstart! Na enkele minuten krijg ik als status "ok"

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 07:41

Spin off time? Nooooooooit van gehoord Verward Maar gaat hij daarna niet meer verder ook?

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 14:14

Spin Off is toch het nadraaien van een HD?

Hmmm 50 graden voor een HD??

Damn dat vind ik best veel, mijn hd word flink gekoeld, en is ongeveer 23 graden.....

En als je windows eropnieuw opzet???

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 14:27

Eeeuh windows opnieuw opzetten? Ik ben vrouwelijk en het type voorbeeld dat dus niet met een pc omkan Lachen.

T is de CPU die 50 graden is, voor een AMD is dat vrij netjes hebben ze me altijd voorgehouden. HD is er 34, zonder extra koeling ofzo, heb gewoon 1 simpele vulcano erin zitten.

Allemaal duimen dat het ding het tot dinsdag volhoud, dan kan er evt. een nieuwe HD ingezet worden Lachen

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 14:40

Als ik dit zo lees, ligt het niet aan de HD, maar gewoon een software probleem.....

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 14:45

Dat was mijn eerste idee ook!
Maar omdat dat programma ni over Raw Read Error rate enz begin te blebberen ... Ken daar allemaal niets van.

Dus kan geen kwaad? Haha!

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 14:47

Euhm kun je van Active Smart een printcreen maken?

En dan dat scherm van (als je op je de hd gegevens klikt)....dan krijg je overal OK achter te staan..

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 14:48

Nu staat daar inderdaad overal OK, maar bij het opstarten komt dat ding blebberen dat er dus dingen niet in orde zijn ...
Zal vanavond of morgen printscreen maken, nu studeren, eten en doop Haha!

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 14:52

Hmm, krijg je dan een soort popup ofzo?

Denk gewoon dat het een software probleem is....maar maak iig voor de zekerheid toch evene en backup van het systeem...

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 23:21

[23:18:52] <BelsDoDo> 19 October 2003 21:41:53 :: INFO
[23:18:52] <BelsDoDo> SMART monitoring started - IC35L060AVVA07-0 [VNC4R0A4GV6K2G]
[23:18:52] <BelsDoDo> 19 October 2003 21:41:53 :: INFO
[23:18:52] <BelsDoDo> SMART monitoring started - SAMSUNG SV3063H [0279J1FR122982]
[23:18:52] <BelsDoDo> 22 October 2003 07:50:40 :: ALERT
[23:18:52] <BelsDoDo> [IC35L060AVVA07-0] - SMART attribute changed:
[23:18:52] <BelsDoDo> Attribute : 03 - Spin Up Time
[23:18:52] <BelsDoDo> Last checked value : 133
[23:18:52] <BelsDoDo> New value : 132
[23:18:52] <BelsDoDo> 23 October 2003 08:07:33 :: ALERT
[23:18:52] <BelsDoDo> [IC35L060AVVA07-0] - SMART attribute changed:
[23:18:52] <BelsDoDo> Attribute : 01 - Raw Read Error Rate
[23:18:52] <BelsDoDo> Last checked value : 100
[23:18:52] <BelsDoDo> New value : 99
[23:18:52] <BelsDoDo> 23 October 2003 12:40:50 :: ALERT
[23:18:52] <BelsDoDo> [IC35L060AVVA07-0] - SMART attribute changed:
[23:18:52] <BelsDoDo> Attribute : 01 - Raw Read Error Rate
[23:18:52] <BelsDoDo> Last checked value : 99
[23:18:52] <BelsDoDo> New value : 100
[23:18:52] <BelsDoDo> 23 October 2003 23:17:08 :: ALERT
[23:18:52] <BelsDoDo> [IC35L060AVVA07-0] - SMART attribute changed:
[23:18:52] <BelsDoDo> Attribute : 03 - Spin Up Time
[23:18:52] <BelsDoDo> Last checked value : 132
[23:18:52] <BelsDoDo> New value : 128
[23:18:52] <BelsDoDo> 27 October 2003 17:50:44 :: ALERT
[23:18:52] <BelsDoDo> [IC35L060AVVA07-0] - SMART attribute changed:
[23:18:52] <BelsDoDo> Attribute : 03 - Spin Up Time
[23:18:52] <BelsDoDo> Last checked value : 128
[23:18:52] <BelsDoDo> New value : 129

Dat is wat dat ding zegt Haha!

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 23:27

Lijkt mij dat hij redelijk constant blijft.... of zit ik er dan helemaal naast? Tong uitsteken

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 23:39

Ik snap dus geen ***** van hardware, dat lijkt idd stabiel, maar als ik pc opstart krijg ik een progje dat dus komt melden dat er "iets" mis is en dan begint dan ding over die spin up time enz

IK HAAT PC'S

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 23:56

Ja maar heb je dat progje zelf geinstalleerd?

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 08:00

je hebt een IBM schijf zo te zien en die worden verdomd warm, terwijl ze het nog gewoon doen, zeker als hij lang aan staat. ook bekend van die ibm schijven is dat 18% defect gaat na een jaar. daar is pas nog een hele hetze om geweest. laat je niet teveel leiden door die programma'tjes en wat zij beoordelen als te warm.

vastlopen van je systeem kan van alles zijn (zeker ook warmte) maar hoeft niet in je harddisk te zitten. SCSI harddisks worden nog veel warmer dan 50 graden.

zorg dat je backups maakt en als het niet meer gaat moet je evt. een nieuwe schijf regelen (garantie?).

Amor Vincit Omnia

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-03 09:21

SuperPepeijn schreef:
je hebt een IBM schijf zo te zien en die worden verdomd warm, terwijl ze het nog gewoon doen, zeker als hij lang aan staat. ook bekend van die ibm schijven is dat 18% defect gaat na een jaar. daar is pas nog een hele hetze om geweest. laat je niet teveel leiden door die programma'tjes en wat zij beoordelen als te warm.

vastlopen van je systeem kan van alles zijn (zeker ook warmte) maar hoeft niet in je harddisk te zitten. SCSI harddisks worden nog veel warmer dan 50 graden.

zorg dat je backups maakt en als het niet meer gaat moet je evt. een nieuwe schijf regelen (garantie?).


Ik heb dat ding dus 13 maanden, garantie is verlopen ... hoop dat ik dan niet bij die 18% zit.
*zucht*

CDtjes schrijven olé Clown

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 15:03

heb je niet last van een virus?

En anders, welke programma's heb je allemaal draaien als hij 'bevriest'??

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 15:19

Waar zie je IBM staan SP?

Het is toch een Samsung?

En kunt je niet alle belangrijke data op een cd zetten en dan alles erop nieuw op?

Belsje

Berichten: 2852
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-03 22:32

MrMagic schreef:
heb je niet last van een virus?

En anders, welke programma's heb je allemaal draaien als hij 'bevriest'??



Eeeuh Bloos

Msn, Mirc, word, excel, explorer, outlook, visio, photoshop en paint. Dat staat standaard open

Backuppen zijn we aan het doen, wel op mijn andere hd, want ik heb geen cd's grrrrrrrrr

٩(- ̮̮̃-̃)۶ Ik ben klein, lief en onschuldig ... en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs :p ٩(- ̮̮̃-̃)۶
٩(- ̮̮̃-̃)۶

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-03 09:03

Hmm IBM pc's hebben we hier op stage in overvloed staan, nog nooit geen problemen mee gehad als ik het zo hoor. Scheve mond
Maargoed, Backup en opnieuw installeren valt idd te proberen..


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JorineV, Tivoli en 5 bezoekers